Etikettövrigt
Läst 26304 ggr
Margareta
2011-05-11, 19:07

5th Annual LowCarbCruise 2012

Planeringen för nästa års Karibienkryssning på temat LowCarb är i full gång. Talarlistan är lång och intressant. Andreas Kostdoktorn Eenfeldt återkommer, Monique "Lifezone" Forslund debuterar tillsammans med potentater som Gary Taubes m.fl

Med anledning av att 20 svenskar deltog i årets LowCarb-kryssning i Karibien har det kommit många rapporter och därmed frågor om evenemanget. .

Kryssningen 2012 avgår från **Galveston, Texas
**Kryssningen är 7 nätter lång, med 3 föreläsningsdagar, 3 landstigningsdagar (Cayman Islands, Jamaica, Mexico) och söndagen som är reserverad för ombord- och avstigning.

Söndag 6 maj 2012 16.00 (ombordstigning från 12.00) och återkommer tidigt söndagmorgon en vecka senare (avstigning tidigast 8.00). Fartyget heter Carnival

**Talare
**Robb Wolf, Dr. Jeff Volek, Dr. John Briffa (UK), Denise Minger, Dr. Mary Vernon, Jackie Eberstein, Dr. Andreas Eenfeldt och Monique Forslund (barnens mat).

Gruppresa?
Vi träffades 2011 på båten - ingen gemensam gruppresa till hamnen. Alla hade olika önskemål om aktiviteter före/efter så det hade nog inte fungerat och var aldrig på tal.

Pris för kryssningen?
2011 års kryssningspris var 3400 kr per person för 6 dygn i dubbelhytt, lågt pris=hytt utan fönster. Just nu är kostnaden för 2012 ca 93$/natt dvs ca 4200 kr. 2012 års kryssning är ett dygn längre (=fler föreläsningar) än 2011 vilket påverkar priset uppåt, grupprabatten för 2012 är inte inräknad ännu så det kan bli billigare.

För allt högre kostnad kommer man högre upp i fartyget och man kunde även mot tillägg få utsideshytt med egen balkong. Alla måltider ingår i priset, dricka och serveringsavgift/dricks tillkommer.

Utflyktskostnader tillkommer under de dagar man går i land, för den som önskar. För den som är ovan att resa till USA är det bra att veta att de fortfarande (oftast) uppger priser utan både skatt och serveringsavgift/dricks.

Pris för anslutningflyg?
Det finns flera sätt att hitta flygbiljetter till USA. Nästa år går kryssningen från Texas, vilket innebär att vi troligen får flygbiljetter närmare 7000 kr. Billigast blir det om man bevakar de olika flygbolagen under en längre tid och inte har helt fasta resedatum. Det som skiljer är avgångstider och resväg.

Många verkar sugna på att börja spara för att följa med nästa år. Fartyget är gigantiskt, så det lär inte bli fullt, men för att vara med i LowCarb-gruppen krävs det att man anmäler sig den officiella vägen och då behövs deposition av pengar som bekräftelse på att man avser att resa. Sista chansen att bestämma sig slutgiltigt var i år i mitten av februari.

Det finns en officiell hemsida för LC-kryssningen där all fortlöpande info om anmälan och betalning finns.
http://www.lowcarbcruiseinfo.com/

Kryssningsföretagets hemsida är
http://www.carnival.com/ för den som vill se fartygen på bild.

För er som har Facebook finns en engelskspråkig grupp som heter **Low Carb Cruise. Där skriver Jimmy Moore om aktuella talare.
**Det finns även grupper som handlar om de kryssningar som redan varit.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2011-05-11, 20:46
#1

Observera datumändringen - troligen efter förhandlingar med Gary Taubes.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Pasi
2011-05-12, 01:50
#2

Låter som en mysig kryssning.

Får väl göra reklam för den kommande LCHF-kryssningen i Tällvattnet (en nyfunnen sjö liggandes på en sandig tallmo - tidigare ett isälvsdelta) med fartyget P/S Skorv - ett upprustat paddelskepp av modell "kanadensare" med plats för 2 utöver piloten.
Datum ej fastställt.
Boende under granar utmed sandstrand. 
Tjuvfiske, myggfäktning och björnbrottning ingår i erbjudandet (för den våghalsige). Flört

toru
2011-05-12, 06:09
#3

Det här ser riktigt spännande ut. Inte klockren tid då arbetsbelastningen på jobbet är aningen hög under maj men om man planerar redan nu kanske det kan funka… Kul att det är så många Svenskar som åker och gör "en grej" av det…

Cajsavarg
2011-05-12, 09:08
#4

Tack Margareta för bra förhandsinfo!

Du/Ni som var med på årets kryssning kan väl "propagera" på Säffleträffen,  för att följa med på nästa års så att även gubben blir peppad?Flört Det vore väldigt kul att hänga med men då vill jag ju att vi båda åker.

//Fat makes Me fit//

greensis
2011-05-12, 13:32
#5

Det var väldigt givande att delta i kryssningen, både personligt och för allt som rör LCHF. Jag räknade på fingrarna och kom fram till att årets kryssning, inkl flyg, övernattning i Fort Launderdale gick på mellan 12000 och 13000kr för 8 dagars resa.

Fabricati diem, pvnc!

camsve09
2011-05-13, 08:33
#6

Det här är något jag verkligen är sugen på att hänga på, men jag känner ingen mer och åker i så fall helt ensam.

Är det någon som har erfarenhet av att göra den här resan på egen hand och hur har ni i så fall upplevt det?

Minett
2011-05-13, 15:25
#7

Så synd att den är först i maj… alldeles för fin tid för att lämna Sverige tycker jag! Hade den varit tidigare på året hade maken och jag bokat in oss!

Skaldeman
2011-05-13, 15:38
#8

Maggan, med man, Bosse Zackrisson och jag åkte på årets kryssning. Samt bilade en vecka i USA. Det var intressant, jobbigt och upplysande. Amerikanerna har mycket att lära. Vi skriver för fullt på våra erfarenheter. Ett fylligt reportage kommer i nästa nummer av LCHF-magasinet. Det mesta talar för att vi gör om detta nästa år också.

Sten Sture

Margareta
2011-05-14, 17:46
#9

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2011-05-15, 12:37
#10

Den som vill följa samtal om olika ämnen - tex att resa ensam - kan göra det i Facebook-gruppen Low Carb Cruise

Den gruppen tar upp allt som handlar om LowCarb-kryssningarna både före och efter kryssningsdags. Just nu diskuteras tex möjligheten till barnpassning under nästa års kryssning.

Inför nästa kommer det att bli möjlighet att lägga in önskemål att dela hytt med någon om man vill resa ensam men ändå få ner kostnaden (egen hytt innebär att man betalar dubbelt).

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2011-05-16, 23:42
#11

Nu är den officiella hemsidan temporärt uppdaterad.

