Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Nyponpulver

2020-02-23 18:09 #0 av: hemul

Började på Sindris inrådan äta Back on Track nyponpulver för en tid sedan, men jag är osäker på om jag tar tillräckligt mycket.

Lyckas inte hitta någon rekommendation för människa. Jag räknade om doseringen för häst och kom då fram till 1 rågad tsk. Nu hittade jag en annan produkt.
https://timotejandersen.se/manniska/halsa-kosttillskott/immunforsvaret/nyponpulver-2ans-finpulveriserad-ta-200-gr/

Där pratar man om 1-2 msk. Det är dessutom verkligen pulver, så måtten rymmer mer (i gram) än av det grovkrossade BoT.

Sindri och andra som tar detta, hur mycket tar ni per dag?

Jag märkte aldrig någon effekt av nyponen. Senare började jag också ta MSM och blev (i princip) av med värk i en hand som jag haft i flera år. Så nu kan jag ju inte längre veta vad som ger eventuell effekt om jag skulle märka någon ytterligare förbättring.


Anmäl
2020-02-23 18:18 #1 av: hemul

Nu ser jag att det står väldigt olika dos för häst och hund.

5-10 g/100 kg häst
2 g/10 kg hund
.
(5 gram = ca 7-10 ml = 1,5 teskedar)

Eftsom jag väger runt 90 (om man öht ska räkna fettvikt är ju en annan fråga...) skulle jag då om jag betraktar mig som hund ta 18 g = knappt 2 msk.

Rätt stor skillnad!


Anmäl
2020-02-23 18:28 #2 av: hemul

Nu är jag förvirrad. Vete fan hur jag räknade. 

10 g/100 kg häst är ju samma som 1 g/10 kg häst. Och hundar ska ta 2 g/10 kg. Det blir ju då bara dubbelt så mycket. Så jag borde alltså ta 2 rågade tsk om jag är hund?

Varför är allt så krångligt? Storgråter


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.