Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Citron. och Limekaka - mums!

2015-05-24 18:30 #0 av: KatNyb

CITRON OCH LIMEKAKA LCHF

 

Ljuvlig limekaka med smak av citron och lime i fyllningen.

Limekakan är syrlig, söt och läckert krämig och kan gott göras i förväg.

 

Receptet gäller för 8 bitar

 

Ingredienser

3 dl mandelmjöl eller kokosmjöl

3 msk strösocker Sötin/Sukrin

125 g smör

1 st äggula

 

Fyllning:

3 ägg

(2 dl strösocker) Sötin/Sukrin

2 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

rivet skal och pressad saft av en citron

rivet skal och pressad saft av en lime

 

Garnering och servering:

1 skivad lime

1 msk florsocker Sötin/Sukrin

 

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.

Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

 

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna.

Garnera med limeskivor och sikta över florsocker.

 

Servera med vispad grädde.

Anmäl
2015-05-25 20:50 #1 av: Veda

Kan man ta samma mängd kokosmjöl som mandelmjöl? Blir det inte stabbigt?

Anmäl
2015-05-26 09:33 #2 av: Kvothe

Generellt gäller hälften kokosmjöl om det ska ersätta mandelmjöl.

Vet inte om det passar i detta recept.

Anmäl
2015-05-26 12:05 #3 av: Veda

ok

Anmäl
2015-05-26 20:21 #4 av: KatNyb

Det ursprungliga receptet är med vetemjöl och vanligt socker. Nästa gång ska jag göra den på mandelmjöl. Kan nog bli lite stabbig med bara kokosmjöl. Eller att man tar lite mindre mängd kokosmjöl. Jag tror också jag ska minska mängden sukrin/sötin.

Anmäl
2015-05-27 11:27 #5 av: JMW

Här en omvandlingssida för mjöl.

Anmäl
2017-05-11 09:20 #6 av: Sindri

Undrar om detta skulle funka:  (har behov av att komma hem till en nästan färdig efterrätt)

Att göra kakan med bara äggulor, grädda, frysa den. Sedan tina allt, vispa vitorna, strö på och grädda i ugnen.

Vad tror ni?

Anmäl
2017-05-11 13:38 #7 av: Skymning

#6 Jag skulle göra klart hela pajen och frysa in. Har gjort det med ett liknande recept och det har gått jättebra.

Anmäl
2017-05-11 17:42 #8 av: Sindri

Du menar med gräddad maräng och allt? Hur blir det när du tinar den? Jag vill inte äta den kall, utan mer lite ljummen.

Anmäl
2017-05-12 07:11 #9 av: Skymning

#8 Åh, jag trodde du menade receptet i ts post. Nä, med maräng går det nog inte, men allt som ska gräddas före ev, maräng borde fungera.

Anmäl
2017-05-12 08:42 #10 av: Sindri

Ok, jag tror jag testar. Nöden har ingen lag..........

Anmäl
2017-05-23 04:15 #11 av: hemul

Men man kan köpa frysta tårtor med maräng i?


Anmäl
2017-05-23 13:13 #12 av: Sindri

Det kan man nog, men ville inte riskera att marängen blev seg.

Det här blev toppen!

Anmäl
2017-05-23 14:52 #13 av: hemul

Men är det kakan i #0 du gjorde? Det är väl inte maräng i den?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.