Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Är dessa kh "ok"?

2013-05-27 14:51 #0 av: therese.b

Fick mig en liten chock när jag för en gångs skull läste innehållsförteckningen av en slump på det nyköpte köttet.

Det står att det innehåller 2g kh varav 2 g sockerarter.

http://www.nybergsdeli.se/arkiv/407

Är dessa kh "ok" eller är det ajjabaja så att säga?

Anmäl
2013-05-27 15:02 #1 av: Ary

Jodå det kan man äta men jag tycker det är så onödigt med socker i kött. Finns det utan tar jag det istället. Om du registrerar någonstans kan du lägga in värden för just det köttet så att kolhydraterna kommer me i beräkningarna.

Anmäl
2013-05-27 15:12 #2 av: therese.b

Jo jag brukar lägga in lite för stunden på kostbevakningen bara för att se eller så lägger jag in i shape up men det jag undrade över var om just dessa är "ok" som en del är. Har inte lärt mig vilka som man ska räkna och inte om du förstår hur jag menar.

Håller klart med om att det är helt onödigt med socker i kött! Hade inte en tanke på det när jag köpte det utan det var billigt och det är gott så jag tog två paket lite snabbt :)

Anmäl
2013-05-27 15:18 #3 av: Ary

Man räknar alla som heter kolhydrater oavsett om de kommer från socker, mjöl frukt, grönt eller annat. Men bra kolhydratskällor som grönt är såklart bättre än socker och mjöl tex. Glad

Jo men klart att man kan handla billigt kött, inget som hindrar att du fortsätter göra det, bara att kan jag välja med eller utan så blir det utan.

Anmäl
2013-05-27 15:21 #4 av: MimLan

Kött och kött. Poängen här är att det rär processat kött i form av "mörning", då är det snudd på självklart att det finns socker. 



Anmäl
2013-05-27 15:23 #5 av: therese.b

Ja du ser, jag känner mig förvirrad. haha
I min värld borde kött vara kött men så är det tydligen tyvärr inte.

Anmäl
2013-05-27 16:36 #6 av: Zepp

Sen när behövdes en fläskytterfile möras.. det är redan mört innan mörningen!

Det är altså en fejkprodukt där man tillsatt vatten.. och för att det skall bindas så har man tillsatt socker, salt och medel som håller kvar vattnet!

Och hör och häpna.. det är så mycket som 88% kött i det köttet!Arg

Du kunde i princip ha köpt en falukorv i stället!

Du har altså betalt för 12% vatten.. det är billigare att ta ett glas direkt ur kranen!

För övrigt så dunstar det mesta bort vid tillagningen!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-05-27 16:56 #7 av: therese.b

Ja jag har ju iaf lärt mig att läsa på innehållsförteckningen även på kött I affären och inte när jag kommer hem.

Anmäl
2013-05-27 17:07 #8 av: Zepp

Det där misstaget har jag oxå gjort när jag haft bråttom.. och lär antagligen göra det fler gånger.. för ibland lämnar man hjärnan hemma.. så är det bara.

Grejen var att jag köpte mörad kyckling.. fast jag såg inte att den vara "mörad" i affären!

För det första var den som en gummiboll i konsistensen, fasten jag nästan kremerade den.. för det andra så smakade den tvål, så jag slängde den och gick på resturant!

Vem har överhuvdtaget hört talas om mörad kycklingfile? Förskräckt

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-05-28 10:23 #9 av: Tina62

Finns det någon app man kan ladda ner för att hålla koll på sina kolhydrater osv. står still i vikt och behöver bevaka vad jag stoppar i mig

Mottager gärna tips

Anmäl
2013-05-28 10:27 #10 av: therese.b

Jag använder Shape Up. tycker den funkar bra.

Anmäl
2013-05-28 10:40 #11 av: patriknn1

Det brukar ju bara vara att knappa in ett sökord så kommer det förslag på appar. Det finns appar för Lchf- menyer, inhandlingsförslag, recept, näringsregistrering, "äkta vara-kontroll", "svenskt kött-kontroll", osv.

