Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Matsedel

2019-05-11 21:05 #0 av: Pellerina

Skulle vilja börja med LCHF. Men har idetorka. Vill gärna ha förslag på 🔛 matsedel. Frukost, lunch o middag. Samt mellanmål. Även olika dryckesalternativ mottages tacksamt.

Anmäl
2019-05-11 22:55 #1 av: LenaK63

Frukost: ägg i alla former och hur många som du kan äta. Kaffe med fett.

Lunch får ngn annan bidraga med för ovanstående är för mig frukost och lunch.

Mellanmål var för oss  Babybel ost och ölkorvar som man kan ha i bilen och i handväskan när suget sätter i.

Lycka till från en som hållit på sedan 2008 med LCHF och mår bra.

Anmäl
2019-05-12 08:52 #2 av: CasaRamon

Det finns massor av bra recept på  Dietdoctor.com Men ta det lite lugnt i början med förändringen. Kroppen måste vänja sej långsamt. Speciellt med fettet som magen kan ha svårt att klara av i början. Börja med att ta bort potatis, pasta, ris, bröd och socker. Ät istället rotfrukter, grönsaker och ev bönpasta till kött, fisk och kyckling. Läs på ordentligt. Här finns massor att läsa och bli inspirerad av.

Jag har hållit på sen 2007 och kommer aldrig att byta livsstil.

Anmäl
2019-05-12 09:23 #3 av: Pellerina

Tack🙂

Anmäl
2019-05-12 12:42 #4 av: hemul

Har inte kostdoktorn en massa färdiga menyer? Eller är det bara för medlemmar?


Anmäl
2019-05-12 15:37 #5 av: Cim92

Inga direkta menyförslag, men gällande dryck så försök att hålla dig till vatten! Du kan ha citron, ingefära, gurka, blåbär etc i vattnet (gärna filtrerat vatten) för att få lite smak, men finns tyvärr ingen annan dryck som är nyttig för kroppen, man får helt enkelt vänja om smaklökarna lite =)

Kostrådgivare och funktionsmedicinsk terapeut www.appetight.se

Sajtvärd för Funktionsmedicin

Anmäl
2019-05-12 16:23 #6 av: Zepp

http://www.kostradgivarna.se/veckomeny/

http://www.56kilo.se/veckomeny-1/

https://www.tjockkocken.se/tag/veckomenyer/

http://lesscarbs.se/veckomeny/veckomeny-lchf-meny-2/

http://halvalindha.se/2015/may/min-lchf-veckomeny.html

https://www.mytaste.se/recept?q=lchf%20veckomeny&source=ppc1&gclid=EAIaIQobChMIo8yM1ZeW4gIVi5IYCh2SagjCEAMYASAAEgLcKvD_BwE

Osv, osv.. det är snarast som att man får ett himla problem om vad man vill äta, med tanke på all variation?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2019-05-12 17:55 #7 av: Pellerina

Tack🙂

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.