I brist på annat kan man köpa fläskben på City Gross. Billigt. Är lite för mycket kött på dem bara. Är rätt gott att gnaga i sig när det är nykokt men blir rätt torrt när man sparar.
Brukar koka fläskbenen + grönsaker/rotfrukter/lök + en skvätt vinäger eller för all del vin om man har (man bör ha lite syra i för att mineralerna ska lösa ut bättre och blir även god smak). Tar upp benen när köttet är klart (30-40 min) och rensar av det. Ploppar i benen igen och sen får det sjuda minst över natten men gärna längre.
Synd att slänga så mycket kött .Brukar tärna och frysa i portioner och
steka upp som nån slags pytt - rätt OK. Men kan ju spetsa med lite bacon
eller nåt. Har man hund är ju problemet löst. 
Sedan silar du av och kokar ihop buljongen så det bara blir en bråkdel kvar. Det gör man för det tar en jäkla plats annars och ska du använda den till sås vill man inte ha all vätska ivf.
Buljongen blir ivf god och funkar till allt, även om man så klart helst har rätt sorts ben för den rätt man ska laga. Man kan hälla den i islådor och ställa i kylen. Buljongen bör geléa sig, så det är bara att ploppa ut tärningarna nästa dag och förpassa till fryspåsar. Om man liksom masserar påsen och särar lite på tärningarna någon gång innan det är genomfryst blir de styckfrysta.
Kryddor har jag slutat med vid buljongkok, tar inte ens salt. Mycket bättre att krydda
när man använder. Dels försvagas kryddorna i frysen, dels kanske man
inte vill ha samma smak varje gång, om man använt annat än salt och
peppar.