Etikettmat-livsmedel
Läst 12337 ggr
SolKerstin
2007-09-01, 00:51

Fläsksvål?

Jag har letat och letat men inte hittar jag några fläsksvålar..bara baconchips som har jättemycket kolisarLedsen. Finns det runt Borlänge, nån som vet?

Mizzi
2007-09-01, 01:07
#1

Jag hittar inga där jag bor heller =( tänk om man kunde beställe ett lass över nätet =)

magma
2007-09-01, 01:10
#2

Fanns inte här där jag bor heller, men en butik tog hem när en bekant till mig bad om det. (En f.d LCHF:are, eller rättare sagt hon var det när hon bad butiken ta hem dem:))

Mizzi
2007-09-01, 04:19
#3

Äe det något särskillt märke man ska be dom ta hem ??

Nina
2007-09-01, 04:30
#4

Här har vi på både konsum och maxi, i Helsingborg. Man tycker ju de borde ha samma i andra städer,

ragnhildar
2007-09-01, 11:09
#5

Netto i Lund har dem.

Energiinnehåll står ej på dessa påsar, men det borde vara 0 kh

parsley
2007-09-01, 12:33
#6

Lykas danska friterade fläsksvålar är bäst. spröda och fina om än i saltaste laget. Jag har testat Mr Chipps fläsksvålar  också, men de var hårda och sega. Köper Lyka på Coop.

sandramaria
2007-09-01, 16:28
#7

På Citykross i Falun. Lyka.

ragnhildar
2007-09-01, 22:15
#8

Kan någon energiinnehållet på fläsksvål? Vill ta in dom i calcounter, men vet inte fördelningen prot, fett kh

marimu
2007-09-11, 18:44
#9

Hittade Lykas fläsksvålar hos Hemköp Svalan i Falun. Smaken var väl lite si och så, man vänjer sig kanske.

susanne.s
2007-09-11, 18:49
#10

Coop forum i Borlänge borde väl ha? Rusta kanske också eftersom Rusta i Falun har….(Lyka)

Oluf-56a
2007-09-11, 19:15
#11

Passa er för NETTOs Fläsksvålar, innehåller massor av kolhydrater.

Margareta
2007-09-11, 21:48
#12

Lykas är de bästa för de innehåller inte den farliga tillsatsen

E320

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

kermit
2007-09-11, 21:56
#13

Vad är det i fläsksvålarna som ger kolhydrater?

kermit
2007-09-11, 22:00
#14

Danska märket Kim´s har fläsksvålar och där står

65 g protein

0-1 g kolhydrater

34 g fett

Vet inte om märket finns i Sverige….

Margareta
2007-09-11, 22:17
#15

Jag tror inte det är så mkt kolhydrater i några fläsksvålar. Däremot farliga tillsatser för att göra dem hållbara.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

kermit
2007-09-11, 22:40
#16

Ok. Ska hålla utkik efter Lyka. Tack för tipset!

SolKerstin
2007-09-12, 01:26
#17

Hittade fläskisar idag på COOP Forum i Borlänge. Det är Lykas och smaken är ..nja, men det går säkert att vänja sig..

Innehåller fläsksvål, salt,fett. Kolis:0 Kollade på dom andra snacksen på hyllan och vilken skillnad det var gällande kolhydratmängden! (Men jag tror hunden gillade bitarna bättre än jag.)

Anterrabae
2007-09-12, 10:11
#18

Varför vänja sig vid nåt man inte gillar?? *nyfiken*

Det är ju inte så att fläsksvålarna utgör en nödvändig del i LCHF-maten…

Själv gillar jag dom inte.. och låter därför bli.. Mycket bättre  att snaxa på sånt jag gillar…

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Margareta
2007-09-12, 13:53
#19

Samma med mig Anterrabae, jag har inte heller tyckt att de tillför mig något - när jag äntligen smakade. Jag avstår också.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

parsley
2007-09-12, 13:57
#20

Lykas fläsksvålar innehåller 60 % protein och 35 % fett. Vad resten är vet jag inte, salt kanske. Inga E-nummer såvitt jag kan se. Fungerar bra som nödmat eller i matsäcken.

Margareta
2007-09-12, 18:56
#21

Lykas är den enda vi hittat helt utan E-nummer!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

problembarn
2007-09-12, 19:09
#22

De jag köpte var "blöta" och alldeles degiga inuti… som att äta rått späck… inte konstigt att jag fick akut kräkkänsla :-)

magma
2007-09-13, 00:29
#23

Å fy tusingen!!*urrk*

susanne.s
2007-09-13, 12:53
#24

Jag tycker bättre och bättre om svålarna. Jag har lite svårt för att få i mig protein i bra mängd så därför äter jag dom.

Mona-Stina
2007-09-13, 13:35
#25

Jag bor endast en mil från Ullared och det stora varuhuset får besök av mig minst en gång i månaden.

