Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Vill börja med LCHF

2014-04-16 19:59 #0 av: [Älskamig]

Efter påsk vill jag börja med LCHF. Tänkte börja redan på måndag. MEN jag har ingen aning om vad jag ska äta, hur jag ska äta och vad jag bör tänka på att undvika m.m. 

Jag äter inte ägg, fisk, kött (bortsett från köttfärs, bacon och en del korv). 

Vill gärna ha tips och idéer! 

Anmäl
2014-04-16 22:07 #1 av: hemul

Får man fråga varför du inte äter de där sakerna? Köttet lär ju varken vara av etiska eller medicinska skäl eftersom du äter färs, bacon och korv.


Anmäl
2014-04-16 22:16 #2 av: nyttiga_jag

Under aktuellt  i spalten till vänster finns "13 artiklar jag som nybörjare...."

Börja med att läsa dessa, så lär du dig en hel del.


Anmäl
2014-04-16 22:53 #3 av: peoy

blir lite begränsat utan ägg, kött och fisk..

frågan är väl om kyckling är en fågel eller om det räknas som kött i ditt fall (för det finns ju vegetarianer som tycker att ägg och mjölk kommer från växter)

korv (bra sådan) och blomkålsmos kan bli lite tråkigt i längden
bacon utan ägg (eller kyckling) lät tråkigt
köttfärssås går det ju alltid göra, och äta med zucchinipasta (eller nån mer avancerad variant om man ids)

det är nog dom kombinationerna jag skulle variera mellan om jag lät bli ägg och kött (fisk äter jag ändå för lite av för att det ska räknas)

Anmäl
2014-04-16 23:07 #4 av: Ibsen

Det bli ju helt klart knepigare med de begränsningarna men kolla denna sidan, här finns kanske lite tips och inspiration:

http://veglchf.wordpress.com

Anmäl
2014-04-17 10:28 #5 av: miaber

Det går jättebra trots att du inte äter de sakerna!jag äter inte kött o fågel och därför är ägg viktiga i min kost, men varför skulle bacon vara fel utan ägg? Du kan äta massa saker inlindade i bacon och du kan äta goda köttfärssåser till broccoli och annat (som gratäng t ex!).
Det är SÅ mycket du kan göra av köttfärs: biffar och annat! Tänk på allt som du KAN äta istället för det du INTE äter! :-)
Jag vet att LCHF är "lättare" om man äter kött, men det har därför inte varit svårt för mig!
All lycka till! Det kommer gå bra bara du vill och finner lust i maten!

Anmäl
2014-04-17 11:13 #6 av: hemul

Jo visst kan man laga mat utan det som räknas upp, men frågan är om man på sikt får i sig den näring man behöver. Skulle i så fall föreslå en ganska liberal lowcarb.

Min tanke var att OP kanske kan lära sig äta kött, fisk och ägg eftersom det bara verkar vara en preferens.


Anmäl
2014-04-17 17:32 #7 av: korseett

Spännande utmaning!

Det går att göra en massa gott på köttfärs och smaksätta på hundra olika sätt minst. Steka på längden och tvären och göra grytor. Korvar kan vara lite luriga i innehållet beroende på vad du köper men ju renare desto bättre. Tål du inte ägg eller är det konsistensen? Om du kan använda ägg på andra sätt som i äggstanning i pajer eller äggulor i sås underlättar det men förstås inte om du är allergisk.
Blomkål, broccoli, vitkål är sådant som ofta ligger på tallriken istället för pasta, potatis, ris. Fast i mindre mängd.
Turkisk yoghurt på morgonen kan man äta men behöver få till mer fett i någon form.

Kika i bloggar, botanisera här på kif och andra lchf-forum så finner du både grunderna och tips på mat.

Anmäl
2014-04-17 19:10 #8 av: [Älskamig]

#6: Jag tänker inte lära mig att äta varken fisk, ägg eller kött, eftersom att jag i princip aldrig klarat av att äta det. Försökt flera gånger, men klöks och vill spy när jag äter det, så nä. Tänker inte testa igen. Kräks

Anmäl
2014-04-17 22:09 #9 av: jessirene

Köttfärs kommer man långt med. Det  blir biffar, grytor, köttfärslimpa och köttfärssås. Man kan kombinera med coleslaw, vitkåls (pizza) sallad, broccoli, brysselkål osv.

Korv och bacon är utmärkt "nöd" mat.

Det finns en vegetarisk lchf sida, de kanske har bra tips för att få variation på näringen. Själv tar jag omega 3 trots att jag äter fisk och skaldjur.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.