Annons:

Välkommen till Kolhydrater iFokus

Forumet för dig som äter LCHF, eller funderar på det.

LCHF (Low carb high fat) äts i olika varianter. LCHF är en i basen animalisk högfettkost - där kolhydraterna ersatts med animaliskt fett - läs mer i denna folder. (Skriv ut den på fram- och baksida och vik den i tre delar).

LCHF är inte en modediet eller bantningskur - det är en livsstil. Många av oss har fått ett bättre, friskare och hälsosammare liv och flera har normaliserat sin vikt. En del behöver gå upp och andra behöver gå ner.  Hälsovinsterna är många och det kommer ständigt nya rapporter.

Sajtvärden Margareta skapade forumet i avsikt att förespråka LCHF (LowCarbHighFat), som är den kost dr Annika Dahlqvist i Socialstyrelsen januari 2008 fått igenom som godkänd kostmodell för behandling av patienter med diabetes typ 2 och övervikt. Detta har i sin tur uppmärksammats i media, och både Annika och vår egen Margareta har synts i TV vilket troligtvis är en orsak till att tillströmningen av medlemmar har ökat.

Andra frontfigurer inom LCHF-rörelsen är bl.a  Sten Sture Skaldeman som skriver om kosten i sina böcker, samt dr Andreas Eenfeldt som bloggar om kosten på Kostdoktorn.

Sedan Kolhydrater iFokus startades har mycket hänt. Från att i starten ha varit samlingsplats för några få eldsjälar och entusiaster, har forumet vuxit rekordsnabbt och vi är snart 20 000 medlemmar!