Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

LCHF & "superfoods"

2013-12-29 12:12 #0 av: m87

Jag kommer från ett 80/10/10 kosthold (vegetarian, baserat på carbs) & försöker lägga om till lchf. Nu är det så att jag har alltid inkluderat supermat, så som vetegräs, spirulina, gojibär, chia och hampafrön, acai, aloe vera m.m, och dessa vill jag absolut inte sluta med. Jo kanske hampa & gojibär kommer jag väl stryka. Men jag undrar om det finns någon mer här som äter superfoods & hur ni ev mixar till det? Jag levde ju på smoothies & äppeljuice som jag blandade ut pulver med, och det funkar väl inte helt bra med lchf:) Tar tabletter ibland men pulver skall ha bättre biotillgänglighet vad jag vet..

Anmäl
2013-12-30 05:02 #1 av: jessirene

Nässelpulver rör jag ut i ett glas vatten och dricker efter msm på morgonen.

Ingefära på maten (kålsallad) eller mixat i te ibland tillsammans med kokosolja.

Du kan säkert göra "sallad" med olivolja med dina "superfoods", eller en coleslaw.

Anmäl
2013-12-30 07:13 #2 av: m87

Tack för svar! Ja smart, typ en vinägrett/pesto eller något med vetegräset. Hur smakar msm??

Anmäl
2013-12-30 11:40 #3 av: Zepp

Jodå.. LCHF är baserat på superfoods, som ägg, kött, fisk, lever och grönsaker.. sen så äter man fett för energibehovet!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-12-31 07:58 #4 av: m87

Nu är det så att jag tyvärr inte gillar rött kött eller lever, & kan inte äta så mkt fisk. Jag får bra resultat & mående av "superfoods" så jag hoppas de passar in i ett lchf ätande också. Chiafrön tex. innehåller ju massa omega 3 & och är perfekt om man inte äter så mkt fisk :) Tack för svar! :)

Anmäl
2013-12-31 09:47 #5 av: Orakletidelfi

klart du kan inkludera det, det skadar väl inte iallafall! (Även om jag har svårt att se nyttan och tror inte på det där super-aktiga)

Anmäl
2013-12-31 09:49 #6 av: m87

Spirulina & andra alger ær det forskat mycket på, så det är säkert nyttigt & inget hokus pokus. "Problemet" är bara att mycket superfoods innehåller carbs & smakar blä om man inte blandar ut det i smoothies osv;) 

Anmäl
2013-12-31 09:59 #7 av: Orakletidelfi

tja...

http://www.sv.grupopedia.com/se/health/vilka-ar-biverkningarna-av-spirulina/


så jag tar tillbaka... det KAN skada...

Anmäl
2013-12-31 11:51 #8 av: m87

Førdelarna væger upp ev risk før biverkningar, tycker jag.

Anmäl
2013-12-31 12:19 #9 av: OlgaMaria

Det går jättebra att göra smoothies med massa nyttigheter i. Det är bara att ta bort de stora kolhydratkällorna och fylla på med mer fett, som kokosmjölk, kokosolja, mejerier, nötsmör. För sötma kan man ha lite hallon eller blåbär t ex. Det blir inte lika low-carb som en omelett men det beror på hur strikt du vill vara.

Jag använder mycket vitlök, ingefära, citron, gurkmeja, kanel m.m. Även aloe vera och annat.

Jag tror inte  vi kan tillgodogöra oss så mycket omega 3 från chia, då upptaget från växtriket fungerar dåligt i människan. Själv äter jag vanliga omega 3-kapslar.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-12-31 12:39 #10 av: m87

Åh perfekt! Tack før svar!

Jag undviker bær i børjan nu nær jag skall vara strikt, men framøver nångång så skall jag følja dina råd :) Upptaget av chia ær jag lite osæker på, men bløtlægger alltid frøna føratt maximera upptaget. 

Anmäl
2013-12-31 15:51 #11 av: Zepp

Så du undviker de främsta superfooden för att du inte gillar dem?

Jag trodde du var all in för superfood?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-01-01 08:22 #12 av: jessirene

#2 beskt. Minst sagt.

Men min målsättning med maten är att det ska vara så enkla råvaror som möjligt och så "varvar" jag mellan lax, torsk, lever och nötkött. Olika sorters kål samt smör, cocosolja och oliv olja. Samt kosttillskott för att läka och reparera.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.