Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Medlemmar -

Frisk av mat?

2019-04-12 10:41 #0 av: Eruts

Någon som vet hur det gått för Mats Lindgren " Frisk av mat bloggen"?

Han fick visst diabetes av äta lågkolhydratkost i flera år?

Anmäl
2019-04-12 11:56 #1 av: fiskenihavet

Tror att han var sjuk i diabetes innan han upptäckte LCHF.

Anmäl
2019-04-12 12:39 #2 av: Siggebus

Njaaaa, han hade ju diabetes typ 2 sedan innan och beskrev hur han efter 6 månader på lchf kunde lägga sina mediciner på hyllan.

Anmäl
2019-04-12 13:39 #3 av: adelai

#0 av: Eruts  Varför frågar du här, när du kan läsa M.L:s egen beskrivning av situationen i hans blog?

Anmäl
2019-04-13 18:39 #4 av: Eruts

adelai Han har inte skrivit på sin blogg sen i januari så man undrar hur det gått för honom? Han skulle försöka med extrem lchf kost för att  bota sin diabetes.

Anmäl
2019-04-13 20:35 #5 av: adelai

Eruts. Då förvånar det mej att du tror att han fått diabetes igen av lågkolydratkost. Han skriver ju i januari att han ökat avsevärt på kolhydraterna och tror att hans diabetes därför kom tillbsaka. När han igen började med striktare LCHF har han blivit bättre i många avseenden. Han rapporterar säkert när han känner för det.

Anmäl
2019-04-15 13:00 #6 av: Siggebus

Det är ju så att man faktiskt inte blir botad från diabetes typ två vid lågkolhydratskost utan man blir väl vad man kan kalla "symtomfri" eftersom man tar bort eller minskar drastiskt på det som ställer till det...dvs sockret.
En jag känner som också kunde lägga av med medicineringen säger att hon fortfarande är diabetiker men utan symtom. Om hon återgår till den belastande kosten så återkommer symtomen och det var väl det som kanske hände med M.L

Anmäl
2019-04-15 14:04 #7 av: adelai

Ja, Siggebus, det där känner väl de flesta till i LCHF-kretsarna.

Anmäl
2019-04-16 01:13 #8 av: hemul

Det undrar jag om de gör. Det låter då inte så.


Anmäl
2019-04-17 05:57 #9 av: Siggebus

#7
Njaaaa...gör de? Jag gör det och säkert många med mig men då har jag ätit lchf sedan slutet på 2009 och lusläste allt som handlade om ämnet och lärde mig massor av andra som delade med sig av sina erfarenheter. Men i början kunde jag inte speciellt mycket utan lärde mig efterhand.
De som är nya på detta har kanske inte kommit så långt ännu Funderar

Anmäl
2019-04-17 17:36 #10 av: fiskenihavet

Jag tror heller inte att det nödvändigtvis är så många som känner till det. Jag vet om det, men det är säkert många som inte känner någon med diabetesproblematik, så varför skulle de ha satt sig in i saken? Och i tillegg är nog många "järntvättade" av icke-lågkolhydrat-ätare som matar på med myter om att det är farligt att äta low carb. Pratade med en "hälsoguru" som sa precis detta.

Anmäl
2019-04-17 21:08 #11 av: Margareta

Jag testar kolhydrater ibland av olika skäl och då rasar jag direkt iväg och får diabeteshöga glukosvärden. Det är bara att inse att den här kosthållningen är livslång om man vill hålla sig medicinfri.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.