Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost -

- Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Höga blodfetter

2019-05-16 16:31 #0 av: Vivisfaxarn

Idag hos doktorn fick vi total bakläxa för vårt sätt att behandla diabetes typ 2 med kost. Tokfel! För högt kolesterol, tokfel. Blodsocker 10, långtids 48.
Min man får statiner, blodtryckssänkande och metformin.
Måste vi?

Anmäl
2019-05-16 22:57 #1 av: LenaK63

Läs Dietdoc och Uffe Ravnskog. Framför allt Lars Bern - 'Antropocene' och hans bok.  (ville inte säga det men men gör det ändå - byt läkare)

Anmäl
2019-05-17 02:17 #2 av: hemul

Men är HbA1c på 48 verkligen så dåligt?


Anmäl
2019-05-17 09:52 #3 av: Caeli

Tänkte detsamma som #2. Ett värde på 48 är väl istället väldigt bra?

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2019-05-17 12:41 #4 av: Vivisfaxarn

Doktorn sa att visserligen går gränsen vid 46, men 48 är för högt!
Jag har 31.

Anmäl
2019-05-17 12:54 #5 av: Sindri

Jag har haft totalkolesterol på mellan 9-10,4 i många år nu. Känner mig piggare, gladare och mer energisk än innan dess, är aldrig sjuk.
Vanliga läkare har väldigt dålig insikt om kost, metabolism etc. Statiner trodde jag knappt någon fick nuförtiden. Det är ju bevisat så många biverkningar.
LCHF brukar ju få ordning på blodtrycket.

Anmäl
2019-05-17 13:42 #6 av: Caeli

https://www.diabetes.se/diabetes/leva/blodsockerkontroll/hba1c/

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2019-05-17 15:11 #7 av: Vivisfaxarn

Jag har läst det mesta och delar ut Andreas bok till min omgivning.
Har just köpt Lars Berns nya bok.
Jag är helt övertygad om allt detta. ALLT.
Jag tror t ex på att vi ska ha högre kolesterol när vi blir äldre. Det med lågt kolesterol dör tidigare.
Problemet för oss är att min man har stora problem att röra sig och jag har äntligen fått honom till en doktor. Han uteslöt Parkinson, kollar nu om diabetesen har nåt med saken att göra. Vill ju ha en diagnos, så nu blir det svårt att inte göra som doktorn säger. Det är en läkare inom min mans privata sjukförsäkring inte vårdcentralen. Men jag har hamnat i beråd nu.
Det är nåt vi måste bestämma själva, men era synpunkter är välkomna!

Anmäl
2019-06-02 11:42 #8 av: Margareta

#7 jag tänkte precis rekommendera Lars Berns nya bok, mm bra att du hittat den

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2019-06-04 23:40 #9 av: Zepp

Så här är det.. 48 tyder iallaffall på diabetes.. det är hur som helst bättre än 60  som tyder på skenande diabetes.

48 är rätt bra för någon som verkligen har diabetes hur som helst, själv hamnade jag på 32.

Bara som en jämförelse med någon som inte är diabetisk.

Oså kommer vi till kolesterol och APO-lipoproteiner, de är min akilleshäl, dvs de är för höga, dvs 8,7 och en apokvot som tenderar att hamna på 6.

Dvs på gränsen eller lite över.. tada jag är iallafall ingen diabetiker.. likt förbannat så lever jag med dåligt kolesterol.. finns nog goda skäl till det oxå, iallafall så mäste det inte hänga ihop med diabetes.

Utan det är mer som så att när man är diabetiker, så kajkar en massa andra värden oxå ur.. på grund av diabetesen.. speciellt om man inget gör åt den, typ ändrar iallafall kost.

Oså har cirka 90% av alla pensionärer på tok för högt kolesterol.. jämfört med nymönstrade 18 åringar och man har satt att diabetiker bör hålla ner kolesterolet till 5,0, sträva efter det iallafall!

Statistik och förbannad dikt, finns de LCHFande yngre personer som haft 25 i HBA1c, utan hypoglykemi, man kan lixom sällan få lägre värden iomed att kroppen hur som helst upprätthåller en normal glukoshalt.

Hur som helst inget inlägg utan Ivor Cummins!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.