Den stora nyheten är så klart att Gary Taubes kommer. Hans senaste bok kommer snart ut på svenska och jag hoppas den blir en bestseller så många nås av innehållet.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2011-05-17, 13:36
#12

Ni som var med på åretes kryssning:

  • Var på båten är bäst att bo?
  • Hur är hytterna?
  • Gjorde ni egna utflykter vid stoppen?

Jag tittade in på informationen från kryssningsbolaget o såg att om man väljer hytt med fönster så kan man välja för, akter (ingår i priset) eller mitt på båten (för en extra kostnad).

//Fat makes Me fit//

Pasi
2011-05-17, 17:04
#13

#12 Jag var inte där, men tror mig kunna svara på fråga 1 ("Var på båten är bäst att bo?") efter lite egna praktiska tester med båt - på insidan, är klart bäst.Flört

Margareta
2011-05-17, 18:28
#14

Vi som ingår i LC-gruppen bokar inte via kryssningsbolagets hemsida utan direkt via Becky Grandy som är gruppledare. Annars får man inte grupprabatten och kommer inte heller in på föreläsningarna eller hamnar vid samma middagsbord.

Becky bokar hytt enligt önskemål men urvalet är inte lika finmaskigt som på rederiets hemsida, detta för att hålla ihop gruppen inom de olika valen (det är ca 1500 hytter ombord).

  • insida (billigast)
  • fönster
  • balkong
  • svit
  • två hytter med dörr mellan för familjer

Hytterna är väldigt fräscha och fina - likt Finlandsbåtarna - med egen toalett/dusch. Inte jättestora men komfortabla och bra. Jag är jättenöjd med vår balkonghytt.

Vid stoppen gör man som man vill. LC-kryssningen inkluderar BARA grupprabatt, middag med gruppen (bestämda platser vid borden) och föreläsningarna. All övrig tid är helt fri. All mat ingår i priset och det finns massor att välja mellan även för oss som äter LCHF.
Man betalar extra för dricka (inte kaffe/vatten i matsalarna) och serverings/dricks (enligt amerikanska rutiner).

Gruppen gjorde i år sin 4:e kryssning och det har blivit sed att gruppen samlas i karaokee-baren eftersom många sjunger (riktigt bra!!!). Med den platsen som bas gjorde vi sen avstickare över hela båten. Det finns hur mycket som helst att göra. Man hinner inte allt även om man skulle vilja.

Det är ett ARBETE att kryssa - tro mig.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2011-05-17, 19:29
#15

Tackar för svarenGlad. Jag känner också att balkong verkar vara bra. Åker man i Karibien så vill iaf inte jag bo i insideshytt, jag vill ha utsikt!

Vem är Becky Grandy och hur anmäler man sig hos henne, när det blir så dags?

Jag förstår att inte utflykter ingår eftersom alla inte vill göra dylika, tänkte bara att om/när ni gjorde sådana om det var i egen regi eller inte.

Ja, nog verkar det finnas en hel del att göra ombord på ett sådant skepp!

Hoppas verkligen att jag kan få med mig gubben på denna kryssning. "Once in a lifetime" och vad vore bättre än att då kombinera med LCHF gäng och föreläsningar.

//Fat makes Me fit//

Margareta
2011-05-17, 22:18
#16

All info om hur det går till att anmäla sig till Becky kommer att finnas på den officiella hemsidan. Jag kommer att hjälpa till vid behov.

http://www.lowcarbcruiseinfo.com/

Utflykter
Debby (Beckys kompis) arrangerar utflykter för den som önskar i LC-regi. Fartyget arrangerar mängder av utflykter som man antingen kan förboka eller boka ombord under kryssningen om platser finns kvar.
Det är lätt att arrangera själv - massor av erbjudanden så fort man kommer i land. Dessa fartyg är väntade och befolkningen lever till stor del på att ta hand om oss när vi kommer.

På Key West skötte vi oss helt själva - det var fortfarande USA och inte svårt alls att ta sig runt i stan. Vi var tvungna att åka från piren till staden eftersom vi landade inom en amerikansk marinbas och där kunde man inte röra sig fritt. I stan var det fritt tills det var dags att åka tillbaka.

På Cayman Island låg fartyget på redden och vi fick åka iland med småbåtar. Där följde vi med på en halvdagstur med Captain Marvins som Debbie ordnat. Det var samma pris att ordna själv men lite mer komplicerat att hitta vart man skulle.

På Jamaica (Ocho Rios) dealade vi själva med en taxibuss som körde runt oss på en "turistrutt". Stoppet där var ganska kort och vi gick inte iland direkt på morgonen. Piren var ganska lång och så fort man kom upp på stranden blev man anfallen av olika arrangörer. Problemet var att värja sig.

Med tanke på den stora mängden folk (vet ej exakt men över 2000 gäster var ombord) var allt med landstigning mycket smidigt.
Vi blev fotograferade, identifierade och biljettkontrollerade innan första ombordstigning. Som kvitto på det fick alla varsin personlig plastbricka som fungerade som hyttnyckel/kreditkort/pass/biljett under hela resan. Varje gång vi gick av blev vi registrerade och sen samma visa när vi gick ombord. Smidigt och passlöst även om man skulle ha leg med sig hela tiden. Varje gång man köper något ombord dras det på kortet som är kopplat till ens kreditkort. Siffrorna till kreditkortet lämnar man per hytt innan avresa från Sverige. ÄR man två i samma familj kan man vara kopplade till samma kreditkort om man vill. Önskar man hellre sätta in kontanter på kortet går det också, men är betydligt krångligare och görs ombord första kvällen i så fall.

Vi hade en deal som Becky gjort att vi betalade 10$ per person och dygn för dricks och servering direkt via kortet istället för att dutta med det vid varje tillfälle. Det skulle räcka till både hytt och middagspersonal. Sen var det så klart ok att lämna extra kontant om man önskade det.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2011-05-18, 08:13
#17

TACK snälla Margareta! Glad

//Fat makes Me fit//

[Pennylane1]
2011-05-22, 09:44
#18

läser denna tråd strax efter rökslutartråden och gör följande reflektion: SYND att man inte är rökare så man kunnat sluta med de dumheterna, då hade man kunnat spara ihop till en sådan här grej lätt som en plätt! Skrattande Som min verklighet ser ut är det tyvärr en ouppnåelig dröm!

toru
2011-05-22, 19:23
#19

Jag är som jag skrev ovan ruskigt sugen på att hänga på. Jag är dock enormt skeptisk till kryssning som företeelse och är rädd att jag snabbt skulle bli uttråkad… De aktiviteter som intresserar mig på båten är i princip maten, bio och kasinot. Frågan är bara hur kasinot är? Hängde några av er som var på årets kryssning där något. Den viktigaste frågan är egentligen om det fanns några pokerbord och om så är fallet, vad var det för insatser… :-)

/Tommy

Margareta
2011-05-22, 21:16
#20

Det fanns allt möjligt och jag är inte rätt person att svara på just casinodelen. På Facebook finns en grupp som heter Low Carb Cruise, där finns många fler som kan svara (gruppen är på engelska)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2011-06-01, 09:14
#21

Är det någon härifrån som bokat redan? Hur lång betänketid törs man ta tro?

