Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

Proteinpulver i pannkakor?

2020-05-07 23:13 #0 av: Sindri

Proteinpulver verkar vara en djungel, men jag tror jag fattat att vassleprotein är bäst? Jag vill hitta ett utan en massa onödiga tillsatser förstås och utan sötning. Ser att en del innehåller xantangummi, sojalecitin och kan ha spår av vete!
Maken börjar tappa muskler och tror han behöver lite extra tillskott, tänkte ha det i pannkakor, omeletter etc. Funkar det?
Eller skall jag torka ärtor och bönor coh göra mjöl av?
Gräshoppsprotein kommer inte på fråga, tyvärr.

Anmäl
2020-05-08 07:37 #1 av: Sindri

Nu har jag hittat rent ärtprotein och rent hampaprotein, vilket av dem är bäst?

Anmäl
2020-05-08 15:57 #2 av: hemul

Bästa proteintillskottet i pannkakor är ett extra ägg. Eller fläsk. Lipar

Varför måste det vara i form av tillskott? Något speciellt problem som din make har? Nåt han inte kan äta eller så?


Anmäl
2020-05-08 15:59 #3 av: Sindri

Det är mycket ägg i mina pannkakor. 😉 Han tappar vikt och jag ser att deet är musklerna som försvinner. Inte ovanligt när man blir äldre, och han vill inte äta så mycket kött. Han tror han skall äta gröt och andra kolhydrater för att gå upp i vikt och jag vill förhindra det. 

Anmäl
2020-05-08 18:06 #4 av: hemul

Aha, han är normalkostare? Så du vill lura i honom protein och han tror det är mjöl. Skrattar


Anmäl
2020-05-08 18:28 #5 av: Sindri

Nej, han är blandkostare. Jag lagar LCHF, bakar 6-7 sorters bröd, gör pannkakor utan mjöl och egen müsli, allt LCHF,  till honom, men han äter både ris och potatis och gärna kakor, glass och godis när det finns tillfälle 🤢

Han är den sorten som kan äta hur mycket som helst och inte gå upp i vikt, själv behöver jag bara titta på hans glass......
Nu har han dock blivit lite för smal (precis som hans mamma blev med åldern) och han gillar kött, men vill inte äta för mycket så jag tänkte att extra protein i pannkakor eller omelett skulle kunna funka. Han vet vad jag håller på med. Nu har jag ändå beställt en hampaprotein, bara hoppas det blir bra. 🙂

Anmäl
2020-05-09 16:08 #6 av: Zepp

Mnjae.. skicka din gubbe på någon läkarkontroll, se till att de tar alla möjliga blodprover och därmed oxå Testosteron!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2020-05-09 17:26 #7 av: Sindri

Har gjort stort hälsotest båda två. Supervärden. Jag skulle inte göra detta om jag inte visste att det inte är något annat fel.

Anmäl
2020-05-09 22:27 #8 av: Zepp

Glöm hampaproteinet iallafall, det gör i princip ingen mänska glad eller frisk förutom en del veganer!

Iallafall om du kikat på hans testovärden och de är okej, så återstår då  att han blir äldre?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2020-05-09 22:52 #9 av: Sindri

Ja, visst är han äldre, men använder sin kropp och tränar en del på hemmagymmet, gör armhävningar mm. Vissa får jobba mer för muskler, vi testar detta också.

Anmäl
2020-05-10 15:50 #10 av: davidia

#0 jag gör proteinpannkakor på supreme casein 🙂

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.