Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Positiv energi?

2016-09-17 22:32 #0 av: maxiq

Njae...

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2016-09-18 01:09 #1 av: hemul

Är de ens goda, de där? Tycker de ser äckliga ut, nån slags vattnig risgröt, så jag har aldrig smakat.


Anmäl
2016-09-18 07:05 #2 av: Mooniq

jag åt såna förr, då fanns äpple & kanel - en smak jag var svag för. Nu skulle jag inte ens tänka mig det. Äter ibland naturell keso med lite mosade hallon eller blåbär med lite sötströ - inte samma men ändå en god dessert.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-09-18 07:34 #3 av: Siggebus

Blääää "pektin, karragenan), naturliga aromer bl.a. vanilj, salt, syra (citronsyra).

Anmäl
2016-09-18 08:04 #4 av: Inkanyezi

Pektin är inte det sämsta, men ska så klart helst komma från naturlig källa.
(och med "naturlig" menar jag en ingrediens i maten, inte en tillsats)

Jag gör min filbunke själv, och den är ganska låg på kolhydrater och innehåller massor av fett. För pektinet kan man ta hallon eller björnbär. Pektin är en polysackarid med betabindning, som inte löses upp av våra enzymer utan går direkt ner till verkmästarn i magen, där det kan byggas om till fettsyror.

Jag brukar lägga några björnbär i botten av en skål, slå på en skvätt A-fil med levande acidofiluskultur och sedan fylla på med grädde. Efter ett dygn ungefär i rumstemperatur strör jag kanel över och placerar ett björnbär på toppen, så ser det riktigt fint ut. Så får det stå över natten i rumstemperatur en gång till.

Om jag vill ha "mũsli", så river jag några nötter och blandar med sesamfrö och häller det över.

Men en sån där sockerbomb skulle jag nog akta mig för.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.