//Fat makes Me fit//

Margareta
2011-06-01, 23:04
#22

Jag tror inte det är så bråttom faktiskt. Vi bokade i oktober - innan "second deposite" förra året i oktober. "Final pay" var i februari i år.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

camsve09
2011-06-05, 16:43
#23

Jag är sjukt sugen… Var det någon som kunde utröna det där med hytterna. Jag vill ha en ensamhytt, men förstår inte riktigt hur mycket mer det skulle kosta. Känner mig puckad. Rynkar på näsan (Kan det bero på kolhydratbrist i hjärnan? Flört )

camsve09
2011-06-05, 16:55
#24

Hittade det. Dubbelt upp - helt enkelt. Det blir ju lite väl dyrt… Gråter

Margareta
2011-06-05, 20:30
#25

Ensamhytt är dubbelt upp - typ 100kr per dygn.

Vi bodde två i hytten (maken och jag) medan Bosse och Sten Sture hade varsin. Det skiljde ungefär 600 sammanlagt.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

camsve09
2011-06-05, 22:04
#26

Men - Margareta, du menar dollar nu, väl? Kryssningen kostar väl inte bara 700 kr?

Margareta
2011-06-06, 17:32
#27

Vi pratade mellanskillnaden i SEK för mig att ha med maken i hytten. Det skiljde ungefär 600 SEK sammanlagt mot det Sten Sture och Bosse fick betala för att ha varsin enkelhytt.

Vi betalade alltså ca 7400 SEK för 2 personer medan de betalade 6800 SEK för singelhytt. Det kostade ca 3400 SEK per person om man är två i hytten.

Utanpå detta kunde man betala extra för att få fönster/balkong osv.

2012 är det lite högre priser - beroende på att kryssningen är ett dygn längre.

Alltid gäller - valfri mängd mat ingår hela kryssningen, dryck, serveringsavgift och dricks tillkommer (som brukligt är i USA). Den dryck som ingår är kaffe och vatten.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

camsve09
2011-06-07, 00:24
#28

Aha, då hänger jag med! Tack för att du tog dig tid att förklara igen! Glad

FatboySlim
2011-06-13, 01:26
#29

Ett tips för flygpriser är att kolla www.skyscanner.se - använder alltid den när jag ska ut och flyga.

Lycka till ni som ska med!

Mvh

Freddie

Bell48
2011-06-27, 00:28
#30

Är det någon som vet hur man tar sig till Galvestone?

Flyg till Chicago och sedan Houston?

Hur tar man sig från Houston till Galvestone.

Någon som hittat en bra väg?

Margareta
2011-06-27, 01:42
#31

Atlanta är en stor knutpunkt för flyg i USA. Fråga i Low carb Cruise- gruppen på Facebook. Där finns många av amerikanarna med. Becky som arrangerar bor i Houston - hon kan svara på detaljer.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2011-06-27, 12:47
#32

Hartsfield-Jackson (Atlanta, Ga) ar VARLDENS busiest airport.

Det ar narmre att flyga in till Raleigh, NC, och darifran till Galveston.

toru
2011-07-03, 22:02
#33

Efter massiv (nåja…) propaganda i Säffle är jag nu nästan kanske helt säker på att jag kommer försöka komma iväg på detta. Poker i kasinot eller ej…

Ska se över ekonomin lite extra och se vad det kan kosta för en "enkelhytt" med flyg och så börja spara (och sälja stora kläder på Tradera (tack för det tipset…)).

/Tommy

Margareta
2011-07-03, 22:09
#34

Det vore jättekul om du kom med Tommy! Tack för din insats i helgen. Det var väldigt roligt att höra din historia.

Satsa på Tradera!

Enkelhytt kostar nästan dubbelt mot enkel dessvärre, men det kan det vara värt! Jag delar med maken och hade annars valt enkel!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

toru
2011-07-03, 22:33
#35

Lurigt med priserna men om jag tolkat rätt så kostar billigaste hytten 1696 (848+848) USD inklusive skatter och fees. Med dricks (via Becky) ytterligare ca 100 USD.

Så 1796 USD.

Detta ger ca 12500 SEK om man bor ensam i en hytt. Har jag tänkt rätt då?

Sen ska man dit också…

Över Atlanden verkar man kanske kunna kunna undan på ca 6000kr

Jag funderar på att ta ett gäng dagar innan i Washington DC och sen kanske några dagar efter i New York. Detta lär väl kosta ca 1000kr per natt så ytterligare 10 000

Sen har jag inte riktigt lyckats hitta hur man sedan tar sig bäst från Washington till Galveston. Men säg att det kostar ytterligare 5000kr(?)

Då har vi

12500

6000

10000

5000

= 33500

Detta är utan "fickpengar"… Och då tänker jag mig i alla fall 10000kr till för hela resan så det blir 43500kr. Ganska mycket…

Känns ovanstående realistiskt, eller har jag överdrivit kostnaderna?

Utan Washington och New your kan man kapa ganka mycket. I alla fall 5000kr i fickpengar och 7000 extra nätterna. Då är jag nere på 31500kr vilket fårtfarande är en hygglig slant… Nåja, få se över finanserna lite och börja prioritera…

/Tommy

gun92884
2011-07-04, 20:05
#36

Enligt Laura Dolson sa ar informationen om LowCarb Cruise for 2012 up and running nu: http://www.lowcarbcruiseinfo.com/

Cajsavarg
2011-07-04, 21:15
#37

Vi funderar också än mer att åka efter att ha lyssnat på entusiastiska resenärer från årets kryssning!

Som en LCHF camping upphöjd till gånger fleraGlad

I så fall kanske vi försöker att komma ett par dagar innan och efteråt "göra" västkusten o sedan kanske "östkusten". Hyra bil o se USA, eftersom vi aldrig varit där. På det sättet så nyttjar vi flygbiljetten lite mer

Men man brukar ju räkna med lika mycket i fickpengar som resan kostar o då blir det mycket pengar.

Ååhh, vad svårt att ta ett beslut om dettaFoten i munnen

//Fat makes Me fit//

toru
2011-07-08, 22:03
#38

Så nu har jag registrerat mig… Billigaste möjliga hytt men jag läste någonstans om fördelarna med insideshytt (mörkläggning och ljudisolering) så det blir nog bra. Man ska väl inte göra annat än sova i hytten ändå…

Får se när bekräftelsen kommer. Läste någonstans att 160+ personer redan registrerat sig.

Siktar på att eventuellt boka hotellpaketet för utresan också och vara med på middagen kvällen innan avfärd. Eventuellt tar jag någon dag extra i Houston innan och någon dagen efter. Men det bestämmer jag senare när jag börjar jaga billiga flygbiljetter…

Nu ska jag bara sätta upp en stram budget för hösten. Får börja med att begränsa film och spelinköpen. Kanske eventuellt tar upp pokerspelandet igen, om inte annat som träning inför kasinot på båten… :-)

/Tommy

Margareta
2011-07-09, 21:49
#39

Kul Tommy!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

sussie
2011-07-09, 22:06
#40

Visst vore det fantastiskt att kryssa i karibien………..

