Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Off topic - (OT)

Måla burklock

2019-10-02 14:15 #0 av: hemul

Tänkte att det nog finns en del pyssliga typer här som kanske kan tipsa. Sindri kanske.Skämtar

Brukar ge bort gelé, syrade grönsaker och sånt ibland och ska kanske även sälja lite på halvprivat loppis. Det är lite tråkigt när det står BOB och Garant på burklocken och särkilt när det är bilder på sillar på dem, så jag tänkte om jag skulle ta och måla locken.

Finns det någon färg som är livsmedelssäker? Nu målar man ju bara utsidan. Tror ni det är OK med vilken färg som helst då? Typ bilfärg på sprayburk? Måste ju vara nåt som sitter säkert och tål diskning också.


Anmäl
2019-10-02 15:44 #1 av: Sindri

Haha, kanske det. Jag skulle fråga på Panduro, Slöjd-detaljer eller CC Hobby.

Har inte gjort något sådant, men tror inte färgen måste (eller kan) vara livsmedelssäker.

När innehåller i burkarna är slut gör det kanske inget om färgen går bort i diskmaskinen?
Om du inte hittar någon färg så klipp till käcka tygbitar som du limmar på locket och dess sidor. Klipp med sick-sacksax om du har.  Eller limma på locket, tryck ner det i glitterströssel eller nåt. Kan visserligen inte diskas i maskin, men det är ju inte ditt problem, man kan ju diska ett lock för hand. Skrattar

Anmäl
2019-10-02 16:02 #2 av: hemul

Men med tyg kan de ändå kika och se att det varit sill i burkarna. Lipar
Har en massa små sillburkar med noll lukt, men så fort folk ser att det är en sillburk tror de ju att de luktar.

Har redan kikat på Panduro på nätet. De verkar bara ha såna där svindyra små hobbyburkar. De andra känner jag inte till. Ska googla.

Jag vill att färgen ska sitta, för jag tänker att man kanske vill återanvända burken. Jag gör så klart till mig själv också, om jag ändå gör mig besväret.

Men du kanske har rätt, att det inte behöver vara livsmedelssäkert. Då skulle man ju kunna ta vilken sprayfärg som helst bara.


Anmäl
2019-10-02 16:54 #3 av: Sindri

Inte om du limmar fast tyget och det är täckande. 
Nej, jag tror inte färgen måste vara livsmedelssäker. Det är ju viktigare då att den sitter när man diskar ifall folk har sån sillskräck......Skämtar

Anmäl
2019-10-03 08:54 #4 av: Mooniq

Om inte hela locket måste målas så tänker jag bilfärg på sprej burk och att man klipper schablon o lägger över burken för att täcka annan text. Finns färdiga schabloner att köpa m olika motiv.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2019-10-03 16:32 #5 av: hemul

Ja, tycker också bilfärg verkar hållbart. Jag vill måla hela locket, så inga problem med att täcka. Ja, utsidan av locket alltså - insidan ska jag nog låta bli.


Anmäl
2019-10-05 15:16 #6 av: Gredelin

Inte för att jag vill vara jättegrinig, men vad har detta med kolhydrater att göra?Glad

Anmäl
2019-10-05 16:04 #7 av: Sindri

Det skall nog vara liiite kolhydrater i burkarna.......Skämtar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.