Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Carbnite

2015-12-10 12:38 #0 av: lchfmama

Äter strikt men får enormt kolhydratssug i samband med pms. Pms varar i 1 vecka. Läste om carbnite, dvs äta strikt men äta precis vadsomhelst var 10 dag. Kan det vara lösningen på en varaktig viktminskning? Nån med erfarenhet?

Anmäl
2015-12-10 12:41 #1 av: Amify

Jag äter strikt i veckorna med 16:8 periodisk fasta samt dagliga promenader  på vardagarna. En gång i veckan unnar jag mig dock en måltid med mer kolhydrater samt lite godis eller riktig glögg om jag vill. Min viktnedgång har absolut inte blivit störd utan tickar på varje vecka.

Anmäl
2015-12-11 11:36 #2 av: Bobbymilu

Snälla Amify, förklara lite tydligare hur du äter. Jag har flyttat till Granada, Spanien och i tisdags var det fiesta här och jag åt friterad fisk och drack l glas rödvin och 2 glas cider. Nu har vikten ökat till 97,2, började på 99 kg 1 november och har ätit strikt med 5:2 (en god sallad och magert kött samt ett par youghur aktivia  varje fastedag). Vad du beskriver låter väldigt intessant. 

Anmäl
2015-12-11 12:55 #3 av: lchfmama

Härligt Amify att du har den disciplinen. Jag testade och en carbnite blev en veckas lång carbnite. Hittade denna artikel av Kiefer, han som myntade begreppet.
http://athlete.io/5302/kiefer-qa-the-carb-nite-solution-for-women/

Anmäl
2015-12-11 14:39 #4 av: Kvothe

Har också prövat carbnite, enligt kiefer så skall man ju ta det lugnt på dagen, men kan grisa till det före läggdags.
Dvs lite stärkelserik mat mitt på dagen och sen nåt riktigt sött på kvällen. Tror dock inte man skulle blanda in alkohol i det..

Första gången märktes inget på mig, inte ens vatten.
andra gången gick jag däremot upp 2 kg vattenvikt direkt efter.

Åt typ 200g kokt ris på dagen och sen en hel burk ben & jerrys på kvällen.
Somnade som en koma-patient efter glassen och hade nästan feber/frossa-symptom efteråt..

Anmäl
2015-12-12 05:59 #5 av: lchfmama

Kvothe koma patient hahaha så känns det för mig med men någon viktnedgång bidde inte, inte heller viktuppgång heller så det är väl ok. Men enligt Kiefer så ska kvinnor akta sig för kombo fett och sött, mjölk, kakor, pizza... wtf återstår då? Magert sött är bäst, fettfri latte och sånt bullshit medan män kan vräka i sig vadsomhelst och de får inte ens mens. Jädrans orättvisa.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.