Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Frysa vaniljsås?

2020-06-06 21:12 #0 av: hemul

Visst måste det väl gå att frysa hemgjord vaniljås? Jag menar riktig, kokt på mjölk, grädde och äggulor? Det är ju samma som glassmet så...  Funderar


Anmäl
2020-06-06 21:35 #1 av: Amandla

Japp, då blir det glass Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2020-06-07 08:06 #2 av: hemul

Stenhård glass! Men den blir bra som vaniljsås när den tinar då?

Uttryckte mig lite fel. Jag brukar koka såsen på mjölk och äggulor. Och vanilj så klart. Sen blandar jag i vispad grädde när den ska ätas. Tror du det fortfarande funkar att frysa mjölksåsen fast det inte är grädde i eller måste jag ha i grädden innan jag fryser?

Jag vet, jag kan prova. Men det är rätt jobbigt att göra och dyra ingredienser så... Och det är till nästa gång jag behöver den fryst. Annars kunde jag ju bara ta undan lite och testa med.


Anmäl
2020-06-07 10:26 #3 av: Amandla

Ta fram den en stund innan, hur länge beror på mängden. Hemgjord glass är ju sån, till skillnad från köpeglass som innehåller gud vet vad för att hålla samma konsistens oavsett om den är direkt ur frysen eller har stått framme en halvtimme...

Vet inte om den funkar som sås däremot, gissningsvis blir den tunnare? Testa är en bra metod, trial and error du vet. Annars är ju glass toppen Glad Jag gör glass och vaniljsås på samma sätt förutom stunden i frysen förstås, 1 äggula och 0,75 - 1 dl vispad grädde per portion, lite vaniljpulver och max 1 tsk socker eller kanske snarare ½ tsk i nuläget, jag vägrar sötningsmedel så ska det vara sött så ska det vara äkta socker. Drar ner på sockret undan för undan så snart är jag nere på 0 även i glass/vaniljsås. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2020-06-07 14:55 #4 av: hemul

Grejen är att jag vill ha vaniljsås förberedd för att kunna ta med på spontana utflykter.  Behöver ingen innan. Och sen det där att jag tycker det blir godare att ha i grädden på slutet. Men jag får väl göra en liten provsats då.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.