Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Förvirrad och förtvivlad

2019-03-10 15:03 #0 av: fiskenihavet

Här har det varit många trådar om candida, och hur lågkolhydratskost dödar candida. Och hur fantastiskt kokosfett är för att dräpa candidan. Nu dyker det upp masse info om att candidan lever på ketoner och att spesielt kokos är dåligt om kroppen har svampöverväxt. "Tydligen" skal man gå på en kost med 200-400 g kolhydrater, stick i strid med den strikta kolhydratstanken som florerade för ett par år sedan.
Jag som trodde att jag var duktig och hadde gjort kroppen min en tjänst. Vill bara ge upp allt samman.

Anmäl
2019-03-10 15:28 #1 av: Sindri

Har du candida? Annars behöver du väl inte bry dig om vad som "dyker upp".
Det finns alltid "nya rön" om nästan allting. Var lite källkritisk också. Var kommer den nya infon ifrån? Livsmedelsindustrin, eller av den avlönad forskare?

Man kan inte dräpa candidan. Man ska inte dräpa candidan.
Candida  finns i våra kroppar och har en uppgift. Det är om man göder den för mycket (med kolhydrater) som den kan ta över andra organismer i tarmarna och skapa problem.

Jag tycker du skall lita på det som står i de gamla trådarna här - de är ju fulla med vittnesmål från personer som blivit av med problem orsakade av candidan. Jag är en av dem.
Min husläkare tyckte det var fullt normalt att ha 2-3 urinvägsinfektioner per år (orsakade av för mycket candida) och tyckte inte det var något att gnälla om.

Nu har jag varit fullständigt onormal i 10 år utan en enda UV och utan en massa andra problem orsakade av överväxt av candida. Jag tror inte ett smack på "nya rön" om att man skall svälta candidan med kolhydrater och undvika kokosfett.

MEN - som med allting. Man skall inte överdriva någonting. Äter man långt mer än vad kroppen kan hantera är det möjligt att den gör kolhydrater (socker) av överskottet. Var skall det ta vägen annars?

Anmäl
2019-03-10 15:37 #2 av: Zepp

Mnjaeä.. Candidainfektion är flera olika grejer!

De vanliga är överväxt i munnen, i slidan eller på huden!

Det med candida i tarmen handlar om obalans, ofta beroende utav antibiotika.

"

Infektion[redigera | redigera wikitext]

Vid en infektion av Candida bör husläkare uppsökas om inte infektionen själv går över. Besvären finner man vanligast på huden, i munnen samt i slidan. Störst risk för infektion har spädbarn, gravida och äldre. I munhålan kallas denna infektion Torsk, och uppstår oftast om man använder tandprotes. Hos kvinnor är denna infektion vanligast i slidan och den är så vanlig att de flesta kvinnor har haft infektionen någon gång i livet. [4]

Candidainfektion kan även uppstå vid muntorrhet på grund av inhalation av exempelvis Symbicort, vilket beror på upplagring i munhålan, och kan motverkas av munsköljning efter inhalation. [5].

Symtom[redigera | redigera wikitext]

Man kan få tre symtom i munnen.

  1. Vita beläggningar på kindernas insida samt på tungan.
  2. Rödaktig irriterad slemhinna samt sveda under en avtagbar protes.
  3. Sprickor med irritation i mungiporna.

I kvinnans underliv är klåda och sveda de tydligaste symtomen. Vid sällsynta fall kan en vitaktig, luktfri flytning uppstå.

Förebyggande[redigera | redigera wikitext]

Det är svårt att förebygga sig mot en Candida-infektion eftersom den är så vanlig. Det man bör tänka på är att ha alla hudveck torra och rena. Ljumskar, hals, under brösten samt armar är några av de hudveck som är bra att hålla rena och torra. För kvinnor bör underkläder vara i bomullsmaterial."

https://sv.wikipedia.org/wiki/Candida_albicans

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2019-03-10 15:47 #3 av: Sindri

Så svårt kan det väl inte vara att förebygga som Wiki skriver? Jag har som sagt var inte haft någon på 10 år, så länge som jag ätit LCHF. Har även haft i munnen ett par gånger och det var inte heller trevligt.

Så äter man bara en balanserad kost utan så mycket kolhydrater så tror i alla fall jag att bara det är förebyggande.

Anmäl
2019-03-10 16:57 #4 av: hemul

Det finns ju också medicin som slår ut candida. När jag blev sjuk (när allt började) för 30 år sedan tryckte de i mig 4 antibiotikakurer på raken, tills jag fick utslag över hela kroppen. Då blev det slut med antibiotikan.

Givetvis fick jag svamp. Det började i underlivet. Det enda råd jag fick var att använda filmjölk. Det spred sig till mun (gör skitont - svårt att äta!), öronen (inte plågsamt men det rann vätska ur öronen hela tiden, man kände sig ganska äcklig), analen och gamla ärr på kroppen (kliade). Jag fick nån äcklig flytande medicin för det i munnen. Den fick mig att må illa, kräkas och bli helt utslagen. Och jag skulle forstätta med filmjölk i snippan. Vilket jag inte gjorde, för det hjälpte ju inte. Det gjorde inte medicinen för munnen heller. Ändå fick jag den utskriven gång på gång.

Till slut, kanske efter ett år, gick jag till en gynekolog, vilket var pinsamt för det var rena kesofabriken därnere. Han blev förbannad och sa att filmjölk har aldrig hjälpt. Det var han som konstaterade att jag hade i tarmen också. Jag fick ett recept på två tabletter som var jättedyra. Tyvärr glömt vad de hette. Man skulle ta dem med två veckors mellanrum om jag minns rätt. Redan efter den första försvann allt och jag har aldrig haft problem efter det. Inte blev jag dålig av medicinen heller, som av den andra skiten.

Kräv ordentlig medicin om du har konstaterad candida som inte försvinner med snällare medel!


Anmäl
2019-03-10 17:20 #5 av: fiskenihavet

Strikt LCHF hjälpte ganska länge då symptomen ble lite mildare allt eftersom tiden gick. Jag har alltid haft det värst i hårbotten - oavsett kost, men det blev på lång sikt mycket bättre på LCHF. Nu börjar det öka på igjen, och jag har garanterat inte gjort några avsteg eller ändringar i programmet. Tydligen kan candidan oxå froda sig på ketostoppar. Flera vitnar om detta på div forum. Så strikt/liberal LCHF skulle, om man tror på detta, alltså inte hjälpa på sikt. Man skal alltså öka mängden kolhydrater (inte socker) men ex grönsaker, rotfrukter, potatis för att inte vara i ketos, och för att inte tillföra socker som candidan växer av. Jag har alltid varit en tillhängare av LCHF, och det har hjälpt mig mycket, men när candidan ökar, energilösheten ökar (och har alltid varit hög) så vette f vad jag skal tro och göra. Jag har ätit LCHF länge, och de sista tre åren strikt LCHF i varianten carnivor. Jag har haft kontakt med en "sockerberoendeterapeut" som tycker att jag borde äta grönsaker för tarmbakteriers skull, men jag förstår inte varför det egentligen skulle behövas.

Anmäl
2019-03-10 17:40 #6 av: Sindri

Är det konstaterad candida i hårbotten? Inte psoriasis?

För mycket köttprotein har jag läst kan omvandlas till kolhydrater. Varför äter du inte grönsaker?
En sund tarmflora är en förutsättning för att hålla candidan i schack. För att få det skall man äta så mycket olika sorters mat som möjligt. (Mat alltså) S.k. naturfolk äter många fler olika sorters livsmedel än vad vi moderna människor gör. De har konstaterat en mycket rikare tarmflora. Testa olika sorters probiotika, surkål kefir mm.
http://www.ytterjarnaforum.se/mat-odling/tarmfloran-kan-vara-nyckel-till-battre-halsa/

Anmäl
2019-03-10 18:47 #7 av: fiskenihavet

Vel, det kommer an på vilken läkare jag frågar... Läkare + frisörer säger att det är torr hud/mjäll. Annan läkare har sagt att det är psoriasis. Jag har bara denna problematiken i hårbotten. Och milda svamputslag i underlivet av och till. Har haft enorma, och fortfarande några, problem med tarmarna som jag har tillskrivit candida iom extrem överkonsumtion av socker.
Äter inte grönsaker för att jag är väldigt sensitiv mot kolhydrater. Är sockerberoende och triggar feks på brokkoli och avokado. Har oxå fått utslag som jag knyter till grönsaker jag har ätit. Tycker att vegetabilier ger mer skit än något positivt. Besprutning (oxå ekologiskt är besprutat), lite näring, smakar inte gott, och stressar mig generellt. Och så är det ju det "eviga" argumentet: hur överlever eskimåer och inuiter om grönsaker är ett måste? Människans matsmältningssystem liknar mer ett carnivor-djur än ett herbivor-djur.

Anmäl
2019-03-10 18:49 #8 av: fiskenihavet

Probiotika och surkål har jag prövat och fick ingen ändring överhuvudtaget.

Anmäl
2019-03-10 18:51 #9 av: hemul

Det finns flera lowcarbförespråkare som varnar för att konstant ligga superlågt på kolhydrater (t.ex. Atkins, Kwasniewski och Diana Schwarzbein) och jag råkar tro på den falangen.

Orsaken är bl.a. enligt Schwarzbein att glukoneogenesen inte är en enskild process, utan drar med sig högre nivåer av katabola hormoner som är nedbrytande för kroppen. Jämför stress.

Hon pratar också om att man till en början mår toppen och sen blir det bakslag. Något som flera som hoppade av LCHF i början upplevde, men aldrig fick gehör för. Man ville inte se dem det inte funkade för. Ett uttryck som ibland används i sammanhanget är att man bränner sitt ljus i båda ändar.

Om candida gillar ketoner vet jag inget om. Men ketos är ett begrepp som man numera måste be om en definition av för att förstå vad folk menar. Innan ketoshysterin var en vanlig definition att under 100-150 g kolhydrater per dag orsakade ketos. Sen är det mer frågan om hur kraftig ketosen är. Sen blev det ju som med mycket annat inom LCHF, att värst var bäst. Förbryllad


Anmäl
2019-03-10 19:32 #10 av: hemul

Och människans matsmältningssystem liknar nog ett omnivordjurs mest. Blinkar

Jag fattar att du har stora problem och är desperat. Jag levde själv i ett vakuum  i decennier p.g.a. av all mina symptom och skador och fick heller ingen hjälp, inte ens när jag sent om sider fick en diagnos. Jag fattar också att du griper efter halmstrån. Det gjorde jag med. Men man kan inte tro på allt man läser och prova allt. Då blir man galen och riskerar säkert att fucka upp sig själv ännu mera.

Det värsta är väl att ingen här kan nog hjälpa dig heller. Ingen sitter inne med sanningen, även om en del tror att de gör det och en del gärna vill överföra det som de tror funkat på dem själva på andra och en del vill verka mer kunniga än de är. Men ingen VET. Punkt.

Vad händer när du triggar på grönsaker då? Vill du äta mera grönsaker (gör då det) eller springer du till närbutiken och tömmer hyllorna på godis?


Anmäl
2019-03-10 19:55 #11 av: fiskenihavet

Ja, jag får enormt sötsug och har trillat dit gång på gång på gång i sockerträsket om jag äter grönsaker (vet inte exakt hur mkt som skall till för att det sker), eller så klarar jag att hålla mig unna socker men går runt och mår helt jävligt och hela kroppen bara skriker.
Men annars tänker iaf du att 100-150g är att föredra för att inte bränna ljuset i båda ändar? Eller borde det vara mer? Bara grönsaker?

Anmäl
2019-03-10 20:08 #12 av: hemul

Nja, de som är emot stark ketos går inte nödvändigtvis så högt. Det där med 100-150 g är den rent medicinska definitionen.

T.ex. Kwasniewski menar att man ska äta minst den mängd kolhydrater som kroppen kräver och annars kommer att tillverka, d.v.s. 50 g. Tycker det ligger viss logik i det. Med tiden tycker han man kan gå något lägre, men inte mycket. Han anser också att kraftig ketos är taxerande - möjligtvis menar han samma sak som Schwarzbein.

Själv började jag med att ta bort nästan allt, för jag visste inte bättre. Mådde inte bra (kom aldrig ur omställningsbesvären), läste Kwasniewski och körde på det och mådde bra. Nu är det lite hipp som happ. Jag mår inte dåligt om jag tillfälligt äter mer kolhydrater, så jag har blivit slarvigare. Men jag har hållt på i snart 14 år, så min metabolism har kanske hämtat sig. Obs att jag aldrig haft sötsug och den problematiken, gillar inte ens godis och junk, däremot blodsockersvängningar och varit prediabetiker. Jag blev inte ens hungrig av blodsockerfallen. Bara trög i huvet, trött och håglös.

Det är det som gör det så svårt. Vi har alla, eller ivf de flesta av oss, haft uppfuckad metabolism. Men orsakerna till det varier nog och likaså hur det yttrat sig.  Vad som krävs för att vi ska må bättre skiljer nog i samma mån.


Anmäl
2019-03-10 20:25 #13 av: fiskenihavet

Ja. Tack för hjälpen. Har nog ingenting att förlora på att pröva. Något måste ju till, jag mår ju så jävla dårligt och har gjort i så många år. Är helt utsliten, orkar inte ett skit, sover allt från 0-11 timmar - men lite eller mycket sömn gör ingenting till eller från ift tröttheten. Mår ofta illa, blodtrycksfall, yr, ledsen, ingen livslust, svårigheter att tänka och motivera mig, kramper, konstanta och djupa humörsvängningar, etc. Fy fan...

Anmäl
2019-03-10 21:35 #14 av: hemul

Jo, det suger att må så dåligt. Önskar det fanns en patentlösning och vi visste vad det var.

Så du vet nu att det är blodtrycksfall och inte blodsockerfall som du var inne på förut? Det är ju bra att veta i så fall.


Anmäl
2019-03-16 17:46 #15 av: fiskenihavet

Nu har jag ätit några kolisar i underkant av en vecka. Mår lika jävligt, men håller fast vid tanken att det bara har gått några dagar. Hoppas energin kommer snart. Det eneste jag har märkt skillnad på är att jag inte behöver gå på toaletten 1-2 h efter måltid längre. Fortsatt lös avföring, men går inte på toa varje dag. Äter grönsaker, citronjuice, och ost nu. Vet inte hur det kommer till att gå.

Anmäl
2019-03-16 17:52 #16 av: Sindri

Vi håller tummarna!

Anmäl
2019-03-16 18:24 #17 av: fiskenihavet

Tusen tack :)

Anmäl
2019-03-16 18:44 #18 av: fiskenihavet

Men om jag äter kolisar på kvällen så får jag våldsamma mardrömmar. Har hört att det kan vara normal, men någon som vet varför det är så?

Anmäl
2019-03-17 03:49 #19 av: hemul

Nej. Och har inte hört det förut heller. Låter ju inte som jättemycket kolisar du äter.


Anmäl
2019-03-17 09:55 #20 av: fiskenihavet

Har läst det på denna sidan, och fann (för många år sedan) en artikel om detsamma. Har nu sökt här och på nätet. Finner bara några, inte spesielt vetenskapliga, "artiklar" i nån blaska, som skriver detsamma.
Äter inte mer än från nått gram til Max 20g kolhydrater. Tänker inte trigga sockerberoendet.

Anmäl
2019-03-18 06:50 #21 av: hemul

Men klarar du 20 g utan sug så är det ju bra. Kanske kan du öka senare, om du märker nån förbättring och vill gå vidare.


Anmäl
2019-03-18 07:27 #22 av: fiskenihavet

Ja, Hoppas på det. Tror att jag, iof, var lite optimistisk när jag skrev 20g. Skrev in fel värde på kostbevakningen.se. (ops...). Ligger mycket lägre, men jag måste se om jag kan pressa det lite upp utan sug. Jag måste ju må bättre än nu, annars är livet inte värt det. :)

Anmäl
2019-03-18 08:43 #23 av: hemul

I ditt fall, med så många olika problem som du hade redan före LCHF så tror jag verkligen att det är nåt fel på dig som läkarna inte upptäcker.

Om jag tar mig själv som exempel igen så tror jag det som i min journal bara betecknas som "resttillstånd efter hjärninflammation" egentligen var ME, kroniskt trötthetssyndrom. Det pratas ju så mycket om det nu och när jag läste en beskrivning fick jag en aha-upplevelse. Allt jag läst stämmer, speciellt "konstigheter" som att efter andsträngning få förkylningskänsla och ont i halsen trots att man inte är förkyld. Att det kan utlösas av allvarliga infektioner stämmer ju också, minst sagt. Jag fick inte vård och hade tydligen högst 15 procents chans att överleva. Men för mig började det för 30 år sen. ME fanns inte då, inte på vårdcentralerna ivf.

Det kommer nog ett finnas ett namn på det du lider av också så småningom. Det kanske redan finns, men är inte en poppisdiagnos ännu så läkarna "ser" det inte.

Det är inte normalt att må som du gör. Du är väl rätt ung också, eller har jag fattat det fel?

P1 sände nyligen en dokumentär i repris, "Vem ska bota Maja?" i två avsnitt. Tonårstjej som plötsligt blir jättesjuk, blir sämre och sämre, musklerna förtvinar, hon får sår och konstigheter och det slutar med att hon inte ens kan gå. Föräldrarna kopplar det till Gardasilvaccinering. Alla hennes symptom finns i listan på biverkningar, men läkarna tror inte det är så. Hon utreds hit och dit. En läkare tror att det är självskadebeteende bakom. En annan att mamman lider av Münchhousen by Proxy och anmäler till Soc. Det är fullständigt vidrigt. Till slut får hon diagnos (har glömt vad sjukdomen heter, tre bokstäver) och får kontakt med en specialist på denna sjukdom som säger att den är krafigt underdiagnostiserad.

Det var plågsamt att lyssna, mycket kom tillbaka när jag hörde hur hon blev avfärdad och förnedrad. Men det var på nåt sätt skönt också att höra att även andra råkar ut för detta, att inte bli trodd, att inte få hjälp, träffar idioter till läkare. Lyssna om du tror det är till nån hjälp, skit i det annars. Blinkar
https://sverigesradio.se/avsnitt/1242939


Anmäl
2019-03-18 16:21 #24 av: fiskenihavet

Oj, oj. Så bra att du fann ut av vad det var med deg eftersom. Låter djävligt. Tror annars att det desvärre är många med symptom, som kan vara lite av varje (ex energilöshet, diffusa smärtor...), som inte får adekvat hjälp. Det är liksom slitsomt för läkaren att pröva att finna ut av vad det är, och så är det - i tillägg - inte en "högstatussjukdom" (som läkarna gillar att utreda). Då får en lixom leva med det. Och det går utöver livskvalitet. Exempelvis hadde jag, från de tidiga tonåren till ca 25 år, extrema mensturationssmärtor. Hadde så ont att jag inte kunde stå. Var tvungen att ligga på golvet. Jag hadde så ont att jag inte kunde se, bara grått och svart. Alltså såg INGENTING! för ca 40 minuter. Blev jätterädd varje gång datumet närmade sig i kalendern. Fick ingen förståelse eller hjälp. Läkaren (manlig, äldre) sa (med huvudet på sned) "lilla vän, det är normalt med lite smärta ifm mensen". Skitstövel.

Anmäl
2019-03-19 06:09 #25 av: hemul

Nja, det är ju bara som jag tror själv. Har fortfarande ingen mer specifik diagnos och har inte fått nån hjälp direkt. Men till skillnad mot för dig så hjälpte kosten för mig. Men jag förlorade flera decennier av mitt liv. Hopppas verkligen du kommer till rätta med dina problem fortare än jag gjorde.

Lustigt det där med mensen. Jag hade också jätteproblem just de åren. Första åren märkte jag ingenting (började tidigt). Sen när jag kom upp i tonåren blev jag så påverkad första dan, besvären kom somtidigt med mensen, att jag hade svårt att ta mig hem från skolan. Inte jättemycket värk, mer nån slags allmänpåverkan, svag och eländig, konstig i huvudet, hade också problem med att se och uppfatta omvärlden, bara låg i sängen och kved. Till sist kräktes jag som en tokig, sen somnade jag och när jag vaknade var det bra. Lika varje gång. När jag var 25 och hade bäddat ner mig med kräkhinken till hands för att invänta helvetet kom det bara inte. Väntade i flera timmar innan jag insåg att jag nog kunde gå upp igen. Kände aldrig mer av det. Har inte känt av klimakteriet heller, så du kanske slipper det du också. Blinkar


Anmäl
2019-03-19 07:47 #26 av: fiskenihavet

Joda, maten har hjälpt till en viss del. Men inte på energinivån, inte på stressen, inte på huvudet (är blivit ordentligt trögtänkt och har hjärndimma), irritabel och deppad. Får pröva detta med mer kolhydrater. Kanske det att äta strikt lchf har varit lite onödigt för mig?
Men det att inte få adekvat hjälp har helt klart förvärrat tillståndet. Nu börjar jag slita med att andas (för att jag är kooooonstant stressad. Oavsett om jag har nått att vara stressad för eller inte). Börjar oxå få social ångest, för att jag bara vill hem och vila iom att jag inte har någon muskelstyrka längre.

Anmäl
2019-03-19 08:22 #27 av: hemul

Hjärndimma hade jag med. Trodde det berodde på underfunktion i sköldkörteln (konstaterad, äter Levaxin som inte gjorde nån skillnad på hur jag mådde), men kosten fixade det. I början blev jag dock trög i kolan på ett annat sätt, rent korkad ibland. Ett av omställningsbesvären som inte gick över. Försvann i en blink när jag började tillämpa Kwasniewskis upplägg (50g).

Klart att man mår sämre av att inte få hjälp! Ökar ju stress och oro nåt enormt. Förnedringen man upplever gör ju att man fan vrider sig inför varje läkarbesök.

Kan du jobba när du mår så dåligt? Blir du ivf sjukskriven eller fallerar det där också?


Anmäl
2019-03-19 14:46 #28 av: fiskenihavet

Jobbar i 100%, blir helt dränerad nu som jag mår så dåligt. Läkarna hittar inget fel, så får endast besked om att träna för att få mer energi. Och jag som ligger hemma på soffan och grinar för att jag inte ens orkar att röra på lilltån.

Anmäl
2019-03-19 15:51 #29 av: hemul

Jaha. Det lär du ju inte må bättre av.


Anmäl
2019-03-19 23:18 #30 av: LenaK63

#28 Jag läser denna tråden (har inte läst hela)  och känner frustration. Hur vore det med ngn utrensning.  Det verkar som du kanske skulle pröva MSM. Det har jag gjort men jag har ju inte haft sådana problem som du har. Jag började med ett kryddmått per dag i ett glas vatten. Sedan ökade veckovis. Detta är länge sedan och jag tar idag 3 tsk per dag i ett glas vatten. Jag är 75 och har inte mer problem än att mina benmuskler är slappa för att jag har inga trappor i mitt hus. Måste skaffa en stepper eller något sådant. Men det är ju mina problem.

Anmäl
2019-03-20 07:37 #31 av: fiskenihavet

Tusen tack för innspill och önskemål om att hjälpa. Jag tar msm, och div andra tillskott. Har inte hjälpt, så tror att det är något underliggande som "förstör" alla andra försök på att bli bättre. Jag tror MSM hade hjälpt (skall ju vara bra) om det "andra" - vad det nu kan vara - hade varit på plats.

Anmäl
2019-03-20 07:57 #32 av: fiskenihavet

Uppdatering:
Jag har någonting som gör att jag är kroniskt stressad. Alltså hööög stressad. Det går inte i "vågor" men vedvarar 24h. Stressad oxå i sömntillstånd. Vaknade när alarmen ringde (0530), hade allaredan ont i magen och hög puls. Var tvungen att sätta mig på huk och djupandas. Skakar i hela kroppen. Känner att jag mår enda dårligere när tarmarna jobbar med mat och precis innan jag skall på toaletten. Då blir jag svag och flummig i hela kroppen. Jättekonstigt. Jag har klagat på magsmärtor hela livet, men aldrig blivit hörd. Innan LCHF hade jag konstant förstoppning. Kommer ihåg att pappa några gånger var tvungen att köra mig in akut, som barn, för att ingenting hjälpte. Och nu är problemet motsatt, inte hård i magen längre, men har fortfarande konstiga symptom. Det är något underliggande som "skaver". Ingen läkare har tagit detta allvarligt. Träffade tillslut en läkare som sände mig till utredning. Väntade ett år på den. Visade ingenting. Inga inflammationer eller någonting. Bra det, iof, men nått är det ju. Nu har läkarna gett upp och menar att det inte är någonting, jag är väl bara "vanskelig patient". Skall till en sista undersökning (i utredningen) om några månader. Då skall de kolla gallasalter.

Anmäl
2019-03-20 10:58 #33 av: Tant Grön

#32 Om du har sån konstant stress, kunde dom inte skriva ut någon betablockerare? Du kan ju fråga nästa gång du träffar en läkare.

Anmäl
2019-03-20 11:39 #34 av: fiskenihavet

Vet inte helt vad det är, men är automatiskt skeptisk till mediciner när man inte vet om orsaken till problemet. Tänkte prova med örten kava, som skall vara bra mot stress. Får se vad det blir till...

Anmäl
2019-03-20 13:43 #35 av: Sindri

Det känns ju som om något i din kropp är utslaget och då funkar inte mycket. Det är också jättesvårt för kroppen att göra sig av med  infektioner och andra angrepp.

Med tanke på hur stressad du känner dig, har du funderat på det där med binjurarna? 
Har du funderat på borrelia?

Anmäl
2019-03-20 19:39 #36 av: fiskenihavet

Tror inte det är borrelia. Situasjonen har liksom kommit smygande i takt med kostomläggningen till LCHF. Typ övergångsbesvär som aldrig gav sig, och som bara blev värre.

Anmäl
2019-03-20 22:41 #37 av: Zepp

Jag har haft Borelia.. två gånger!

Hur sjukt som helst.. bägge gångerna bekräftade!

Iallafall det är rätt lätt avhjälpt... första gången tog det bara två år att bli frisk, andra gången kände jag igen symptomen, då gick det över på mindre än ett år!

Behandlingen är inget annat en vanlig bredspektrum antibiotika, det räcker som regel med dubbel behandling, dvs det tar kål på spiroketerna, resten som tar lite längre tid är att kroppen behöver laga sig!!

Oandrsidan.. Hemul  är inne på något annat än Borelia, grejen är att jag anser att hon har lite koll, dvs  det finns rätt mycket annat än Borelia som gör att man kan må tjyvtjoktl, typ  Hypothyreos.

Bägge går att sortera ut på närmaste vårdcentral i princip för iallafall 90%!

Hur som helst.. LCHF hit och dit.. var finner man oväntad hjälp om inte på Viktklubb?

"11 vanliga misstag när du minskar på kolhydraterna

Många testar att äta mindre kolhydrater för att gå ner i vikt. Men det kan vara lättare sagt än gjort. Här är de vanligaste misstagen."

https://viktklubb.aftonbladet.se/kampanj/artikel/22170814

Dvs jag skulle själv i princip skrivit alla  11 punkterna.


Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.