Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman

Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Frönötigt Formbröd á lá Kaisakavat

2019-11-06 18:55 #0 av: kaisakavat

Inte för den som äter strikt, men mjöl-/glutenfritt och low carb jämfört med vanligt bröd.

Kanske behöver ni inte ännu ett brödrecept, men detta hittade jag på som en korsning mellan två andra brödrecept jag inte var hundra nöjd med.  Blev helt ok. Matigt och därför drygt, men utan att vara tungt/svampigt.  Håller ihop, smular minimalt. Komplettera gärna med smaksättning/kryddor ni gillar.  Lämna gärna synpunkter på receptet, eller tipsa om justering/smaksättning. 

Innehåll

4 ägg, 200 g philladelphiaost, 1/2 dl majonnäs, ev ngn msk sirap, 2 dl vatten+2tsk ättiksprit (eller 2dl fil/yoghurt), 2,5 dl blandade frön/nötter (t ex solros-, lin-, chia-,  pumpa-, sesamfrön och/eller hackade hassel-, val-, paranötter), 2 dl pofiber, 2,5 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 1 dryg tsk salt.

Vispa äggen  fluffiga. Vispa i philladelphiaost. Tillsätt: majonnäs, vatten+ättika (eller fil/yoghurt) samt  eventuell önskad sötning.  Vänta med att blanda.

Blanda torra ingredienser med varandra i annat kärl:  frön/nötter, pofiber,  fiberhusk, bakpulver, salt. 

Häll den torra blandningen i ägg-ost-majjon och rör ihop allt till jämn smet.  Låt stå några minuter, medan du smörjer en 1,5 liters  brödform med lite smör och bröar med pofiber. Sleva över smeten i formen och jämna till. Grädda i 175 grader,  1 timme och 30 minuter. 

Tag ut ur ugn. Låt stå tills värsta hettan gått ur. Stjälp upp och svalna på skärbräda eller galler under bakduk. Gör macka. Ät.  

Alternativ: De 2,5 dl frön+nötter ersätter jag ibland med färdig fröknäckeblandning, finns i påse från Risenta. En halv 350 g påse blir ca 2,5 dl. 

Anmäl
2019-11-06 19:45 #1 av: JMW

Det receptet verkar spännande. Ska prova!
Har allt hemma så jag testar imorgon.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.