Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
LCHF för nybörjare

Ingen mer viktnedgång?

2020-05-09 21:21 #0 av: .marielle

Första veckan gick jag ner 2 kg. Nu har det gått 5 veckor till och jag har bara stått still i vikt. Kroppen borde inte tycka att jag väger lagomt då jag vägt 82 kg. 80 nu. Men jag är bara 160 cm kort.

Anmäl
2020-05-09 22:56 #1 av: Sindri

Sju veckor är inte så mycket. De första kilona går man ner lätt eftersom socker binder vätska och det är vätska man tappar.
Kan du skriva ner vad du äter på en dag så är det lättare att se om det är någto du bör ändra på. Använder du någon app för att räkna ut ditt näringsintag?

Anmäl
2020-05-09 23:19 #2 av: .marielle

Alltså jag äter väl inte superstrikt och helt utan kolhydrater. Men ändå är det SÅ stor skillnad mot allt jag åt förut. Jag åt ju höga lass av pasta med ketchup och fikabröd  och flera smörgåsar varje dag. Jag tycker jag borde rasa i vikt även om jag äter mycket grönsaker nu, även morot och någon potatis.

Nej jag har inte räknat varken kalorier eller kolhydrater.

Anmäl
2020-05-09 23:21 #3 av: davidia

#0 Det Bästa är att räkna allt man äter så att man får mer koll🙂

Anmäl
2020-05-10 09:26 #4 av: Shia1

Förmodligen har din kropp anpassat sig till din nya diet. Skulle dock säga det är positivt att du inte gått upp! om än det innebär du stått stilla. Därav är de första 2 kg inte enbart vattenvikt, utan snarare är de där 2 kg borta pang. 

NU är inte jag den som ska gå ned i vikt, men kunde gå ned 3-4 kg på en vecka, men sen gå upp bitar av det osv. det viktiga är inte siffrorna på vågen utan hur du i helhet mår bättre.

vi säg du går ned 2 kg var 8e vecka. =13 kg/år= 26 kg på två år. 

kolla över vad du gör för skillnad nu jämt med förut, och vad du nu kan göra för skillnad framöver. 

en går ex inte från pizza 3 ggr dag till sallad och vatten varje dag. inte ens hälsosamt att ge kroppen en sån chock.  samtidigt som en sån chock gör en tappar i vikt snabbt.

se över vad du dricker- ofta kan man tjäna in många kcal bara där. 

småätande utöver de vanliga mål? alla de där många som kcal kan bli stora i mängden.  ex om du tar choklad värd 50 kcal/dag. på 8 veckor har du där2800- nästan halvt kilo bara från choklad!

och då är det inte många bitar för att komma upp i 50 kcal...

Anmäl
2020-05-10 14:09 #5 av: .marielle

Största skillnaden är att jag tagit bort de uppenbart dåliga kolhydratkällorna som mjöl och rent socker. Förut kunde jag  göra en sockerkakssmet och sedan lätt äta upp smeten rå istället för att grädda till en kaka. Jag åt  en kilos ketchupflaska i veckan och massor av pasta till.

Däremot har jag aldrig gillat att dricka söta drycker. Jag har alltid druckit vanligt kranvatten till mitt frossande.

Nu äter jag exempelvis

Frukost: Ett kokt ägg med majonnäs (Jag får inte i mig mera så tidigt)

Lunch Lax med citrongräddsås, en liten potatis, broccoli, blomkål

Middag  Något slags protein ex fläskfile, bea-sås, kokt ägg, en råriven morot

Inga mellanmål alls

Anmäl
2020-05-10 14:39 #6 av: Shia1

Ska jag vara ärlig tror jag att du får i dig vad du behöver men fel saker.
M tanke på att du ej gått upp ngt. Ligger du nog +/- 0 i kcal.

Rent spontant-vet inte mängden av det du äter. Skulle jag bytt ut såserna mot potatis/sallad/lättare såser. Bla Bearnaisesås kan innehålla väldigt mkt.

Alt - ta bort såserna helt och istället lägga in 1-2 mellanmål under dagen. Och frukt.

Skulle även begränsat å enbart äta kött 1 gång/dag.
Potatis tänker jag du kan ha mer utav, om du gillar det

Tränar du något?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.