På Ge-Kå´s har dom fläsksvålar som jag brukar handla hem, gott som snacks och att mala i köttfärsrätter.

När jag äter dom som snacks stannar vågen, jag tror att det är saltet som binder vätska så jag är lite försiktig med dom nu. Lika bra att inte handla hem… det är så lätt att ta några bitar helt i onödan eftersom dom är "lovliga".

Fast gott är det!

SolKerstin
2007-09-23, 02:32
#26

Var på City gross i Falun igår och såg att dom saluförde fläsksvålar från Lykas. Men som tur var kollade jag på datumet och det hade gått ut, visserligen bara för nån dag sen men i alla fall så kolla upp det, det är ju inte den vara som säljs mycket av, så då kan det bli gammalt.

BlackMoon
2008-06-16, 19:47
#27

Jag undrar om man kan mala fläskvålarna o sen panera snitzel med?

Babz
2008-06-16, 20:07
#28

#27 - det finns de som gör det. En del använder det oxå som mjöl.

Jag har dock inte provat själv. När jag vill panera något använder jag hela sesamfrön, skalade eller oskalade.

 

"Warum soll man es einfach machen, wenn man es so schön komplizieren kann"
Tyskt ordspråk

irode
2008-06-16, 21:07
#29

Jag hittade ett recept på www.dk-kogebogen.dk och har översat till

**1 stk rå svål från fläskrygg skurit i 1 cm remsar
**Salt

Kok svålremsorna snabbt i kokande vatten med lite salt. Sila vattnet från och skölja med kallt vatten. Lått rinna av. Blanda svålremsorna med salt och lägg dom i et ugnsfast fat eller en folie långpanna.

Stek i ugnen ved 200° i ca. 25 minutter till de har blivit spröda. Vända på svålen ibland. Låt rinna av på kökspapper eller genom en sil.

:-) Inge

fettbramat
2008-06-16, 22:09
#30

Så här ser Lykas påse med fläsksvålar ut. Det innehåller inga kolhydrater.

Jag har använt fläsksvålerna som "ströbröd" till fläskschnitzel och som "täcke" till fajitas samt som snacks istället för tortillachips. Jag gillar inte att äta dem som de är utan brukar gratinera dem med massor av cheddarost och hackad inlagda jalapeños.

[Karro]
2008-06-16, 22:13
#31

LIDL har någon slags baconsvål… ingen aning om vilken men dock ändå….

annalind
2008-06-16, 22:20
#32

Hej!

Har tjuvläst här ett tag…Kanonbra sida.Måste bara skriva ett första inlägg ang. dessa svålar.

Köpte mina på Coopextra i västerås.Öppnade påsen och fick kväljningar av lukten….Bet i det sura äpplet(nej,jag äter inte äpplen:)Bakade ett formbröd från GI-noll boken.Hoppades att smaken skulle bli bättre än lukten.

Men nej,jag klarade inte att mer än smaka en liten liten bit av brödet.Känner fortfarande lukten…..Påsen var inte gammal..

Är jag ensam om denna (över?)känslighet.

Rekomenderar GI boken,bra recept.Har även smörstekt,den duger gott.Men det är från denna sida den mesta av inspirationen kommer.

/Anna

marabe
2008-06-16, 23:57
#33

Lyka Snacks   ?gte fl?skesv?r

Innehåll/100 g

Energi 2315 kj/555 kcal

Protein 60 g

Kolhydrat 0 g

Fett 35 g

Allt i ca.

Mina köper jag i Ica Fokus (Gbg nära Liseberg) eller på Netto

marabe
2008-06-17, 00:00
#34

Lyka Snacks  ?gte fl?skesv?r är utan fettrand. Lite smakligare och luktar inte så illa.

Wildrat
2008-06-17, 10:08
#35

#32 Nej du är inte ensam.

Jag har alltid måttt dåligt när man gjort julskinka i ugnen och funderade på om det var för att den var rimmad eller nåt. Sen när jag började med LCHF testade jag att göra eget ister (man kokar svål med fettrand) och jag har aldrig varit så illamående i hela mitt liv. Det är ju lukten av varm svål jag inte tål! Julskinkan har ju alltid svålen kvar.

Samma lukt om är inte lika stark är det när man öppnar påsen med fläsksvålar och även om lukten kan försvinna vid tillagning så blev det en unken bismak av svålarna. Nä jag använder dem inte längre…

marabe
2008-06-17, 19:12
#36

Hittade svålar idag på Coop Forum…skönt, det är lite närmare dit.Skrattande

Fjallraven
2008-07-02, 03:28
#37

Var i butiken hittar man dessa svålar? I vilken avdelning…är lite nyfiken på att testa dom =)

Bamze77
2008-07-02, 05:21
#38

Vid Chipsen !

