Annons:
Etikettövrigt
Läst 29211 ggr
Margareta
2011-05-28, 10:10

LCHF-camping Säffle 2011

Campingsemester med innehåll. LCHF-magasinet arrangerar campinghelg med trevliga LCHF:are samtidigt som du får chans att lyssna på LCHF-föredrag av Sten Sture Skaldeman, dr Annika Dahlqvist, dr Andreas "Kostdoktorn" Eenfeldt samt Monique "halvåtta-hos-mig" Forslund.

LCHF-magasinet arrangerar i år en campinghelg i Värmland.

Tid 30 juni kl 18.00-3 juli kl 15.00

Plats: Duse Udde Camping Säffle

Välkommen på LCHF träff i campingmiljö.Vi umgås under lättare former med eget självhushåll,varvar med föreläsningar av bla Sten Sture Skaldeman, Annika Dahlqvist, Andreas "Kostdoktorn" Eenfeldt och Monique "LifeZone,halvåtta hos mej"Forslund

Restaurang,butik och Campingstugor finns

Bokning av boende+camping sker genom Campingen http://www.duseudde.se Kostnad campingavgift + 350 kr/pp (för föreläsningarna alla dagar)Meddela vid bokning att du/ni är med på LCHF träffen

Bokning av endast LCHF träffen sker genom AnnSofi Bengtsson 0727 -326170 och kostar 350 kr/pp (föreläsningar alla dagar)

Vi mjukstartar på Torsdagen med att träffas och trivas Grilla/äta och kanske ta ett glas vin för dem som kan och vill. På fredagen startar vi också lugnt och kanske kollar in de vackra omgivningarna Kanske tar en lunch i Restaurangen som även serverar LCHF på menyn senare ser vi fram emot att lyssna på någon föreläsare. Lördag och söndag blir det flera föredrag

Det skall bli så kul att få träffa er och att få ha trevligt tillsammans Ni skall få se att det finns mer än en "köpp kaffe" i Säffle

Välkomna /AnnSofi

PS 28 maj

Nu har jag varit på Duse udde camping och kollat läget  Stugorna ligger i en U-form så alla med stuga har nära till grillplatsen och föreläsningsstugan De som ev kommer en bit ifrån är de med husvagn/bil men det är inte långt. Mitt i detta U-et finns en grillplats och vi får lov att ta ut bord och stolar från stugorna och fixa långbord om vi vill. Så där finns plats för många..

Det kommer att finnas LCHF menyer på resaurangen och ev
LCHF-frukost. Det finns även en butik där vi kan handla.
Sedan finns en befintlig butik i Säffle som har det mesta  när det gäller LCHF www.spireashop.se Det är 6 km från Duse till Spireabutiken.

AnnSofi

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
Margareta
2011-05-28, 10:13
#1

Nu har jag gjort om campingtråden till artikel så att den kan ligga på framsidan tiden som är kvar.

Ni som saknar info i den gamla tråden hittar den här
Gamla tråden om campingen

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2011-05-28, 10:21
#2

Sammanfattning av frågor/svar och info från tidigare:

Förra året hade vi föreläsningarna gemensamt och allt annat var fritt eftersom man sköter sin matlagning själv. Det blev spontant så att många samlades för att grilla men inte alla (alla bodde inte på campingen).

Vi som var med om hela Trosa upplevde den fria gemenskapen kring grillarna som minst lika värdefull som föreläsningarna. Det är då man umgås och lär känna varandra. Eller som Monique skrev på sin blogg (fritt citerat) "Det är inte varje dag man grillar med Annika Dahlqvist och Sten Sture Skaldeman".  Man har chansen att verkligen dela tips och idéer med varandra. Alla vågar inte komma till tals på frågestunderna.

Vi kände oss stressade av att hinna till föreläsningarna och tyckte generellt att schemat var för tight. Det var lagt för att tillfredsställa dem som inte bodde utan bara kom och gästade för att lyssna på föreläsningarna och det kändes fel för oss som satsade 4 dagar på en "Campingsemester med innehåll", precis som det var tänkt.

Jag fick ingen semesterkänsla och hann inte ens till stranden under dagtid förrän sista dagen när föreläsningarna var slut. Jag och maken hade fullt upp med att fixa mat, diska och göra annat som är nödvändigt när man campar med husvagn (bära vatten och slask mm) och sen försöka andas innan det var nästa föreläsning.

