Buljongtärning ?
Hej! Jag undrar hur det är med buljongtärningar? Det är ju inte mycket kolhydrater men undrar ändå om buljongtärningar rekommenderas? Jag vet inte vad för konstiga saker som kan vara instoppade i den lilla tärningen .
Så krydda själv eller fuska med tärning? Hur gör ni?
Tack för svar!
Jag har köpt ekologiskt buljongpulver som är utan tillsatser.
Vad jag vet så använder både Coop och Knorr E621 (Mononatriumglutamat) i sina buljongtärningar INTE NYTTIGT Mera ett sätt att använda GIFT för attt lura konsumenter. Tidigare märkte Knorr med E621 men nu när konsumenterna börjar bli uppmärksamma så tar man bort E-numret och skriver ut namnet
MONONATRIUMGLUTAMAT är en giftig smakförstärkare som enbart är till för att lura konsumenten
Anade att det var något lurigt ämne. Tack för upplysningen om det mazen!
Var kan man få tag på det ekologiska? Inte vanliga mataffärer typ Willys, maxi ?
#0, Buljongtärningar är inget vidare, det är mest salt och smakförstärkare, inte mycket nyttigheter. Även dom "tillsatsfria" som man kan köpa i t.ex. hälsokostaffärer är mest smakgivande och inte så mycket nyttigheter.
Riktig hemmagjord buljong är bland det nyttigaste man kan äta å andra sidan. Massa aminosyror och mineraler i en form som kroppen lätt kan ta upp.
Vill du ha det i ett praktiskt format så gör hemmagjord buljong reducera kraftigt efter att buljongen är färdig och frys in i istärningar. Då har du riktiga buljongtärningar med mycket smak, som är mycket praktiska att ta fram och använda. Mycket godare än skräpet som säljs som buljongtärningar i affärerna.
Bra tips, att frysa ner. Har du förslag på någon vinnande kombination. Vilka kryddor brukar du avända?
#5, Ett bra recept finns här på Kif: Buljong för nyfikna
Har läst tidigare att det finns fonder som man kan använda i stället Bongs verkar skapligt men man får nog kanske lusläsa lite
Har läst tidigare att det finns fonder som man kan använda i stället Bongs verkar skapligt men man får nog kanske lusläsa lite
Jag använder Knorrs Fond "Du Chef", inga artificiella smakförstärkare, inga artificiella konserveringsmedel, inga artificiella färgämnen, ingen tillsatt natriumglutamat. Härligt!!
Samma som Laurel!
Ska definitivt testa göra egen buljong samt hålla utkik efter ´du chef´. Tack för tipsen
jästextrakt=e621=glutamat.
svårt att hitta utan men jag har köpt ekologisk buljong.
jag använder med knorr fond "du chef" helt underbar buljong utan tillsatser
Du chef innehåller ju jästextrakt….är inte det en slags smakförstärkare??
Vi kör med Renèe Voltaires Lantbuljong i pulverform. Bara att strö i direkt i såsen eller i vattnet om du vill ha buljong. Finns på ica maxi.
Tror inte heller på jästextrakt, så jag kokar själv enligt länken i #6. Snart dags för en ny omgång, det börjar ta slut i istärningslådan!