Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Mat - Livsmedel

Talg

2020-03-13 13:12 #0 av: ebbaerica

Hej! Någon som kan hjälpa mig? Jag har sett fler o fler amerikaner som äter rå talg. Det ska vara väldigt nyttigt för kvinnor. Någon som testat? Är det gott? Kan man tillaga talgen så den blir mer krispig (alltså inte rendera den) och mer aptitlig?

Anmäl
2020-03-13 13:13 #1 av: ebbaerica

Ps äter redan talg men färdigköpt renderad sådan..

Anmäl
2020-03-13 13:37 #2 av: Sindri

Jag använder talg till matlagning, men vet inte om jag skulle kunna äta den rå......... Köper Jureskogs.

Anmäl
2020-03-13 15:02 #3 av: ebbaerica

Ja, det är den jag har hemma oxå👍

Anmäl
2020-03-13 16:08 #4 av: Sindri

Varför skulle talg vara speciellt nyttigt för kvinnor? Är det inte själva talgbitarna från styckningen de äter? Skulle inte kunna äta det rått, men jag skär inte bort det när jag tillagar.

Hur äger du den talgen? På smörgås eller bara i bit?

Anmäl
2020-03-16 19:27 #5 av: hemul

#3 Men då är den ju inte rå. Man smälter ju talgen från djuret för att få ut rent fett. Ska du verkligen ha rå talg så får du köpa i charken och  den ser inte ut som det i burken.Blinkar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.