Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Vad har ni alltid hemma?

2019-04-08 11:16 #0 av: Katti

Vad anser ni som basvaror i en LCHF-kost? Jag är gammal LCHFare i förskringringen Oskyldig, som nu har fått med min man (som inte fanns med under min LCHF-tid), på tåget. Det är han som lagar maten, men jag som handlar. Så nu gäller det att jag köper hem bra saker så att han tycker att det här är kul och blir gott! 

Han är typ 1-diabetiker, så vi kommer inte satsa på att nolla kolisarna. Ett begränsat intag av kolhydrater är ok, men maten ska styras upp ordentligt!!!

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2019-04-08 15:56 #1 av: Sindri

Smör, ägg, grädde, kokosfett, nötter, pumpakärnor, kokoschips, vitkål (rödkål, spetskål), rotfrukter, sötpotatis, kokosmjölk (den feta från Santa Maria), krossade tomater, soya (fermenterad), olivolja, balsamvinäger, crème fraiche och kefir (gör egen),  torkad svamp, kryddor och örter. Psyllium, olika mjölsorter som teff, bovete, kokosmjöl.

I frysen finns alltid köttfärs (kan varieras i det oändliga), lite fiskbitar till en soppa, spenat, grönkål, blomkål,  hackad paprika från när det var x-pris, med lite tur  olika  buljonger, örter från sommarens skörd, frukt och bär.

Bra att du tänker på handlingen - jag brukar säga att bra matvanor börjar alltid i affären. Köper man bara hem nyttiga varor blir det ju nyttig mat. Tummen upp

Du kan ju tipsa din man om alla underbara recept som finns på Diet Doctor. Det bara vattnas......

Anmäl
2019-04-08 20:37 #2 av: Zepp

Kött, fisk, fågel, ägg, smör cocosfett, olivolja, grönsaker, några rotfrukter, några frukter, lite bär!

Iallafall grattis.. grejen är kanske att ni eventuellt kan äta lite olika?

Dvs han skall/bör ha samma intag av kolisar/protein varje dag.. han behöver inte nödvändigtvis inte vara jättestrikt.. grejen är att det skall vara samma varje dag!

Osådåså.. varför det, då går jag snabbt över till fördelen med LCHF för typ 1 diabetiker.. hela grejen handlar om att ju färre kolisar ju färre feldoseringar av insulin.

Dvs samma mängd varje dag.. likaså protein, för bra dos insulin utan varken hypoglykemi eller allt för höga ketonnivåer.

Iallafall så har jag läst här av LCHFande typ 1 diabetiker.. de tenderar att ta en viss dos insulin för varje gram kolisar samt en halv dos för proteinet!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2019-04-08 22:00 #3 av: hemul

Vad sägs om det du har hemma nu minus mjöl, bröd, socker och eventuellt läsk och godis? Blinkar


Anmäl
2019-04-10 08:20 #4 av: Effie

Det finns gamla trådar (sök på "ha hemma" så hittar du några). De kanske har något intressant.

Vad har jag hemma? Köttfärs, fryst kött och fisk av olika sorter, frysta och färska grönsaker (och lite rotfrukter), konserver (svamp, musslor, tomat, kokosmjölk och en massa annat).

Och förstås smör.

(plus tyvärr en väldig massa icke-lchf, eftersom jag inte kan övertyga min sambo om att han skulle må battre på lchf)

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.