Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Flourfritt tandläkarbesök?

2013-11-29 15:05 #0 av: Nachtaktiv

Hej!

Sen jag började med flourfri tandkräm från Urtekram så tycker jag att mina tänder har blivit vitare, och min tandsten ser faktiskt mindre ut (dessutom har den blivit vit istället för gulbrun) sen jag började med oil-pulling med kokosolja. Det känns väldigt bra.

Däremot har jag ändå haft tankar på att få en "check up" gjord hos tandläkaren, speciellt eftersom mina visdomständer börjar dyka upp där bak i munnen. De värker inte eller något, men man vill ju gärna ta det säkra före det osäkra. ;)

Mina fråga nu då, ni som håller er undan flour och har gått till tandläkaren, hur ser era erfarenheter ut? Hur har reaktionerna varit när ni tackat nej till deras flour?

Anmäl
2013-11-29 17:51 #1 av: Zepp

Vadå.. jag har alldrig fått något fluor hos tandläkaren?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-11-29 18:24 #2 av: Sindri

Åh, de (mest hygienisterna) är jätteglada i att flourlacka tänderna!!!! Jag tackar nej, men har glömt säga åt barnen fick jag erfara häromdagen.

Känner min hyg. väldigt väl så hon säger inget. Men jag skulle inte bry mig vad någon annan anser om mina val. Det är ju högst frivilligt vad sorts vård man tar emot, från både läkare och tandläkare.


Anmäl
2013-11-29 18:24 #3 av: lodeka

Det är inte alltid som man erbjuds fluorlackning vid tandvårdsbesök. Om man erbjuds och inte vill ha fluorlackning så är det helt okej att tacka nej. Om du inte vill gå in på någon närmare förklaring, säg då att du strax ska äta. Man ska ju helst vänta 2 timmar med att äta, dricka och skölja efter fluorlackning. Det går nog bra!


Det är alltid bra att göra en koll av munhälsan varje eller varannat år. :-)

Anmäl
2013-11-29 19:29 #4 av: Cina-y

Jag är allergisk mot fluor och får sår och blåsor i munnen av det vilket min tandläkare och min tandhygienist tycker är synd, men naturligtvis accepterar Cool

Anmäl
2013-11-29 20:31 #5 av: Orakletidelfi

Jag får också blåsor av fluor, åtminstone när jag gurglar med det, verkar funka i tandkräm, behöver sensodyne eller colgate sensitive annars får jag ilningar, och jag har inte hittat någon sådan tandkräm utan fluor, nu gurglar jag ju inte med det förstås, men i skolan när den onda fluortanten kom och man var TVUNGEN så hade jag en blåsa direkt dagen efter och den varade ungefär tills en dag innan hon kom tillbaka!

Anmäl
2013-11-30 08:54 #6 av: akitornas matte


Nachaktiv - vad är "oil-pulling" med kokosolja?

Anmäl
2013-11-30 09:52 #7 av: jessirene

Jag minns inte när jag fick flourlack senast.
Däre mot har jag sedan ca 20 år tillbaka haft problem med mina tandhalsar och det har varit nödvändigt med sensodyn. Men nu när jag äter lchf så provade jag att sluta med detta och kör egen tandkräm (kokosolja,bikarbonat,kanel) eller från hälsokosten. Det går utmärkt, inga problem med tandhalsarna. Tänderna ser renare ut i de djupa groparna som de stora tänderna har. Bikarbonat har jag förstått ska man dosera försiktigt för emaljens skull.

Anmäl
2013-11-30 11:48 #8 av: Orakletidelfi

Kokosfett hjälper inte mot mina ilningar tyvärr, oilpullar...

Anmäl
2013-11-30 19:02 #9 av: Nachtaktiv

#6: Oil-pulling innebär att man helt enkelt sköljer tänderna med olja, såsom man gör med munskölj. Man kan skölja runt det i munnen ett antal minuter, sen spotta ut i soporna (annars kan det fastna i rör), ch så sköljer man munnen sen. 

Jag har för mig att det ska finnas en annan tråd om det, om inte annat kan googla, ifall du är intresserad av att veta mer. Det är något som har förbättrat min munhälsa i alla fall :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.