Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Ister?

2018-02-09 09:58 #0 av: mirai

Jag undrar om ister är ett ok fett? Innehåller 100% fett o 0% kolh. Ingredienser : Ister, anioxidanter (citronsyra, BHA, propylgallat) Jag hade tänkt använda det som ett kompliment till smör som blivit så mycket dyrare 70 kr/kg, ister 32 kr/kg. Annars använder jag kokosolja och olivolja oxå.

Är ister hälsomässigt ok?

Kända hälsorisker propylgallat

Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner, särskilt hos astmatiker och personer som inte tål acetylsalicylsyra. Kan innebära hälsorisker för småbarn.

BHA använder ju folk till att smörja på huden av någon anledningFunderar

Blomma

Anmäl
2018-02-09 18:14 #1 av: hemul

Eftersom det är gris så innehåller det en hel del fleromättat, men vi äter ju fläsk så...

Man kan lätt smälta ister själv, så slipper man tillsatserna och industriprocessen. Späck brukar kosta runt 20:-. Utbytet blir dock inte 100%, så priset blir nog ungefär detsamma som för den färdiga produkten. Vill du ha mer mer mättat fett köper du talg istället. Runt 30 brukar det kosta.

Vilken butik som helst som har charkdisk tar gärna hem till dig.

F.ö. har Finland tydligen inte smörbrist. Valio är nästan 15 kr billigare än svenskt smör. Godare är det också. Finns dock inte EKO.
https://www.willys.se/produkt/Smor-Normalsaltat-80procent-101090926_ST


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.