Etikettmat-recept-att-laga-hemma
Läst 3983 ggr
mbarneskar
2018-03-09, 17:26

Bra lchf recept bok

Har någon människa en bokrekommendation angående LCHF recept? Så enkla rätter, med så lite konstiga ingridienser som möjligt. Tycker alla nya recept har så märkliga imgridienser och svåra recept. Tusen tack på förhand!

hemul
2018-03-09, 19:37
#1

Vilken kokbok som helst, gärna äldre. 😉

Det enda du behöver lära dig är att göra sås utan eller med minmalt med mjöl. Att du inte ska äta lass med potatis, pasta eller ris till fattar du nog själv. Och står det margarin tar man smör/ister/talg/koksolja istället.

Specialgrejer som lowcarbbröd och efterrätter hittar du massor på nätet. Det är nog därifrån de flesta recepten i böckerna kommer ivf. Tips på tillbehör hittar du lika lätt.

Ursäkta, men jag är så trött på geschäftet som blivit runt LCHF. Det har fullkomligt sprutat ut kokböcker från förlagen. För att motivera ännu en bok hittar man på idiotiska titlar. LCHF för yngre, LCHF för äldre, LCHF för de små, LCHF för trotsåldern, LCHF för dummies… Särskilt när man ser recept som "Fläskkotlett LCHF", "Sallad LCHF" o.s.v. Eller klassiker som var ute på nätet innan LCHF fanns, som blomkålsris.

En stekt fläskkotlett är en stekt fläskkotlett liksom och en sallad är en sallad. Om man väljer att äta kotletten med sky, slå på grädde och låta det koka ihop eller göra en mjölsås spelar liksom ingen roll för hur man steker kotletten.

Hanveden
2018-03-09, 22:28
#2

Den här boken med sina många kloka ord sätter jag högt:

LCHF-kokboken

av Sten Sture Skaldeman

http://www.skaldeman.se/bok-s7.html

Kanske slutsåld men finns kanske i diverse boklådor…

mLCHFh 😎 .

Vivisfaxarn
2018-03-10, 06:15
#3

Tror Skaldeman fortfarande säljer ut böcker som blockerar hans bastu! Sen Aobadia, Matkärlek. Inte krångliga recept. Finns även Mera matkärlek. Jag har många kokböcker LCHF! Detta är mina favoriter.

Zepp
2018-03-10, 12:43
#4

Eh.. kokböcker behövs knappast om man har dator!

Men iallafall så kommer här fler utifall man vill köpa en bok!

https://www.bokus.com/bok/9789172411661/lchf-till-vardags-riktig-mat-for-familjer-med-tunna-planbocker/

Och här då lite recept direkt från Internet;

http://www.kostradgivarna.se/veckomeny/

Skaldemans kokböcker är hur som helst basic.. om  man vill hålla en fysisk bok i handen.

https://www.adlibris.com/se/bok/gi-noll-for-alla-som-vill-ata-sig-friska-och-smala-9789186413101

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
parsley
2018-03-10, 16:47
#5

Aobadias böcker är bra tycker jag. Recepten är relativt enkla och hon har ganska mycket fokus på grönsaker. Tyvärr verkar Matkärlek och Mera matkärlek vara slutsålda, Vardagsgott kom ut i slutet av förra året, så den finns nog att köpa fortfarande. Det är hon som skriver recepten på Kostdoktorns sida, om du vill få en uppfattning om vad det rör sig om för recept. 

Anna Hallén har gett ut ett antal, som fortfarande verkar finnas att köpa. De äldre böckerna är mindre krångliga än LCHF 2.0-böckerna. Sluta banta som kom i slutet av förra året är relativt enkelt. Låna gärna på biblioteket och köp de böcker du gillar, nya eller begagnade. 

Litsfeldt - LCHF på 2 veckor har bra recept, men är krångligt skriven. 

Skaldemans böcker är också bra, om du får tag på dem.

Vivisfaxarn
2018-03-12, 06:17
#6

Bokbörsen är bra för slutsålda böcker!

Upp till toppen