Anmäl
2013-05-28 10:47 #12 av: patriknn1

En sak att tänka på är oxå att i princip alla frysta filéer är mörade och injicerade med ca 15-20 procent vätska. Bra att veta när man jämför priser på tex kycklingfiléer och fläskytterfileer.
När man köper "vanligt" kött, så bör man ta i beaktande skillnaden på hängmörat kött och vaccummörat ( heter det så..?). Ni vet själv skillnaden på hur mycket blod o vätska det är i den billigaste köttfärsen jämfört med den dyraste..

Anmäl
2013-05-28 11:37 #13 av: therese.b

Oj. Nu gick detta från "enkel handling" till mer avancerad för min del.

Anmäl
2013-05-28 12:10 #14 av: Wildrat

#13 Japp, det är mycket lurendrejeri inom livmedelsbranchen. Mitt råd är: läs alltid innehållsförteckningen. Finns det ingen på köttet då är det bara att köpa. Finns det en och den innehåller mer än kött, lägg tillbaka.

Innehållsförteckningen bör alltid vara så kort som möjligt, då är det ofta en bättre produkt.

När det gäller kyckling gäller samma sak. Läs innehållsförteckningen och välj den som innehåller mest kött om du köper frysta. Köper du färska så håll ögonen öppna där också, ibland är de "mörade", ibland inte.

Anmäl
2013-05-28 12:36 #15 av: therese.b

Kollade på tex rökt skinka för ett tag sen. Den som hade minst kh var en av de som hade lägst köttinnehåll. Är det i det läget bättre att köpa en med högre köttinnehåll och även mer kh eller hur är bäst i det fallet?

Anmäl
2013-05-28 12:44 #16 av: patriknn1

Kolla kolhydrathalten i förhållande till protein och fett. Resten är vätska och annan utfyllnad.
Sen som sagt, kortare ingrediensförteckning tyder på bättre kvalité, oavsett kolhydratsmängden.

Anmäl
2013-05-28 14:00 #17 av: therese.b

Tack för förklaringen!

Anmäl
2013-05-28 20:15 #18 av: Lchfman

#9

Jag tycker fatsecrets.se är bra, ihopkopplad med appen kaloriräknaren.

Bra skit!

Anmäl
2013-05-28 20:48 #19 av: Zepp

#15

Du är nu på en resa i häsosamt ätande och lär dig något varje dag.. för mig tog det tre månader innan jag kan säga att jag fick riktigt kläm på det hela.. men så slapp jag omställningsbesvären oxå.

Man går från ett planlöst ätande av lite vad som helst till att medvetet äta/laga mat för hälsa på lång sikt.

Det är i början lite jobbigt och det tar hur lång tid som helst i affären, i början.

Men.. numera så är det en fröjd att handla, direkt till färskvaruhyllorna, snabbt passera 90% av skräpet och direkt till kassan.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-05-29 09:43 #20 av: therese.b

#9 Ja jag brukar kolla den också, sen även lägga in i kostbevakningen.

#10 Ja jag hoppas jag ska få bättre kläm på det med tiden :)
Det enda jag fortfarande tycker är knepingt och lite jobbigt är att jag inte har någon längre mättnadskänsla. Har iof bara hållt på i 3 veckor så det är vad jag går och väntar på nu.

 

Anmäl
2013-05-29 12:30 #21 av: Zepp

Din kropp suktar fortfarande efter socker.. det går över.. och det är en befrielse.. man går utan vidare på två måltider om dagen.. och det sparar en hel del tid och planering!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-05-29 13:42 #22 av: therese.b

Hur lång tid tar det normalt tills att man kommer till att sluta vara så här hungrig? Finns det något snitt på hur länge man är i omställningsfasen som jag antar att etta kan kallas.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.