Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Det här med andedräkten

2015-10-28 08:03 #0 av: liljana

Jo jag luktar ju rent ut sagt urk ur munnen. Jag gillar ju vitlök men den lukten är jag ju van men det här är ju sju resor värre. Jag har förstått att det handlar om ketos. Men jag undrar luktar man så här ur munnen  jämt så länge man äter lchf?

Anmäl
2015-10-28 08:21 #1 av: punkmusic

Om det beror på ketoner så ja. Ketos bildas när kroppens glukos (socker från fett + kolhydrater) lager är slut och kroppen tvingas bryta ned muskelmassa och protein för att få energi.
Ketoner bildas alltså när kroppen inte bearbetar energin från det önskade fettet utan från muskelmassa, som
De flesta vill ha kvar.

Om de stannar kvar under hela lchf dieten kan jag inte svara på men kolhydrater är inget vi behöver Spec mycket av varje dag utan det handlar om hur mycket energi du gör av med och vad du äter.

Anmäl
2015-10-28 08:22 #2 av: punkmusic

Man luktar aceton om det är ketonbildning som sker, förekommer hos diabetiker med dåliga värden och hos anorektiker som inte har nägon energi också :)

Anmäl
2015-10-28 22:34 #3 av: Marliis

Jonas Bergqvist har skrivit bra om ketos: Ketoner bildas i levern genom nedbrytning av fettsyror i en process som heter ketogenes. Ketoner är tre vattenlösliga syror, acetoacetat, beta-hydroxybutyrat och aceton. Tillståndet när levern tillverkar mer ketoner än vilovärdet (0,5 mmol/L) kallas ketos. Acetoacetat och beta-hydroxybutyrat är de ketoner som bildas i levern och som förbränns till energi. Aceton bildas spontant av acetoacetat och försvinner i utandningsluften. Ketogenes är ett högst normalt fysiologiskt tillstånd och utgör en central del av människans normala metabolism (ämnesomsättning). 

I början när man sänker kolhydratintaget kan kroppen inte optimera ketonmängden, samt man har inte fått upp kapaciteten att bränna fett till energi, kan man få acetonlukt i andedräkt, det är överblivna ketoner som utsöndras, det blir bättre med tiden. För mycket protein ger också dålig andedräkt.

Anmäl
2015-11-01 20:24 #4 av: jessirene

Kolla om du har beläggning på tungan. Man äter kanske inte så ofta på lchf och maten är lite mjuk, så det kan bli kvar lite beläggning. Den kan man ju ta med tandskarapa eller tandborsten.

Anmäl
2015-11-02 22:03 #5 av: Zepp

Först o främst bör man rannsaka sig själv om det är ketobreth eller dragonbreath!

Keto och dragon lär man hur som helst drabbas av under omställningen!

Det går som regel över på 3-4 veckor.

Om det kvarstår får man först kolla så det inte är dragon.. dvs att man lever av protein.. det luktar ammoniak!

LCHF är en ketogen diet.. dvs en fettbaserad,, man äter såklart sitt behov av protein hur som helst.

Överskott av ketonkroppar är heller inte ovanligt i början.. de luktar aceton.

Dvs i början kan din kropp inte använda alla ketoner som bildas så man andas/kissar ut en del.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.