Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Kanske en dum fråga

2013-04-26 21:46 #0 av: LenaMarie222

Men kan man äta för mycket fett Jag kollade skaldemans ratio och fick 2,6 för hela dagen Är det för högt?

Anmäl
2013-04-27 06:51 #1 av: MimLan

Ja det kan man.

Antingen blir det för mycket för mycket för magen för att det är för mycket eller för att den inte är van vid fett, då blir det diarré. Eller så äter man så mycket att hunger och mättnad ignoreras, eller inte finns.

Ratiot har en nackdel om man stirrar blint på siffrorna. De säger ju inget om man åt tillräckligt av proteinet i mängd. (Ät 1 gram protein och lägg till några gram smör, t.ex.)

Anmäl
2013-04-27 09:54 #2 av: Zepp

Ratiot är ett enkelt sätt att göra överslag i huvudet.. så länge man inte går under det så är det hyfsat.

Men som Mimlan redan konstaterat så säger det inget om huruvida du äter näringsrik mat.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-04-27 13:05 #3 av: LenaMarie222

Tack för era svar . Jag åt 80 gram protein och bara 8 gram kolisar, jag vill försöka hålla kolisarna så lågt det bara går.  Det lutar mer att jag äter strikt lchf, om jag förstod det rätt.

Anmäl
2013-04-28 10:19 #4 av: Wildrat

#3 Äter man lite kolhydrater och inte så mycket protein så behöver man äta mycket fett för att komma upp i en vettig kalorimängd. Så, ja det kan bli för mycket fett men samtidigt behöver man mycket fett om man äter lite av det andra...

Anmäl
2013-04-28 12:10 #5 av: LenaMarie222

OK Tack för hjälpen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.