De som kom över dagen för att lyssna på föreläsningar satt kvar vid lokalen och öppnade en kylväska när det var lunchrast. Det är stor skillnad.

Mitt förslag för i år är därför ett friare program med gott om tid mellan föreläsningarna för att gynna de som verkligen vill göra det här till en "Campingsemester med innehåll" oavsett man sover eller inte. Dvs man avsätter hela dagen och inte bara exakta timmar för föredrag.

Vi har inte pratat ihop oss i gruppen ännu om detta och därför är det inget fastslagit. Ni får gärna vara med och tycka här i tråden.

Någon har kontaktat oss och undrat vad pengarna går till och varför det är så dyrt.
Vi har inte lovat arvoden men tycker det är rimligt åtminstone med bidrag till resa och logi för dem som ställer upp.
På LCHF-kryssningarna bjuder Silja alla talare mot att vi kommer med så stor grupp så det är skillnaden. Talarna får inga arvoden där heller. Visst är talarna fantastiska som ställer upp gång efter gång ändå? Vi vet ännu inte hur många deltagare som kommer och om arrangemanget går ihop.

Plusgirot är 53 33 41-4 uppge Säffle när du betalar 350 kr för föreläsningarna. Lyckas det inte på annat sätt går det att betala kontant, men jag är glad om så många som möjligt kommer in på kontot.

/Margareta

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Ann57
2011-05-28, 14:19
#3

Hur kommer det sig att det står 2012 i rubriken??Obestämd

VI har bokat stuga i år på Duse Udde. Är vi fel ute?? I så fall vore det bra att veta. Då får vi ju ställa in oss på andra aktiviteter./Ann

Margareta
2011-05-28, 16:08
#4

Haha jag är före min tid - tack för att du är uppmärksam!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Cajsavarg
2011-06-02, 20:51
#5

Hejsan!

AnnSofie, du som har kollat hur campingen är: Rlcker det att ha grillkol med sig eller ska man även ha grillen med?

//Fat makes Me fit//

Margareta
2011-06-02, 20:54
#6

Det finns grillplatser på campingen

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
yxilon
2011-06-02, 22:40
#7

Jag ska boka resa till Säffle från Sundsvall. Undrar när man ska komma den 30:e och när man åker hem den 3:e. Det är inte det lättaste att åka från Sundsvall. Tåget hem verkar att gå väldigt sent. Sen att ta sig från tåget till campingen. Hoppas på svar. Kanske jag åker samtidigt som Annika D, vi bor ju på samma ort.

wilda2011
2011-06-06, 20:59
#8

yxilon

Någon timma innan du anländer till resecentrum i Säffle så ringer du en anropsstyrd buss 0771 323200  vardagar mellan 07.00-19.00 Då väntar en buss på dej där och du vill åka till Duse Udde, det är endast kontant betalning som gäller på bussen enl uppgift .

AnnSofi

Margareta
2011-06-06, 23:06
#9

Planeringen börjar ta form och för er som inte kommer att bo på campingen har vi följande hålltider.

**Torsdagkväll
**Vi kommer till campingen i den takt vi hinner. En del har längre att resa än andra. LCHF-magasinet reser från Stockholm och räknar med att vara framme vid 18-tiden. Det blir inget fast program, vi träffas och pratar.

**Fredag
**Vi som rest till Värmland får chansen att se oss omkring under dagen och ev göra lite matinköp för helgen.
På kvällen grillar vi (om vädret tillåter) och umgås och tar chansen att lära känna varandra genom att dela våra erfarenheter under lite lättare former. Var och en ansvarar för sin egen mathållning under hela helgen, men vi äter tillsammans så ofta det fungerar.

**Lördag
**Hela dagen präglas av föreläsningar både före och efter lunch. Monique har lovat att leda Zumba även i år så ta med träningskläder. Förhoppningsvis kan zumban avslutas med ett dopp i Vänern. Föreläsningarna börjar så fort vi hinner men tidigast 9.30 med tanke på zumban.
Ett tips är att äta campingens LCHF-lunch på lördagen.

Vi har inga föreläsningar på kvällen utan grillar och umgås under friare former. Du som vill får gärna berätta något för oss andra. Det är även fritt fram för lekar/sång/musik. Förra året hade vi en trubadur med i gänget.

