Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

SPAGETTI SQUASH?

2013-07-20 10:58 #0 av: crikarlshamn

Nàgon som har provat? 

http://lowcarbdiets.about.com/od/cooking/a/spagsquash.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Spaghetti_squash

Nutritional value per 100 g (3.5 oz)Energy130 kJ (31 kcal)Carbohydrates6.91 g


 

Anmäl
2013-07-20 11:29 #1 av: kaisakavat

Ser ju klart intressant ut.

Finns de i våra livsmedelsbutiker?? Har aldrig spanat efter dem.. 

Anmäl
2013-07-20 11:55 #2 av: [Petronella Pip]

har varit uppe förut här och ibland kallas det för spagettipumpa här

http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4ed5f1a788f4724cbc007cdf-spaghetti-squash

Anmäl
2013-07-20 19:42 #3 av: cherra


Jag fick en spagetti-pumpa för många år sedan av en kollega som odlade sådana. Som jag minns det var den god och familjen gillade den som ersättning för pasta till köttfärssås. Absolut värt att testa! Ska själv se om jag hittar sådan i butiken för kollegan och jag gick skilda vägar för många år sedan.

Pasta smakar ju egentligen inte särskilt mycket så därför är den lätt att ersätta. Själv har jag provat att hyvla vanlig squash med osthyvel, släppa ner den i kokande vatten i 5-10 sekunder och spola med kallt vatten, helt okej pasta-ersättare men det är kärnhus i, det slipper man med spagetti-pumpan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.