Lottamaja
2008-07-02, 13:15
#39

testa på lidl eller netto

Caena
2008-07-28, 14:16
#40

finns det möjlighet kanske att använda istället för krossade flingor på kycklingklubbor??? blev lite nyfiken nämligen.. 
men det gäller ju att hitta dem först.. 

många här verkar prata om Coop, men närmaste affären ligger en bit bort. här har jag Vi och Ica supermarket, nått ni sett i deras affärer?
tar mig kanske en snabbtitt innan jag åker in till centrala sthlm.. 
tips där?

Tilda-T
2008-07-28, 14:31
#41

Jag har endast hittat dom i chipshyllan på Willys, bor i Sundsvallstrakten , om någon har hittat dom i någon annan affär så är jag intresserad av att få veta!

Det enda man ska ångra är sådant man inte har gjort!

Caena
2008-07-28, 15:06
#42

gick till Vi(gamla vivo) här, och hittade faktiskt, behövde inte ta mig längre bort än så.. =) great, nu vet jag tills senare! behöver dem inte just nu..

mjanner
2008-07-28, 16:22
#43

Det jobbigaste med Lykas svålar tyckar jag är att de vanligtvis inte finns i affärens standardsortiment, så om man har tur är det en Lykasäljare som har åkt ut till affären och ställt upp Lykalådorna. I vårat Hemköp hemmavid brukar just fläsksvålen ta slut på ett par dagar och sen finns det bara trista Lykagrejer kvar. Då är det bara att åka runt i de andra affärerna och hoppas att Lykasäljaren varit där nyss. Detta är antagligen anledningen till att så många har svårt att hitta svålarna.

mariamy
2008-08-28, 14:58
#44

och vart kan det finnas i Sthlmområdet då??? *funderar*

kanske borde ut på spaning själv… haha…. Guld i mun

Autoimmun
2008-08-28, 17:06
#45

Jag har köpt LYKA på ICA Maxi,Torp, Uddevalla

jejjja
2008-09-17, 23:38
#46

Jag älskar fläsksvålar, men senaste tiden jag ätit det så känns det som att halsen svulnar igen och det gör ont när jag sväljer. Obestämd Vi får väll se om jag kan ha de som strö när jag malt påsen. Skrattande

mikaelj
2008-09-17, 23:39
#47

Halsen gör ont när jag sväljer fläsksvål också, om jag inte tuggat på dem i fem minuter.  Stenhårt, sa Bull.

Musiken
2008-09-17, 23:41
#48

Ar pork scratchings samma sak som flasksval man tro?

Lillulla
2008-09-17, 23:57
#49

#46 #47  Ja, det känns som att fläsksvålarna fastnar i halsen! Men om man har dip till, jag tar creme fraiche naturell, så blir det inte så.

jejjja
2008-09-28, 12:27
#50

Ja jag får ochså ont i halsen när jag har ätit en till två stycken. Det känns som om halsen svulnar upp och jag får svårt att svälja. Vi får se om det gör lika när det bli panering av det på fisk. Gråter

elin83
2008-09-28, 14:08
#51

Det blir så på mig med, men jag ser till att ha ett glas med vatten eller något att skölja ner dem med… De är ju rätt så salta, så det gör nog inget med extra vatten tillFlört

Libbe7
2008-10-25, 12:36
#52

Jag måste säga att jag lider med er uppåt landet. Bor man som jag i skåne så är det från dom danska slaktarna dom inhandlas och det går absolut inte att jämföra med dom som köps i butik. Nu när ni ändå inte är i närheten så försök att göra era egna….supergott  Skrattande

MimLan
2008-10-25, 12:39
#53

#52 Jag lider än mer för jag VET hur riktiga danska svål smakar! Och jag bor så fjärran från dem! :-( Lykas är riktigt dassiga i jämförelse.

Nåja. Jag skall be affären ta hem gammeldags av Lykas, det  bör ju gå om de redan köper in Lykas produkter. Den varianten är kanske bättre än deras vanliga.

Pylle
2008-10-25, 19:46
#54

Fläsksvålar är jättebra om jag vet att nu blir det mackor, frukt och annat elände

Skulle på anhörigdag idag på Karlbergs slott och visste att de skulle servera goda mackor, bullar och kaffe.

Åt fläsksvålar i bilen på väg dit. Lykas eftersom jag inte vet var jag hittar fläsksvålar ugnsbaka själv

Jag stod mig från kl 11.30 till 17.30 Jag drack kaffe och njöt av det , visste att jag hade tuggat inna så jag klarade att motstå läckra mackor och bullar.

Tack fläsksvålar för det.

Men jag gillar fläsksvålar

ragnhildar
2008-10-25, 21:32
#55

Lykas fläsksvålar är bäst. Brukar mala dem till mjöl för panering och för brödbak.

Upp till toppen