**Söndag
**Morgonpigga zumbar och badar, medan övriga ansluter till föreläsningen som börjar ca 9.30.
Vi avslutar med lunch (gärna i restaurangen för dem som vill) och sen är det fritt fram för fria aktiviteter. De långväga kan påbörja sin hemresa direkt efter lunch, medan de som bor nära kan bada och fortsätta campinglivet resten av dagen.

Något detaljprogram har vi inte ännu fastställt men lördagen kan se ut så här;

8.00-9.00   Zumba
9.30-10.30 Föredrag
                 Paus med samtal och kaffe
11.00-12.00 Föredrag
                 Lunch
14.00-15.00 Föredrag
                 Tid för samtal/bad och promenader
18.00 Vi förbereder grillkvällen

Söndagen blir lika fram till lunch

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Seglarina
2011-06-07, 20:50
#10

Hej på er

Någon i sällskapet som kommer att åka från Stockholm? Jag kanske kan ge lift/lifta?

Monika

toru
2011-06-12, 11:27
#11

Nu har jag bokat hotell (jag är ingen campingmänniska…).

Jag kommer åka från Norrköping vid lunch på fredagen och så hem igen efter lunch på söndagen så om någon behöver lift så är det bara att säga till.

/Tommy

seas
2011-06-13, 22:42
#12

Jag har bokat stuga på nätet, fanns ingenstanns att meddela att jag skall vara med på föreläsningarna.

//Eva

greensis
2011-06-15, 07:52
#13

Nu har jag anmält oss - jag & Per, samt de tre barnen kommer. (takläggarfirman kommer inte den veckan! Tack för det!)

Fabricati diem, pvnc!

Annons:
AnnikaDahlqvist
2011-06-15, 16:23
#14

Hej!
Som vissa kanske redan har läst i min blogg så har jag tyvärr inte möjlighet att komma till Duse Udde i sommar. Jag är ensam doktor i tjänst på vårdcentralen och har lovat att jobba på torsdagen och måndagen. Det blir då lång resa med många byten hela fredagen och hela söndagen, och jag känner inte att jag orkar det.
Jag tror att ni kommer att få det jättebra, och jag hoppas att jag kan vara med på camping nästa år.

Margareta
2011-06-15, 17:50
#15

Jag efterlyser fortfarande någon som kan ta med Annika i en bil! Vore det möjligt Annika? Det tar ca 7 timmar istället för en kollektivresai på ca 13 med många byten.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

kitabu
2011-06-15, 18:32
#16

Varför kan inte Annika få vila som andra människor?

Jag tror att vi alla vet att Annika hade kommit om det hade varit möjligt och om hon ansett sig orka med det.

Hon säkert både vill och måste prioritera sitt arbete och sina patienter.

Det kanske inte är så lätt att få någon atta vikariera. Skall människorna i Stöde vara utan läkare?

Jag förstår naturligtvis att många, säkert de allra flesta, vill höra Annika tala, men om det blir ett slags tvång, som jag uppfattar att det nu handlar om försvinner väl en del av glädjen, eller hur?

Låt Annika själv bestämma. Det finns andra föredragshållare som uteblivit inte bara en gång, utan flera. Då var det ingen diskussion.

Se i stället fram emot att få träffa Annika och höra henne tala när hon inte är under press och stress.

Jag önskar er alla en trevlig helg. Själv är jag i Afrika då.

Helena Hesselmark

AnnikaDahlqvist
2011-06-15, 19:28
#17

Margareta, jag känner mig inriktad på att arbeta de dagarna nu. Då kan jag arbeta även på fredagen så att det inte blir läkartomt på vårdcentralen då.

Margareta
2011-06-15, 23:07
#18

Helena: 
Annika är initiativtagare till campingen. 
LCHF-magasinet ställer upp som praktisk arrangör.
Det var Annikas idé från början. 
Kursgårdar är dyra och camping ett billigare alternativ och på land för de som inte vill följa med på kryssningen. 

Annika:
Jag har stor förståelse för om du vill prioritera arbetet den här gången, men det vore roligt att ha dig med. Du hör till!
Vi får vara närmare Sundsvall nästa år?