Min lilla fråga blir ändå om det inte blir någon Åbo-kryssning nästa år de är också trevliga! Jag hoppas verkligen det blir av 2012!

Margareta
2011-07-09, 22:25
#41

Åbokryssningen brukar planeras efter årsskiftet och är helt oberoende av amerikakryssningen. Ingenting finns bestämt om den ännu.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

sussie
2011-07-10, 14:05
#42

Tack Margareta, då hoppas jag att vi är många som vill på "kortkryss" i svedala!

toru
2011-07-22, 07:35
#43

Så, nu har jag bokat hotellpaketet också. Med middagen kvällen innan och transfer till båten. Blev en extranatt innan och en efter också. Får se om det blir ytterligare någon natt innan, men det bestämmer jag långt senare när jag ser hur flygen går…

Nu ska jag bara jaga ihop lite pengar så jag inte behöver snåla på resan… :-)

Margareta
2011-09-25, 13:56
#44

Den som är intresserad av att följa med på kryssningen och vill ha möjlighet att välja hyttkategori bör boka.

Det fylls på snabbt och Becky som administrerar the LowCarbCruise behöver några dagar på sig eftersom hon sköter det här på sin fritid.

Förra året gick det att komma med ända fram till sista betalningsdatum som är i februari, men då får man ta den hytt som erbjuds.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2011-09-25, 14:53
#45

#44

Jag har sett intresse for denna kryssning pa flera listor har i Staterna men det stupar for manga pa att de inte kan pa grund av priserna. 

Gar det inte att bjuda pa na't litet mindre ambitiost eftersom intresset trots allt tycks bli storre och storre?

kaisakavat
2011-09-25, 19:49
#46

Känns ungefär lika orealistiskt som en månfärd, för lilla mej. Men mycket mer önskvärt..

Nej, jag håller mig till gratis båtturer i lokal pöl, som somliga andra.. och hoppas ni som åker får det HELT UNDERBART!! Skrattande

Margareta
2011-09-25, 21:21
#47

#45 Vi kan inte påverka valet av arrangemang. Vi bara följer med. Ni får tipsa dem om att ni önskar något enklare. Bäst är att gå på Jimmy Moore själv.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2011-09-26, 13:56
#48

#47

Aha … jag trodde att ni satte upp det hela tillsammans.

Jag lagger mig inte i det hela eftersom jag inte ar intresserad av kryssningar. Dessutom har jag inte mycket till overs for Jimmy Moore men jag ska foresla att de kontaktar honom … eller kanske Dana kan ordna till na't.

Margareta
2011-09-26, 16:32
#49

#48 Nej vi är vanliga betalande deltagare allihopa, även talarna betalar fullt pris för sin kryssning.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2011-09-26, 23:56
#50

#49

Aven talarna? Det later inte sarskilt amerikansktSkrattande … har brukar det galla feta arvoden + resorna betalda …

Margareta
2011-09-27, 09:50
#51

#50 Ja även talarna. Vi betalar MINDRE än ordinarie priser pga grupprabatt och kryssningsföretaget står inte för varken arvoden eller resor så de betalar själva, allihopa. Våra svenska talare betalar flygresor från Sverige för hela familjen.

Det är tänkt som en kryssningssemester även för dem och så får de chansen att briljera som bonus. Gary Taubes har varit svårmutad men nästa år kommer även han till samma villkor som övriga (de har råd gissar jag).

Dessa båtar tar flera tusen passagerare och vi var 120 nu iår så det är en droppe i havet för Carnival. De är inte intresserade av att subventionera oss mer än grupprabatt eftersom alla vi anmäls till Carnival i klump.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2011-09-27, 11:40
#52

#51

Att inte kryssningsforetagen star for nagot det forstar jag … de har ju inget med LCHF att gora … de ar i en annan business med sina flytande smastader. Daremot trodde jag att det kanske betalades arvoden/uppehall genom donations fran nagra mer well-heeled LCHFers fran Staterna.

Forvanar mig inte alls att Gary Taubes inte stallde upp; det ar hemst ovanligt att nagon gor na't sa'nt utan arvode. Inte ens sk 'nyhets'shower forsoker fa na'n att stalla upp utan arvode … och att betala sin egen resa och upphalle? Kan bara se detta handa nar det galler valgorenhet, men aven detta ar aldrig helt gratis eftersom transport och uppehalle alltid ges.

Margareta
2011-09-27, 11:46
#53

Gary Taubes ställer upp - han är med nästa resa.

Gå in på den officiella sidan och läsa om alla som ställer upp.

Det är Jimmy Moore som arrangerar och får dem att komma.

Kanske någon form av modern välgörenhet?

Det finns inga donationer vad jag känner till, inget Jimmy nämnt, däremot säger han till publiken inför varje föreläsning att vederbörande talare ställer upp och följer med helt gratis.

dr Mary Vernon missade båten nu sist och kom ikapp oss i Key West, dit hon tog sig på egen hand.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2011-09-27, 12:00
#54

#53

Jo, jag forstod fran vad du sa att han kommer med pa nasta resa.

Pa samma gang som det ar valdigt fint att de staller upp och star for allt sjalva sa visar det samtidigt att LCHF har langt kvar for att na gemene man har … det finns hog misstro mot sa'nt som 'ges' bort (detta ar ju dock ett hogkapitalistiskt samhalle) eftersom inkomst = framgang har … mer an om sattet som det astadkoms pa. Det behovs att nyhetsshowerna visar ordentligt intresse for LCHF … eller varfor inte bara lowcarb eftersom det ar lattare for manga att acceptera, och att de inte bara betalar Dr Oz for upptradande ….

Margareta
2011-10-27, 20:10
#55

Just nu finns det flygbiljetter till Houston runt 6000 kr (SAS) Det finns möjlighet att bo på ett flygplatshotell och äta gemensam LC-middag sista kvällen innan avgång. Mer info på kryssningens hemsida.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2012-01-19, 16:53
#56

Hurra! Nu äntligen bestämde vi oss och har nu bokat oss en hytt! Då är det bara resten kvar, då. Hotell, flyg, bil……..

Lite osäkert är det hur man gör allt så tack Margareta för att du orkat svara på mina frågor och funderingar!

//Fat makes Me fit//

subcalva
2012-01-19, 18:12
#57

Har ni sett att Gary Taubes inte kommer att vara med på kryssningen?

Finalized

toru
2012-01-19, 18:43
#58

Japp, han kommer vara i Belgien(?) istället… Lite synd men det blir nog helt OK ändå tror jag.

Jag har nu bokat hela resan. Landar i Houston 1 maj och flyger hem på måndagen efter vi "landar".

