Cevapcici tillbehör?
Vilka såser brukar ni ha till Cevapcici? Kan man få era recept?
Jag funderade på att göra en tomatsås med lök, vitlök, timjan och grädde.
Ajvar relish och Tsaziki.
Ajvaren köper jag på burk (stark), Tsazikin gör jag själv.
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
Tsatziki som Zepp nämnde är gott, fast jag brukar göra en enkel tomatsås på passerade tomater, lök, vitlök, oregano och starksås, min egen favorit är da bomb som man kan hitta på citygross ibland, den ska man dock ta väldigt lite av, ett kryddmått tillför nästan lika mycket styrka som en hel flaska tabasco.
Hackad, rå gullök är ett klassiskt tillbehör.
Fet naturell creme fr. är underbar till, tycker jag, om Cevapcicin är välkryddad särskilt.
Grönsaker i valfri form, t ex en wok. Tomatsalsa, ja, mums.
Åt ikväll med creme fraiche tomat och chili + ratatouille och lite tomat och gurka.
Ratatouille och yoghurt är ju godast till! :)
/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus