Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Off topic - (OT)

Kava

2019-03-17 16:04 #0 av: fiskenihavet

Hej,
Någon som har prövat kava? Det är en ört som skall hjälpa mot stress (dagtid), och ge lättare insomning på kvällen (tex ifm stress eller de kvällar du vet att du måste sova färre timmar än vanligt). Det dumma med örten är att den kanske kan vara, ifm överdosering och långtidsbruk, skadlig för levern.

Anmäl
2019-03-17 16:34 #1 av: Sindri

Aldrig hört talas om. Känner bara till cava - och det är bra för allt möjligt! Skrattar

Kan du lägga in en länk till någon sida du läst på.

Anmäl
2019-03-17 17:50 #2 av: Zepp

"Farmakologi[redigera | redigera wikitext]

Den farmakologiska effekten av Kava är anxiolytisk och euforisk. Den kan således användas som substitut för alkohol, eftersom den samtidigt inte inducerar det aggressiva tillståndet som ett alkoholrus ofta gör."

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kava

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2019-03-17 18:51 #3 av: fiskenihavet

Har förstått det som att kava ska vara beroligende mot stress och liknande. Och sömndryssande. En inte-beroendeframkallande ört istället för att ta GABA som kosttillskott.

Anmäl
2019-03-17 22:06 #4 av: Sindri

Aha, den. Jag kände bara till roten. Den fick maken smaka på Fiji, såg ut som lervatten ungefär, men han kände inget speciellt av det.

Anmäl
2019-03-18 06:02 #5 av: fiskenihavet

Det var tråkigt att höra... Prövar att finna något som kan hjälpa stressnivå och energilösheten. Den ene är uppe och den andra är nede.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.