/Tommy

Margareta
2012-01-19, 19:14
#59

Ja då vi har hängt mig. Mig stör inte det så mycket - jag har läst en del och även sett föreläsningar på nätet. Tycker han är svår att följa jämfört med många av de andra jag hört - så mig kvittar det även om det vore så kul att lägga även honom till samlingarna av dem man hört :-)

Cajsavarg - det blir jätteroligt att ni följer med!!!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2012-01-19, 19:15
#60

Jag fick kvittot på våra flygbiljetter idag - 5021 kr per person och då flyger vi till Atlanta och hem från Houston.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2012-01-19, 22:27
#61

Jag har nu bokat våra flygbiljetter. Vi åker ner 3 maj till Houston och hem den 22 maj från Atlanta.  KLM ner o Air France tillbaka. Vi betalar 4082 kr per person.Jag bokade inline på Resia.

Det ska verkligen bli spännande! Första gången på en kryssning, och första gången till USA samt första gången att bila själva utomlands!

Är det ngt som man ska göra själv inne på Carnivals sida? Ska man checka in online?

//Fat makes Me fit//

gun92884
2012-01-19, 22:33
#62

Jag tror jag ska be er köpa biljetter åt mig nästa gång jag ska någonstans!

På inrikesflyget kostar det ibland så mycket för att flyga över Lake Michigan till Minneapolis Rynkar på näsan

Margareta
2012-01-19, 22:45
#63

Grattis Cajsavarg - du har det roligaste kvar nu. Bra priser fick du också - vi planerade ett tag att göra precis som ni - men det stupade på att vi har en tidning att åka hem och göra.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

greensis
2012-01-24, 21:31
#64

Margareta - vilket bolag bokade ni via Atlanta?
 Jag ska i veckan vandra in på resebolaget…

Fabricati diem, pvnc!

toru
2012-01-24, 22:07
#65

Jag betalar 5420kr med SAS. Arlanda Chicago.Houston. Helt ok pris. Köpte resan direkt via SAS.

Margareta
2012-01-24, 22:52
#66

Vi flyger Contintal Airlines/United Airlines för 5 021kr per person
Sthlm - Atlanta
Houston - Sthlm

Det gick att få betydligt biligare om man ville ha "knasiga" flygtider med 16h restid - vi fick en bra resa på 13,5 tim med direkt NewYork/Newark för bara ett kort stopp och ett något längre stopp London/Heathrow på hemvägen.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2012-01-25, 15:15
#67

Jag betalade själva kryssningen med mitt ICA bankkort som har en reseförsäkring kopplat till den. Men.. jag skrev ändå och frågade banken vad som gäller vid en kryssning som utgår från USA. Och den gäller INTE! Bara om resan utgår från Norden!

Som tur är så gäller hemförsäkringens reseförsäkring. I alla fall för oss. Bäst att kolla!

//Fat makes Me fit//

Margareta
2012-01-25, 15:40
#68

Vi har också hemförsäkring som täcker

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2012-01-25, 19:09
#69

#67

När du säger ICA bankkort … vilken bank ger ut detta? Här ger inte banker ut sina egna kort, men väl under 'paraply' som MasterCard och Visa + deras eget namn … och en del också med AmEx, men det är mest flygbolag. Alla dessa har automatiskt reseförsäkringar som gäller över hela jorden.

Margareta
2012-01-25, 19:48
#70

ICA har numer egen bank

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2012-01-25, 19:53
#71

Vad heter den? Min son är banker med Swedbank for Baltiska länderna. Här finns det privatbanker till tusen men de har inte kreditkort utan alla går under MasterCard eller Visalogot. Är det något speciellt för Europa? Jag vet att Frankrike ha(r)de Carte Bleue, men det är ju mer som ett debitkort.

Margareta
2012-01-25, 21:02
#72

Den heter som hon skrev ICA-banken

http://www.icabanken.se/

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2012-01-25, 21:47
#73

#72

Jag tog mig en titt … kortet är under paraplyet MasterCard.

#67

Jag skulle kolla med MasterCard om de inte OCKSÅ har en automatisk försäkring. Det är det som gör det så bra att betala resor med kreditkort … de flesta har försäkringar 'bundled' men man får kolla texten med falkögon Skrattande

Cajsavarg
2012-01-25, 22:17
#74

Tack för tipset! Ska kolla direkt med MasterCard!

//Fat makes Me fit//

Cajsavarg
2012-01-26, 11:02
#75

Vår flygtid är 14,30 på nervägen med ett stopp i Amsterdam. På hemvägen 12.35 och då byter vi flyg i Paris.

@Toru. Jag kollade, men för dåligt tydligen, på SAS efter biljetter. Har ju poängkort så jag tänkte tänka på poängen, men det sket sigFlört

Host MasterCard hittar jag inget som säger ngt om just reseförsäkring utan mer om kort o pengar i sig. Jag har dock sparat deras direktnr vid akuta behov. Tack för tipset!

//Fat makes Me fit//

gun92884
2012-01-30, 21:44
#76

Laura Dolson har lagt ut det färdiga programmet for kryssningen med introduktion av alla som ska hålla föredrag … hoppas det blir youtubevideos för det är flera som är intressanta:

http://lowcarbdiets.about.com/b/2012/01/28/program-for-2012-low-carb-cruise-finalized.htm?nl=1

Cajsavarg
2012-02-13, 14:25
#77

Ser att man diskuterar att ha med lite dryck (för hytten) in på båten. Är det OK att göra det? Och tas det med i handbagaget eller i övriga incheckade bagaget?

Dessutom så finns det drinkkuponger att köpa i förväg. Är det ngt som är intressant?

Inga helt viktiga frågor men ack så intressanta Flört

//Fat makes Me fit//

Margareta
2012-02-13, 20:51
#78

All dryck som inte är alkohol kan man ta med i handbagaget. Vi hade småflaskor med vatten med oss. Vi köpte en hel platta som vi hade i bilen under resan och det som var över tog vi ombord.

Det finns flaskvatten att köpa ombord - inte helt billigt. Det man pratar om är bubbelvatten. Man kan köpa det i förväg och sen har man en mugg med lock att fylla. Vi gillar inte så mkt bubbelvatten utan föredrar mineralvatten på flaska.
Kranvatten är drickbart men inte så gott för oss som är bortskämda (klorsmak), det serveras vid borden under middagarna. Vi köpte fler vattenflaskor när vi var i land och sen några på båten. Det räckte bra vad vi minns.

Det är inte så varmt ombord som man kan tänka med tanke på att det är Karibien. Det är luftkonditionerat inomhus och knallvarmt utomhus. Jag ville verkligen vara sommarklädd så att man lätt kunde gå ut i solen under pauserna från föreläsningarna. Det slutade med att jag frös under föreläsningarna och svettades i solen under rasterna första dagen. Andra föreläsningsdagen hade jag mer kläder och gick istället och solade på vår balkong under lunchen (vi hoppade över lunchen eftersom det var så redig frukost och tidig middag).

