Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Vattenkefir med sukrin?

2019-05-10 21:10 #0 av: Sindri

Nu har jag trillat dit på vattenkefir. Kefirgrynen skall ju äta upp sockret, men jag undrar ändå om någon här gör sånt och har provat med sukrin?
Antar att det inte går, men vill bara kolla.

Anmäl
2019-05-11 05:26 #1 av: fiskenihavet

Hur är tanken bakom detta? Hur är det tänkt att fungera?

Anmäl
2019-05-11 13:19 #2 av: Sindri

Menar du vad vattenkefir är?
Det är en fermenteringsprocess, som surkål ungefär. Man gör det på litet socker, vatten och speciella vattenkefirgryn. Kefirgrynen äter upp sockret så det smakar inte sött. Det är ännu ett sätt att få i sig probiotika. Du kanske skulle testa det? Finns en del att läsa på nätet samt beställa gryn om du vill prova.

Anmäl
2019-05-11 23:07 #3 av: LenaK63

Jag har i många år gjort Kombucha som ska vara bra för de goda tarmbakterierna. Kombucha lever på socker och te. Det är en svamp som jag köpt på nätet.  Den förökar sig så man kan odla till vänner. Jag använder grönt te och björkbladste. Det har (jag tror) hjälpt mig att bli av med artros i en tumme för ca 15 år sedan.  Sedan dess gör jag Kombucha regelbundet och dricker varje dag ett glas.

Anmäl
2019-05-12 10:20 #4 av: Sindri

Ja, kombuchasvamp skall jag också försöka skaffa.

Hur gör du björkbladstéet? Sjuder med vattnet eller häller över och låter dra?
Plockar du björkblad nu på våren och r´torkar för hela året?
Är det björkbladen eller själva kombuchan som hjälpt mot artrosen?
Jag har tumbasartros och håller den i schack med nyponpulver, men provar gärna andra varianter.

Anmäl
2019-05-12 12:40 #5 av: hemul

Det tror jag inte funkar. Sukrin jäser väl inte. Måste ju ha nån mat till kulturen.


Anmäl
2019-05-12 15:18 #6 av: Sindri

Ja, tänkte nog det. 

Anmäl
2019-05-12 21:03 #7 av: hemul

Använde ju sötströ att söta ingefärsdrickan med. Hade det jäst hade flaskorna sprängts vid det här laget. Gapskrattar


Anmäl
2019-05-12 22:27 #8 av: LenaK63

#4 Sindri  Jag har köpt svampen på nätet. När man köper svampen får man med beskrivning och den första ansatsen att börja. 

Björkbladsteet har jag också köpt på nätet men de första gångerna på "reformhaus" dvs hälsokost. Klart kan man plocka björkblad och torka. Det är naturligtvis det bästa.

Kokar upp vattnet, stänger av häller i  grönt te (min favo är Gun Powder) och björkbladsteet och låter det dra 15 min. 

Jag kan inte riktigt säga om det är Kombuchan i sig eller björkbladen som hjälpte min tumme. Att jag prövade med björkblad var för att jag lyssnade på en "Örthäxa" på TV här i Tyskland som sa att när våren kommer ska man tappa sav ur björk och dricka ett snapsglas varje dag för att kurera artros. Vi hade inga björkar på tomten så te kanske går bra tänkte jag.

Det som jag gillar med Kombuchasvampen är att man kan förvara den länge i kylskåpet när man åker bort. Den ska bara stå i drickfärdiga saften.  

Anmäl
2019-05-13 11:34 #9 av: Sindri

Oj, vi har ju både gott om björk och gott om artros. Kanske man skulle prova sav. Det känns lite hjärtlöst mot björken bara. 
men jag googlade på björkbladste och hittade bl a detta:
https://kurera.se/mias-mat-och-bakblogg/2013/05/21/bjorkblad-for-bade-invartes-och-utvartes-bruk/

Det skall i alla fall testas.

Anmäl
2019-05-13 11:39 #10 av: LenaK63

Enligt "Örthäxan" ska det inte göra ngt om man tappar björken på sav. Men kanske man ska googla på det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.