Här kan du läsa om AIP. Ägg verkar tyvärr höra dit.
Men alla slag av spannmål skall undvikas.
Ja, ägg är ju själva livet.
Men du kanske bara behöver vara riktigt strikt ett tag för att sedan kunna lägga till ägg och annat som inte är så väldigt inflammationsdrivande.
Ofta är ju inflammationer ett övergående tillstånd om man skärper till sig med kosten.
Om du orkar läsa igenom alla länkar kanske du hittar ett bra sätt att snabbt komma dit.
Sen jag tog mitt IgG-test i höstas vet jag att jag tål varken ägg eller komjölk. Sen jag slutade med det och lite annat har jag gått ner 12 kg. Det är inflammatoriskt på mig.
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Undrar om jag kan få ställa en fråga till i samma tråd eller om jag borde starta en ny.
Om man bör äta en antiinflammatorisk kost, hur viktigt är det då att inte göra avsteg från det? Jag pratar då inte om att minska i vikt utan om man har andra inflammationer i kroppen. "Förstörs" allt om någon fyller år och man äter prinsesstårta osv.
Ang viktminskning så vet jag att jag fixar den biten trots avsteg. Jag har gått ner 12 kg på 15 v. trots avsteg med något kolhydratrikt ca var 5e vecka. Nu har jag "bara" 10 kg kvar att gå ner
Jag tror att Sindri har rätt. Jag försöker undvika allt som finns på min lista på mat som triggar inflammation (IgG-test). När jag äter borta går det inte att hålla till 100% och då försämras resultatet direkt. Jag samlar vätska i kroppen och blodsockret stiger. Båda fenomenen förhindrar viktminskning
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se