Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag?

Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Mat - På stan, hur gör jag?

lchf i Stockholm

2013-11-29 19:45 #0 av: Jessell

Hej! Jag ska till Stockholm och skulle behöva någea tips på var man kan hitta lchf vänlig frukost och lunch/middag :)

Tack på förhand!:)

Anmäl
2013-11-29 19:53 #1 av: obstitant

I vilken del av stan kommer du att vara? Och vad har du för budget ungefär? Ska du äta frukost ute också, inget hotell eller självhushåll?

Middag brukar vara det lättaste, själv föredrar jag en redig biff på Jimmy´s Steakhouse (helst den på Söder).


Anmäl
2013-11-29 19:59 #2 av: Jessell

Jag kommer vara på söder :)
Nej ska äta frukost ute med. Jaa inte allt för dyrt men inte donken billigt heller :p tror det är svårare att hitta ställe att hitta frukost på. :/

Anmäl
2013-11-29 21:50 #3 av: obstitant

Frukost känns knepigt ja, om man inte slår på stort och går på hotellfrukost (det kan man ju göra även om man inte har sovit där).  Synd att Amy's har lagt ner!

Lunch kan också vara knepigt tycker jag, eftersom de ofta kör billigare rätter då som är utblandade med billig stärkelse. Det kanske är lättare om man inte som jag är allergisk mot fisk dessutom. Om jag behöver äta lunch på stan någon gång brukar jag sätta mig innan och kolla på olika restaurangers lunchmenyer på nätet för att se om de har något som passar just den dagen.

Jag skulle exempelvis kolla menyerna för Restaurang Tradition eller Kvarnen . Men det är ju inte jättebilliga luncher förstås.

Funderar på om det bara är på sommaren som livsmedelsbutikerna har salladsbufféer. ICA på Folkungagatan hade en helt ok, men jag skulle gissa att det bara är under picnicsäsongen.


Anmäl
2013-11-29 21:59 #4 av: Cina-y

Kolla in Kalori på Malmskillnadsgatan på nätet. Visserligen GI anpassad men man kan skippa ris, potatis, bulgur, mm

Anmäl
2013-11-29 23:11 #5 av: Jessell

Tack för förslagen :) Men är ingen som vet om det finns något fik där man kanske kan fåsig en omelett eller iallafall fil typ? :/

Anmäl
2013-11-30 12:30 #6 av: obstitant

Du kan inte köpa lite smått och gott på en livsmedelsbutik och sätta dig och äta det någonstans? Lite ost, skinka osv? Vid sällsynta tillfällen har jag t.o.m. sett kokta ägg på Pressbyrån!

Anmäl
2014-03-09 08:07 #7 av: Allamanda

Café Hurtigs på drottninggatan har sallad man kan kombinera själv under lunchtid, mycket bra!Skämtar

Anmäl
2014-03-09 08:57 #8 av: Veda

Brukar handla ibland på Luntmakargatan och åker då T-bana till Handelshögsskolan. Då har jag gått förbi ett fik med frukostmat. Vet inte om det finns kvar eftersom det är ett tag sen jag var i Stockholm. Men omelett borde väl de flesta kunna fixa om du ber snällt. Undvik kedjorna bara. 

Anmäl
2014-03-09 19:07 #9 av: Sindri

På de flesta ställen där de lagar mat finns det ägg, så att få en omelett verkar inte oåtkomligt. Kanske t o m med ost i, eller lite grönsaker.

Om jag var du skulle jag kolla upp matställen nära där du skall bo, testa och ring ett par och fråga hur pass flexibla de är.

Kom ihåg att en meny kan ses som ett förslag på vad en restaurang kan erbjuda att laga av råvaror de har hemma. Man kan alltid fråga efter något annat.

När jag var dålig i Florida efter min matförgiftning och vi skulle äta lunch, frågade jag helt enkelt på några ställen om de kunde erbjuda mig enbart buljong. Ett ställe kunde, och där åt vi.

Återkom gärna efter din resa och berätta för oss hur det gick och var du åt - kan vara bra att veta.

Anmäl
2014-03-10 08:44 #10 av: ashe

mcdonalds har äggröra med bacon som frukost...

Anmäl
2014-03-10 10:46 #11 av: [Oceansoul]

Jag brukar köra på Kungshallarna vilket är centralt, ber alltid om att få måltiden utan potatis/ris etc. grekiska kolgrillen är super där man får grillat kött eller lax med tzatziki och grillade grönsaker. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.