Mat - Livsmedel

Är den inlagda gurkan förstörd?

2019-09-26 23:51 #0 av: Sindri

Min supergoda (egenodlade) inlagda gurka har fått en vit hinna överst i burken. Är det bara att slänga? Kan jag hälla bort spadet, skölja gurkan och göra ny lag?

Anmäl
2019-09-30 01:06 #1 av: hemul

Igen - vet inte. Skrattar

Men jag är rädd för mögel, så JAG skulle slänga.

Gurkor är förresten trixigt. Har också försökt lägga in (för länge sen). Gick inget bra de heller. De är känsliga, de små liven.


Anmäl
2019-09-30 10:25 #2 av: Sindri

Ja, jag hällde ut. Är rädd för listeria också. Konstigt - har både tomater och lök som är ett pa rår gamla, och de är hur fina som helst, men du har nog rätt om gurkor. Jag får göra mindre satser helt enkelt. Synd, just de där blev så himla goda! Ledsen

Anmäl
2019-10-07 19:55 #3 av: Zepp

Samma här.. olika egna inläggningar.. även köpta sådana med vita/gröna hinnor slänger jag!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.