Landstigningsdagarna är det sommarkläder som gäller och HATT eftersom solen är stark. När vi var på Jamaica regnade det hela dagen. Märklig känsla - det kändes som att stå i en varm dusch. Riktigt skönt faktiskt.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2012-02-13, 21:26
#79

Jag har alltid med mig en ute/innetermometer när vi reser.

Den här låg på min säng och sladden hängde ut på balkongen.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2012-02-13, 21:34
#80

Cajsavarg:

Här bor vi i Atlanta.
http://www.innatthepeachtrees.com/

Förra året bodde vi här
http://www.westinpeachtreeplazaatlanta.com/

Det var så grymt dyrt i år - vi hade tur förra året.

Det stället är väl värt ett besök kvällstid, det finns en snurrande restaurang på våning 72/73. Ett måste för ett Atlantabesök tycker jag :-)

http://www.sundialrestaurant.com/

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2012-03-08, 16:18
#81

Tack Margareta för tips!

Ni som ska åka, har ni gjort er ESTA ansökan än?

//Fat makes Me fit//

Margareta
2012-03-09, 12:51
#82

ESTA'n räcker i 2 år - Mats & min gick ut nu i mars så vi skall göra om den.
Våra medresenärer klarar sig ett år till :-)

Säg till om du vill ha hjälp!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2012-03-09, 13:07
#83

Appropå ESTA.
Det står i all information att den ersätter de papper man fyller i på planet. Den ersätter bara besöket på konsulat/ambassad för visum.

Så är det INTE. Skriv ut ESTA-pappret och ta det med, men bli inte förvånad om ni slipper visa det. Vi har aldrig visat det så antagligen kommer det upp i deras datorer när de slår in passnumret. Eller så gör det inte :-)

Var däremot NOGA med att fylla i (obs - välj rätt färg) det papper flygvärdinnorna delar ut och håll det i handen när ni skall passera passkontrollen. Flygvärdinnorna kan färgerna - jag tror den skall vara blå.

Ni behöver ha adressen till första hotellet tillgänglig under flygresan för den blanketten ni skall fylla i på planet kräver en adress dit ni ska, även om det bara blir en natt. Fråga inte vafför - bara acceptera så blir det lättare att komma in.

Var också beredda på att svara på frågor i passkontrollen om var ni skall bo och vad ni skall göra i USA och hur länge. De är ganska kärva i sin uppgift och man behöver vara lite beredd på att det är annnorlunda jämfört med att resa in i Sverige. Turist duger bra som orsak och att ni har flygbiljett bokad och klar hem.

Själva inpasseringsmomentet kan ta ganska lång tid på en stor flygplats så  tacka inte nej till sista bjudningen av  kaffe/dricka och förbered er genom att gå på toa innan ni lämnar planet. Det finns inget sådant förrän ni passerat både passkontroll och tull. En gång (Atlanta) tog det oss nästan 2 timmar innan vi var ute. Kika gärna in på flygplatsernas hemsidor i förväg och försök orientera er. Atlanta tex är betydligt större än Arlanda/Kastrup och vad europeiska flygplatser brukar vara, men är man van vid skyltningarna så går det lätt att hitta. I Atlanta tex lämnar ni bagaget vid incheckningen och åker sen tunnelbana till gaten.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2012-03-09, 14:44
#84

#83 skrivet av Margareta

Det behövs nog en liten varning om just passkontrollen/immigration.

När ni svarar på frågorna i immigration så var bara sakliga och försök inte skämta eller vara 'roliga' på något sätt … kanske ni tänkt upp något om LCHF som låter roligt. Det uppskattas INTE och kan slå slint. Särskilt om de inte har en susning om vad man pratar om … tro mig, det finns fler som inte känner till LCHF än de som känner till det. Hålls man fast i immigrationen så är det väldigt svårt att få komma vidare, alltså in. Jag har sett det när jag har kommit tillbaka till Staterna och senast såg jag hur det gick tokigt redan i Frankrike när de kollade innan vi gick på planet. En dam som skämtade litet om sitt besök och bums drogs hon åt sidan och hon var inte med på planet. Det händer ännu lättare när man väl är på amerikansk mark. Det finns inga mer humorlösa personer än immigration och tullpersonal … det sägs ofta att man inte behöver vara president för att få makt … det räcker med att ta arbete hos immigrationen eller tullen

Margareta
2012-03-10, 17:24
#85

Du har så rätt Gun - man skämtar inte ett dugg när man passerar den där kontrollen och jag har aldrig känt mig så mkt som en brottsling som när jag skall in i USA.

En gång när vi tack och lov skulle UT genom säkerhetskontrollen (flygplatsen i L.A.) fick dottern syn på en superkändis inom en meters avstånd och hon blev helt paralyserad och jag höll knappt få kontakt med henne för att vi skulle fortsätta vår bana. Vill inte ens tänka på vad som hänt om samma sak hänt på väg IN.

Tur att det är så stor skillnad på folks vänlighet när man väl tagit sig in och hittills har det gått bra även med dessa myndighetspersoner!!!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2012-03-10, 17:32
#86

Tack för all infromation om hur det går till "over there"! Lovar, inga skämt här.

Men nog blir det lite nervöst när man läser hur det kan gå till. Vi vill ju båda komma med för att åka med på kryssningen!

//Fat makes Me fit//

gun92884
2012-03-11, 13:30
#87

#86 skrivet av Cajsavarg

Det är nog inte bara Staterna som känns jobbiga … vet inte hur det är i Storbrittanien nuförtiden men på den tid det begav sig åkte jag fram och tillbaka tämligen så ofta och de var inte heller några lustigkurrar precis Rynkar på näsan 

Nu hjälper det ju inte att all personal försöker blixtanalysera nunor och uppföranden utifall att … på vår flygplats är alerten 'orange' permanent. Det är tråkigt men sant att man är lyckligast lottad i dessa tillfällen om man är caucasian och norrifrån … inte för att det hjälpte ett ungt brittiskt par som skulle på party i Seattle … de använde något slanguttryck som gjorde att immigrationen högg dem på en gång och släppte inte taget förrän de satts på plan tillbaka till Storbrittanien.

Margareta
2012-03-11, 14:06
#88

Min make gjorde misstaget att bära sin vita käpp för synskadade första gången vi kom till USA. Det gör han inte om :-) mycket strapatser för ingenting, så nuföriden åker han in som "fullt seende" dvs går ett steg bakom mig, betydligt enklare även om det tar längre tid ibland.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2012-03-11, 23:25
#89

Flygplatsen i Houston verkar var som Atlantas dvs man åker t-bana från ankomstterminalen till utgången.

http://www.fly2houston.com/iah-Terminals-And-Amenities

Det är lite knepigare när man kommer än när man reser för åtminstone i Atlanta får man inte ha väskorna med sig på t-banan. Först får man väskorna och tar dem genom tullen - sen lämnar man dem ifrån sig igen för att åka t-bana och sen får man tillbaka dem vid utgångarna. Det kändes lite förvirrande när man inte var förberedd.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2012-03-12, 07:42
#90

Tack för all info! Det verkar vara som en bra idé att plugga flygplatser!