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

yxilon
2011-06-16, 21:04
#19

nnika och jag kan säkert kolla upp något bra ställe att vara på.

yxilon
2011-06-16, 21:06
#20

Texten försvann visst. Bra ide att vara närmare Sundsvall

Annons:
AnnikaDahlqvist
2011-06-19, 08:44
#21

Någon campingplats i Stockholmstrakten? Det bör ju finnas lokal kontaktperson som ser till att det finns en fungerande lokal att träffas i.

NU har jag lovat att jobba även på fredagen, så att vårdcentralen inte behöver stå läkartom den dagen, så nu är det helt kört för mig att komma till Säffle.

Seglarina
2011-06-19, 12:25
#22

Hej Annika (och alla ni andra)

Naturligtvis kommer vi att sakna dig i år Annika. Men att du kom med detta ypperliga initiativ betyder ju inte att du måste vara med hela tiden. Det finns ju också många andra som är kunniga och goda inspiratörer på detta område.

Sköt om dina patienter, dom går före tycker jag i alla fall.

Det finns en campingplats vid Ängby, det kanske kan vara något till nästa år, om det ska vara i Stockholmtrakten:

http://www.angbycamping.se/svenska/huvudsida.html

Har svårt att tänka mig någon närmare Stockholm, om det är lättare.

Hälsningar Monika (i stugan bredvid)

Cajsavarg
2011-06-19, 15:38
#23

Jag undrar om man kan åka med bil ända fram till stugorna så att det enkelt går att packa ut det man har med sig?

//Fat makes Me fit//

wilda2011
2011-06-20, 18:59
#24

Cajsavarg

Du kan köra bil ända fram tillstugan 

Ann-Sofi

Cajsavarg
2011-06-20, 19:03
#25

Tack Ann-Sofi för svarGlad Den stora dagen (dagarna) närmar sig. Kul!

//Fat makes Me fit//

Cajsavarg
2011-06-21, 09:39
#26

Ser att Duse Udde på sin hemsida nu flaggar för "vår" LCHF helg! Kul!

Där står att man ska betala konferensavgiften på plats och då får man ett armband som ska bäras under dessa dagar.

Jag har betalat till Lchf Magasinet, så jag får väl ta med mig en utskrift på betalningen så att även jag får ett armband.

//Fat makes Me fit//

greensis
2011-06-21, 17:42
#27

På plats? Jag bad om en faktura och väntar på att få den för att kunna betala. Pga spärrade kreditkort (försök till identitets-kapning!) tänker inte jag betala på ort och ställe.

Vet någon något om utrustningen i köket? Finns det kyl - och hur liten är den i så fall.

Fabricati diem, pvnc!

Annons:
Cajsavarg
2011-06-21, 19:34
#28

Kylskåp finns det. Det står i beskrivningen för stugorna. Även frys om man hyr större stugor. Men utrustning? Hmm, jag tog för givet att det fanns enklare köksutrustning samt tallrikar mm. Men det kanske det inte finns! Vi får ta och ringa och fråga. Den som vet svaret först- skriver här Skrattande

//Fat makes Me fit//

Margareta
2011-06-21, 20:16
#29

Det går utmärkt att betala konferensavgiften i förväg till LCHF-magasinet. Det är så vi vill ha det.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

wilda2011
2011-06-22, 21:13
#30

De som ev anländer till Säffle resecentrum med tåg eller buss måste  ringa 0771 323200 det är till en Anropsbuss som måste förbeställas. Ni ringer 2-3 timmar innan ni kommer till Säffle då står det en buss där

linje 83 är det

Bussarna avgår varje hel timma mellan 08.00-17.00 vardagar under förutsättning att den är beställd 

Detta har jag kollat idag

Glad Midsommar till er alla

Det skall bli såååå kul att träffa erFlört

AnnSofi

Margareta
2011-06-24, 09:31
#31

Nu finns det en väderleksrapport för campinghelgen och det ser torrt ut

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

yvonnel
2011-06-24, 21:38
#32

#31

Då kanske en och annan kan våga sig på ett dopp i Vänern!

Margareta
2011-06-25, 00:45
#33

Enda sättet att bli blöt får vi hoppas :-)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2011-06-25, 01:03
#34

Vi stänger den här tråden ny och startar en ny med det preliminära programmet

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: