Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem

LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Ketos utslag?

2019-10-08 11:55 #0 av: hannii

Hej allihopa! Skrattar

Jag har nu ätit strikt lchf i precis en vecka. högst ca 10-15g kolhytdrater/dag. Gått ner 3,5kg på dessa dagar :D (innan lchf åt jag också lågkolhydratkost fast åt då mer kolhydrater än nu.)
Nu till frågan.
Jag har fått "prickar" på axlarna och ryggen. Kliar ytterst lite. Ser ut som små, röda, omogna finnar ungefär. x)
Kan man få såna utslag vid ketos? LCHF?

Tack på förhand.
:D

Anmäl
2019-10-09 06:44 #1 av: hemul

Tycker mig minnas att det pratades om det förr, omställningsbesvär. Borde väl i så fall kunna uppstå i en sådan situation som din också.

Sedan finns en värre form av utslag kallad prurigo pigmentosa som lär ska kunna utlösas av lågkolhydrat. Enligt den här sajten (som jag inte alls vet om den är trovärdig) börjar det där du har utslag.
https://www.insider.com/keto-diet-impact-your-skin-2018-7#however-the-diet-can-also-cause-a-keto-rash-5


Anmäl
2019-10-09 19:25 #2 av: Zepp

Japp.. det finns vissa indikationer på att Akneliknande  kan förekomma som omställningsbesvär för vissa.

Samt Prurigo pigmentosa för andra.

Iallafall så är det hyfsat sällsynt, speciellt Prurigo pigmentosa!

Så man får försöka skilja de olika grejerna åt.. det förekommer fler!

Hur som helst akne är mest frekvent bland unga män, som genomgår en hormoniell omställning där de utvecklas till vuxna män

"Akne – kvisslor, en blandning av papler och pustler."

https://www.netdoktor.se/hud-har/sjukdomar/hudens-alfabet/

Jag säger inte.. men kan tillåta mig att spekulera i att omställningsbesvären kan orsaka lite samma akneliknande besvär!

Oså till Prurigo pigmentosa.. det är som det låter, dvs ger pigmentförändringar typ som fräknar.. förutom papler, ofta där du beskriver dina besvär, dvs axlar och ryggen!

Oså kan man få nässelutslag av en massa olika skäl.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.