Slowcooker - ditt bästa recept?
hittills har jag mest använt den för att koka supergod buljong 🙂
Vad är fördelen med en slowcooker, jämfört med en vanlig gryta?
Hatar cancer och älskar vårlökar.
Energikostnaden.
Buljong ska gärna koka 36 tim, och att ha på spisen så länge kostar en del. (Min man räknade ut det, men jag har givetvis glömt siffran, men det var för mycket för min snålhet.) Dessutom vill jag ogärna ha på spisen så länge, över natt och när jag inte är hemma.
Slowcookern drar enligt uppgift ström som en glödlampa.
Man kan lägga i maten på morgonen och ha en klar middag när man kommer hem. Fast food kallas det. Eller att man anställt en butler. Jag lägger ofta högrev i min. Skuret i tärningar, med lite grönsaker, salt och peppar samt ett lagerblad. Tänk kalops ungefär.
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Lite tuffare köttbitar är det bästa för "crocken"
Finare bitar är överkurs för den
Då blir det istället risk för att man kokar sönder köttet och får en tråkig leverpastejkänsla i munnen