Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Övrigt

Om tjockishet, dieter och bantning på Skavlan

2020-02-15 09:57 #0 av: hemul

Gäst hos Skavlan igår var Giles Geo, genetiker och fetmaforskare. Jag tyckte han var ganska underhållande och befriande att lyssna på.

https://www.svtplay.se/video/25603848/skavlan/skavlan-sasong-23-camilla-lackberg-och-jarvis-cocker-bland-gasterna


Anmäl
2020-02-15 09:59 #1 av: hemul

Han har skrivit en bok också. Jag tror jag vill läsa den.
https://www.bokus.com/bok/9781841882918/gene-eating/


Anmäl
2020-02-15 11:01 #2 av: Sindri

Berätta gärna sedan vad du tycker om boken. Kanske man kan låna som e-bok på biblo så småningom. Ja, befriande var rätta ordet om det han sade.

Jag tror att vi ännu inte vet allt om kroppen och dess metabolism och hur allt hänger ihop. Det finns förstås vissa grundläggande funktioner som är lika för alla, men sedan finns det också genetiska skillnader som vi inte kan göra så mycket åt, bara anpassa oss.
Jag läste just häromdagen om det där med fettceller och att de kan krympa och växa, men antalet blir detsamma. 

Anmäl
2020-02-15 11:26 #3 av: hemul

Den verkar inte vara översatt till svenska och elib har väl bara svenska böcker. Jag tänkte att den kanske skulle gå att, ahem, hitta på nätet, men det gick inget vidare det heller.


Anmäl
2020-02-15 11:31 #4 av: Sindri

Elib vet jag inte vad det är. Mitt biblo kör något annat program. Den finns att köpa för Kindle på Amazon, men det tror jag är en bok man vill hålla i "på riktigt".

Här kan man ladda ner som EPUB om man är premiummedlem, vilket kostar lite.
https://wish4book.com/cooking-and-diets/4319-gene-eating-the-science-of-obesity-and-the-truth-about-dieting.html

Men den kommer nog snart på svenska.

Anmäl
2020-02-15 11:57 #5 av: hemul

Här är en timslång lång föreläsning.

https://www.youtube.com/watch?v=88tWJ1p5d4o


Anmäl
2020-02-15 12:00 #6 av: hemul

#4 Hittade också den, men såna där sajter brukar vara bluff, för att komma över ens kortnummer.

Jomen det är elib som tillhandahåller e-böckerna till biblioteken. Förr var det länkat direkt till elib från bibblans sajt, men så är det inte längre. Men jag säger elib av gammal vana.

Finns inte på något svenskt bibliotek. Har haft lycka med att önska böcker, men jag vet inte om de är lika snälla när boken inte är svensk.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.