Föruto var det, vad jag förstår, väldigt lång incheckningstid när man skulle till USA. Är det så nu att man bör vara där en extratimme mer än när man åker till andra destinationer?

Hur mång är det som åker från Sverige? Med vilket flygbolag och när?

Jag o min man åker från Arlanda 3 maj med KLM till Houston.

Kul om det är några som åker samma flight!

Har nu gjort våra ESTA ansökningar och än så länge är allt OKFlört

Dessutom gjort en preliminär resrutt efter avslutad kryssning.

Det närmar sig med stormsteg!

//Fat makes Me fit//

gun92884
2012-03-12, 11:49
#91

#90 skrivet av Cajsavarg

Här har du Houston … det är inte särskilt svårt att ta sig fram där och den här siten är interactive så kan du även se var du ska gå och vad du ska göra när kommer internationellt och ska byta plan … Flög ofta genom Houston när jag bodde i Monroe i norra Louisiana. Det enda som kan vara jobbigt är att det finns några tämligen så branta rulltrappor och när de inte fungerar så är det bara att klättra i trapporna Rynkar på näsan

http://www.fly2houston.com/welcome

Jag såg att det är någon som ska hyra bil … där bör ni kanske kolla upp körning i de stater ni ska igenom eftersom det gäller olika regler i olika stater … inte grundreglerna men litet smågrejor som gör det lättare om man känner till dem. Jag har aldrig kört i Sverige men här finns det regler som varierar från stat till stat. T. ex svängen till höger på rött ljus som inte är laglig i varje stat … likaså finns det något som heter - häruppe - 'Michigan turn' vilket betyder att du kan inte svänga till vänster i alla väg eller gatukorsningar även om du har en svängfil. Du måste fortsätta över korsningen och sedan finns det en special svängplats längre bort. Sedan finns det blinkande gult som betyder att du kan göra vänstersväng om det inte hindrar trafiken. Det gör livet litet lättare … och riskfriare … om man känner till dessa grejor Skrattande

Margareta
2012-03-12, 11:56
#92

Bra tänkt Gun. Det där känns så självklart när man kört i USA några gånger. Det var värre första gången (Atlanta), men då fick jag köra bakom en som var van. Fyrvägskorsningarna är också värda att förklara.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2012-03-12, 12:07
#93

#92 skrivet av Margareta

Vi har folk som kommer från italienska kontoret och de är inte alltid vana att köra i andra länder så det är något vi måste tänka på att tala om för dem. Ett av de bästa råden jag fick när det gällde att komma på interstate där det var mycket trafik var att passa in så man kom in efter en långtradare … här är regeln 'han är större än jag så det är bäst att släppa in honom … och så åker man snålskjuts på detta!

Ja, Atlanta måste ha varit intressant som första erfarenhet Skrattande Det är en av de farligaste bilstråken i Staterna. När vi flyttade till Atlanta från Minnesota hade vi en catamaran som vi trailade genom sta'n … ger en hår på bröstet Skrattande

Cajsavarg
2012-03-13, 19:15
#94

Ska till att hyra bil, och ser att GPS kostar 12 USD/dag!

Jag har hört att det går att köpa en GPS till bra pris, i USA. Någon som vet något om detta? Vilken sorts butik? Fungerar den även i Sverige när man kommit hem?

//Fat makes Me fit//

[Pennylane1]
2012-03-13, 19:43
#95

min mobil har inbyggd… en sån kanske? Fast den måste ju ha internationellt abbonnemang …

yvonnel
2012-03-13, 20:45
#96

#94

GPS är inte särskilt dyrt att köpa här hemma heller och du laddar den med USA här hemifrån (kan ingå i köpet) men du bör ju ändå ha en egen internetsida med ditt eget konto hos det GPS-företag du väljer för uppdatering, tror att allt det är lättare hemifrån. Mitt märke är Garmin, där ingår det "for life".

Men jag tror också som Pennylane säger att mobilen är bra att ha i detta sammanhang om man inte är ensam när man kör ( en vanlig GPS har ju upphäng, det har nog inte mobilen) och även här laddar man med abbonnemang hemifrån.

[Pennylane1]
2012-03-13, 21:11
#97

finns hållare med sugpropp att sätta på vindrutan. Funkar utmärkt även om man är ensam.

Margareta
2012-03-13, 21:47
#98

Jag köpte min TomTom med USA-kartor hemma i Sverige och provkörde rätt mycket här så att vi lärde känna varandra ordentligt. Inte helt lätt första gången när det är många filer att välja mellan.

Jag är glad att ha min TomTom som pratar Svenska när jag kör i USA. Jag kan också lägga upp rutterna i lugn och ro här hemma innan jag åker.

Abonnemang ingår för ett år när man köper den. Ok inte billigaste - men med tanke på att det är 4:e året i rad jag kör i USA och 3:e i Atlanta så har den varit väl värd sitt pris.

Gun: Kul det du säger om Atlanta. Jag började där och har sen dess tyckt allt är lättare. Ökända Los Angeles var peanuts i sammanhanget! Jag har alltid hävdat att Atlanta är värst och nu fick jag det bekräftat!!! Man behöver en kartläsare även om man har GPS.

Det är annars lätt att köra i USA. Folk är normalt vänliga och släpper in och jag upplever det inte alls lika hetsigt som tex Stockholm i rusningstrafik.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

yvonnel
2012-03-14, 02:47
#99

#97

Hållare som passar mobilen med?

Cajsavarg
2012-03-14, 07:39
#100

Tack för info! Ska kolla upp både GPS hemifrån och telefonabbonemanget. Jag har ju en "smartphone" med Teliaabbonemang, men är osäker på hur jag gör i USA för att inte få en skyhög mobilräkning. Ska kolla hos Telia.

Att lägga in rutten hemma samt att GPSén pratar svenska känns onekligen bra!

Vi har nu skissat lite på vår resrutt och vi har bokat in ett par hotell. Vi kommer, som det ser ut, åka Houston-New Orleans (2 nätter bokade)- Baton Rouge- Natchez-Memphis (1natt bokad)-Chattanooga-Atlanta.

Nu ska vi bara boka bilen. Vi måste ju ha en bil några dagar innan kryssningen samt en bil efteråt. Det knepiga, som jag ser det nu, är var vi ska hämta/lämna bilen. Innan kryssningen vore det ju skönt att slippa åka till flygplatsen för att lämna den. Och även när vi åker efter kryssningen, att slippa åka till flygplatsen för att hämta den.

Man borde kunna få lämna/hämta vid hotellet. Det hade varit smidigt!

