Pizzabullehjälp!
Planerar att göra storkok i helgen och göra pizzabullar. Vanliga till sambon och LCHF till mig. Men hur gör jag detta på bästa sätt? Vill inte riktigt ha äggmuffins med smak då det ska gå och ha med till skolan och jag tycker det blir för äggigt… Men kan man på något sätt ha fiberhusk och mandelmjöl i så det blir mer degigt?
Räknar med att man får göra bullar i lager och inte rulla… Har ni några ideer?
Finns brödbullar som är riktigt bra i recepten här, blanda i pizzakrydda och valfri fyllning?
Jo det skulle ju definitivt funka! Har du något förslag på något DU gillar? Jag själv är inte förtjust i kokosmjöl som tar över smaken men tror att med pizzakryddor och så så kanske det inte tar över så mycket… Sen MÅSTE det vara mättande!
Jag puffade upp brödbullarna, blanda i lite fetaost kanske och oliver om man gillar, skinka, soltorkade tomater… ja det skulle JAG gilla definitivt!!
Men de blir inte konstiga i konsistensen? Med pofiber och kokosnötsmjöl menar jag :O
Här är en länk till Birgitta Höglunds blog m pizza bullar, om du vill kan du byta ut kalkonen mot rökt skinka eller pancetta och byt ut pogiber mot mer fiberhusk.
# 4 det är ju intet kokosmjöl i de bullarna jag puffat upp? Pennylanes brödbullar , se till vänster. Läs kommentarerna.
6# Oh jag måste läst fel!
Tack båda två i alla fall! :) Skicka gärna fler tips!
I detta blädder ex finner du mina pizzabullar (sid12-13), bäst är oftast att blanda mjöl.
Kokosmjölet har den fördel att man kan msinak på mandelmjölet och därmed mindre omega 6 och kolhydrater.
Mariann, medarb Diabetes iFokus Blogg Marianns LCHF Författare: Kakor och desserter med LCHF och Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF
länken funkar inte! :( Finns de på din hemsida?
#9 Här är Marianns länk:
http://media.bonnierforlagen.se/bladderex/?isbn=9789174242904
**Surface of Velvet
**Core of Steel
10# Tack!
Nu börjar det ju likna något här med alla recepten ni skickat! Något av det gör jag, eller så gör jag som jag alltid gör- plockar lite från här till hit och hoppas att det funkar! ;)
#10 TACK!!
Mariann, medarb Diabetes iFokus Blogg Marianns LCHF Författare: Kakor och desserter med LCHF och Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF
12# Har precis gjort 42 pizzabullar efter ditt recept och det blev verkligen superbra! Smakar nästintill som vanliga och även om det är mycket (för min del) kokosmjöl så gör inte det något då jag har mycket fyllning och tomatsås! Gud så goda! Skall definitivt göra dessa igen!
Matlådorna framöver är nu räddade! 😃
#13 KUL att höra! 😃
Mariann, medarb Diabetes iFokus Blogg Marianns LCHF Författare: Kakor och desserter med LCHF och Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF
#14 Såg nu också detta receptet, så kommer garanterat prova detta jag med :-)
#15 KUL!! Berätta gärna sen, alltid roligt att höra ju 😉
Mariann, medarb Diabetes iFokus Blogg Marianns LCHF Författare: Kakor och desserter med LCHF och Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF
#16
Har provat det nu, och kan säga att det var väldigt gott!
Jag gjorde en dubbelsats alltså ca 16-17 bullar, fast tog i 1dl mer ost än vad det stod och tyckte det fungerade bra det med :-)
😃GOTT!!
Mariann, medarb Diabetes iFokus Blogg Marianns LCHF Författare: Kakor och desserter med LCHF och Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF