Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Bröd

2013-07-02 19:44 #0 av: lenmor

Det här var det godaste "brödet" jag har ätit på alla dessa LCHF-år. Jag äter nästan aldrig "bröd" men ibland kan det vara gott. Såg ett recept här på saiten, vet inte vem som skrev det, men det såg så gott ut så jag tänkte att jag ville prova och det här kommer att bli mitt "bröd"när jag känner att jag vill ha mackor. 


Smält 25g smör.

Vispa 3 äggvitor med 0.5kryddmått salt tills det blir hårt.

Riv i 200g halloumi & ha i 1.5msk fiberhusk, 2 msk sesamfrön  och blanda i 0.5dl grädde och smöret.

Blanda ordentligt, låt det svälla i några minuter.

Klicka ut ca 12 klumpar på bakplåtspapper och platta ut.

Anmäl
2013-07-02 23:15 #1 av: Zureel

Det ser väldigt gott ut.

Anmäl
2013-07-03 07:56 #2 av: Tina62

Ska genast testa

Anmäl
2013-07-03 09:07 #3 av: Layza


Hur många grader på ugnen?

Anmäl
2013-07-03 09:09 #4 av: Tina62


Hur många grader ska det vara på ungnen och hur länge ska de gräddas

Anmäl
2013-07-03 09:18 #5 av: lenmor

Jag hade ingen uppgift på grader och tid, så jag hade runt 200 gr och kollade lite då och då. Tror att de var inne cirka 20 minuter.

De är absolut godaste att äta när de är "nygräddade". Men de är ok dagen efter också.



Anmäl
2013-07-03 11:43 #6 av: crikarlshamn

Tusen tack!

Anmäl