Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

LCHF på forumet för vetenskap och folkbildning

2013-07-16 07:58 #0 av: Trule

Hej!

Jag fann denna diskussion om för- och motargument till lchf, fördelar och risker på fob; forum för vetenskap och folkbildning.

Diskurserna där håller ofta en hög nivå.

Tråden är hur lång som helst, vilket åtminstone jag inte har tid eller ork att läsa, men de sidor jag hann läsa tyckte jag var givande med frågeställningar som alla på detta forum lär känna igen. Men här med annorlunda svar och vinklar.

http://forum.vof.se/viewtopic.php?f=10&t=17605

(Den ingående diskussionen om stenålderskosten och hur vetenskapligt belagd den är kan man ju hoppa över eftersom den kan kännas tjatig för alla som länge varit inne här. Men sedan kommer en mer givande diskussion om vad olika sorters kolhydrater och ketos gör med kroppen.)Anmäl
2013-07-16 08:28 #1 av: Lchfman

Intressant, tack!

Anmäl
2013-07-16 08:31 #2 av: Zureel

Jo ska se hur mycket jag orkar läsa igenom

Anmäl
2013-07-16 08:48 #3 av: Lchfman

Oj det är massor av guldtrådar.
Mycket okunskap med, påståenden utan vetenskaplig backning, vilket är skumt eftersom det är ett sånt forum.

Nu har jag att läsa!

Anmäl
2013-07-17 18:40 #4 av: piotrr

Föreningen bakom forumet företräder visserligen en vetenskaplig inställning, men det finns inget krav på att den som deltar på forumet måste göra det också, eller vara medlem eller något sådant. 

Väldigt många människor dras till VoFs forum av två anledningar: Antingen för att de hittar forumlänkar högt upp i Google-sökningar, eller för att de vill försvara din egen favoritteori (om vad som helst, kan vara kosthållning, kometer, kommunism eller allt annat mellan himmel och jord) eller både ock. 

Så ibland dyker det upp trådar om saker som HELT saknar all vetenskaplig anknytning, från någon som tycker att det verkar vara ett jättebra ställe att påstå en massa konstiga saker - för det syns på google då. :D 

Och ibland dyker det upp jättebra trådar istället. 


Anmäl
2013-07-17 21:18 #5 av: Trule

#piotr: Det låter troligt och är säkerligen sant - tycker dock att tråden om lchf är intressant med många tänkvärda argument - åtminstone att undersöka vidare med.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.