//Fat makes Me fit//

[Pennylane1]
2012-03-14, 08:33
#101

# 99 Ja, fast "med"?  Den passar just mobilen, det finns iaf hållare till Ericsson Xperia som jag har!

Margareta
2012-03-14, 17:54
#102

Vi åker åt andra hållet Atlanta - Biloxi -  New Orleans - Houston

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2012-03-14, 18:07
#103

#100 skrivet av Cajsavarg Du ska kunna ladda upp kartor på GPS hemifrån … Jean-Pierre gör det när han ska köra utomlands och tar med sig en GPS härifrån. Både Jean-Pierre och jag har Garmin, billigt och bra och fungerar överallt. Var hyr du din bil - tar för givet att du hyr automatiskt eftersom det blir dyrare med växel för det är så ovanligt här - det är bara att komma ihåg att vinkla vänstra foten bakom den högra. Finns det överhuvudtaget hyrbilar utan GPS nu? Och hag menar inte för någon extrasumma heller. Det är ytterst sällan man kan lämna bilen vid hotellet, man får åka till flygplatsens uppsamling eftersom det är där som de flesta hyrningar sker … eller också om de kanhända har ett lokalt kontor … Vet inte om detta gäller i Sverige också, men glöm inte att tanka innan du lämnar tillbaka bilen … de tar en dyr slant för tom tank.

Margareta
2012-03-14, 20:57
#104

Det är jättelätt att hämta/lämna vid flyget om ni bor på flygplatshotellen. Det går shuttle mellan hotell/flygplats/rental cars

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2012-03-14, 22:16
#105

#104 skrivet av Margareta

Visst! Det skulle se ut det om folk var tvungna att GÅ även om det var bara några minuter Skrattande … kommer ihåg tiden när Thomasine och jag kom upp till Gare de Lyon med TGV från sommarvistelserna i Sydfrankrike. Vi fick ofta ta oss till fots, med väskor, katt i bur och hund i koppel, till Gare d'Orleans där vi hade nästa tåg. Det var inte ofta en taxi ville ta en hund …

Margareta
2012-03-14, 22:57
#106

En sak är säker i USA Man GÅR inte mer än möjligen på en utstakad promenadväg i en statspark. Gärna på ett trägolv.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2012-03-15, 10:51
#107

#106 skrivet av Margareta

Det finns en logic bakom 'trägolven' … det är för att bevara flora och fauna ostörd bredvid stigarna. Dessutom söderöver och på ställen där det finns kryp och krälande såsom rattlesnakes, alligator, cottonmouth och moccassinormar så vill man hemst gärna se på vad man sätter fötterna Skrattande

Att det sedan inte finns gångvägar inom uppbyggda områden och flesta, även nybyggda, subdivisions, ja, det är något som det är svårt att hitta logiken i Rynkar på näsan

yvonnel
2012-03-17, 00:59
#108

Den enda USA - park jag gått igenom är Golden Gate Park, där var det mestadels asfalterat, några trägolv kan jag inte minnas men jag gick inte in ibland träden heller, jag är ganska ormrädd. Presidio också, men det är ju, eller var kanske militärområde.

gun92884
2012-03-17, 11:56
#109

#85 skrivet av Margareta

#86 skrivet av Cajsavarg

Titta vad jag hittade i NYT i veckan! Bra uppborstning av engelskan/amerikanskan innan resan Skrattande

http://www.nytimes.com/2012/03/16/opinion/the-unwelcome-mat.html?nl=opinion&emc=edit_ty_20120316

Cajsavarg
2012-04-11, 11:22
#110

Är det ngn som vet ngt om att boka vin (till hytten) genom Carnival?

28,75 USD för en flaska verkar ju inte riktigt klokt! Eller är det mer än en flaska??

//Fat makes Me fit//

Margareta
2012-04-11, 11:29
#111

Vi bokade aldrig något till hytten - vi köpte i alla de barer som finns ombord.
Jag antar att du har anledning att fira :-)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2012-04-11, 11:43
#112

Fira både att vi är på väg och givetvis för en annan anledning ;)

Har ni köpt dryckeskuponger i förväg? Vad kostar det annars,cirka, i baren på båten?

//Fat makes Me fit//

Margareta
2012-04-11, 21:03
#113

Vi köper inget i förväg. Jag dricker aldrig mer än ett glas rödvin ibland så jag har inte så stor koll på priserna. Finns inte det på hemsidan?

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2012-05-09, 19:51
#114

Den som är intresserad av att läsa om vad som händer under den pågående LowCarb-kryssningen i Karibien kan läsa Tommy Runessons blogg. Han är fantastiskt på att hinna med allt vad som händer och även få det på pränt.

http://www.tommytappar.se

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
2012-05-09, 21:13
#115

Kanske något att tänka på till nästa kryssning att många interstate har toll … alltså man måste betala … Det är oftast de nyaste varianterna och det finns ibland den gamla som går paralellt och inte kostar något … och inte tar de särskilt mycket längre tid heller eftersom alla tar den nya tänkandes att det ska gå fortare Oskyldig

Jag skrattade lite grann - inte elakt för jag tycker han var modig som gav sig ut igen … och igen … och IGEN - när jag läste Tommys beskrivning av att köra i Houston. Kanske tur att han inte läst detta först …

http://blogs.houstonpress.com/hairballs/2012/03/dangerous_drivers_houston.php

Margareta
2012-05-09, 23:16
#116

Jag har kört långa sträckor genom USA, många storstäder, många motorvägar av olika storlek och jag har bara en kommentar. Aldrig mer Houston om jag inte måste. Det var inte ens kul, bara frågan om att överleva.

Nu är det gjort och vi överlevde. På tillbakavägen har vi ingen bil och bor sista natten vid flygplatsinfarten där det finns Shuttle.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2012-05-14, 05:15
#117

Så var kryssningen över för den här gången. Vi är på Sheraton North i Houston och flyger hem i morgon, via London. En fantastisk vecka med många bra föreläsningar och flera nya vänner att hålla kontakt med. Svenskarna drar fram som ett smörätande folk som avstår från sötningsmedel. (De svenskar som var med i år tillhör den kategorin och då tror amerikanerna att alla svenska LCHF-are gör så).

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

toru
2012-05-15, 14:55
#118

Jag hade två superbra veckor också. Först en vecka själv i Houston och sen kryssningen.

Man fick ligga på lite om man ville ha smör. Det tog slut fort…

toru
2012-05-20, 19:56
#119

Nu har jag uppdaterat mina dagsrapporter med matbilder och näringsinnehåll. Bara att gå dit och se vad jag åt under mina 2 veckor utanför Sverige…

Det gick ganska abra att ligga på hyggliga nivåer. En dag drog jag iväg lite, men annars bra.

Margareta
2012-05-21, 21:25
#120

Ni som vill ha lite koll på vilka talare som var med och vad de talade om kan få en mycket bra resumé och sammanfattning här:

http://66.147.244.106/~grassfe2/low-carb-cruise-2012-review/

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2012-05-21, 21:46
#121

Ytterligare en fantastisk rapport av ingen mindre än Tom Naughton

http://www.fathead-movie.com/index.php/2012/05/17/the-cruise-and-kruse-report/

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Upp till toppen