Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Frågelåda - MinMat

ägg

2015-03-05 18:09 #0 av: side98

Hej

Tycker äggmjölk är jättegott men fick för en tid sedan magsjuka efter en kopp äggmjölk. Till saken hör att jag bor i Spanien, äggen här är inte lika säkra från salmonella som i Sverige.  Kan jag på något sätt, tex genom frysning eller annat vara säker på att ev. salmonellabakterier dör ? Kan man vispa äggen och sedan frysa ?  Om jag håller kokande vatten över de färska ? Någon som vet? Eller är det bara att glömma äggmjölk för min del ?

Tacksam för svar

Anmäl
2015-03-05 18:14 #1 av: VildaVittra

Salmonella dör inte av frysning, utan enbart av en ordentlig upphettning. 

En annan idé är ju att du tar itu med roten till problemet. Skaffa höns själv och se till att de är salmonellafria? 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-03-05 18:17 #2 av: side98

Tyvärr inte möjligt då jag bor i lägenhet.  Kokar ägg varje morgon och ser ibland att äggen inte är tvättade, det är de väl alltid i Sverige ?

Anmäl
2015-03-05 18:34 #3 av: VildaVittra

Ägg är inte alltid tvättade här, jag säljer otvättade. Faktiskt så tar man bort en hinna som skyddar mot infektion om man tvättar dom.  

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-03-05 18:54 #4 av: side98

Oj, det visste jag inte. Äggen är goda här, men som sagt inte så tillförlitliga vad det gäller salmonella. Äggmjölk gör mig mätt i flera timmar, så jättesynd om jag inte kan dricka den här. Kan man byta ut äggen mot något som ger samma mättnad ? Philadelfia ost tex ? 

Anmäl
2015-03-05 18:58 #5 av: VildaVittra

#4 Går det inte att göra äggmjölk där du hettar upp ägget längre istället? Som att göra bearnaisesås (utan smaksättningen) och sedan späda den kanske. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-03-05 19:30 #6 av: side98

Ja det skall jag prova.  Är det 70 gr som gäller för att få död på ev. salmonella ?

Anmäl
2015-03-05 19:38 #7 av: VildaVittra

70 grader är rätt, men det är inte bara temperaturen som dödar dom, utan även tiden. Försök hålla temperaturen där omkring i några minuter. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-03-05 19:53 #8 av: Zepp

Magsjuka är en sak.. rätt vanlig åkomma av väldigt vanliga skäl, salmonella däremot har jag för mig är betydligt allvarligare med allvarligare symptom?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-03-05 20:04 #9 av: side98

Jag vet inte säkert men fick fruktansvärt ont i magen som varade flera dagar. Tänkte genast på äggmjölk, har annars järnmage, brukar aldrig drabbas. peppar peppar !!

Tack VildaWittra för tipset. Skall prova.

Anmäl
2015-03-06 08:44 #10 av: Sindri

Hjälp! Jag har bara vågat mig på att göra äggmjölk ett par gånger i Spanien. Är lite småängslig, och speciellt som äggen inte är så noga tvättade där. Har ändå trott att det varit ganska säkert eftersom vattnet man häller på är så hett. 

Om man sätter lock på muggen och låter det stå några minuter kanske det hjälper? Har faktiskt en kökstermometer som jag kan kolla tempen med innan jag dricker.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.