Då vänder jag på det hela, dvs vi börjar med protein, dvs minimum, cirka 0,8-1 gram per kilo och dag i snitt.. är likt förbannat minimum, för hälsans skull!
Oså då så varför minimum av något essentiellt, varför inte optimalt?
Dvs vi pratar då cirka 1,5 gram per kilo och dag i snitt!
Det får konsekvenser, för det första så är protein den macronutrient med störst mättnadspotential, speciellt animaliskt protein iomed att det är mest biotillgängligt samt innehåller alla de essentiella aminosyrorna.
Aminosyror är mer insulinogena än de flesta kolhydrater, dvs det är den dosen insulin man skall ha, man kan strunta i kolhydraterna för insulin iomed att de som regel mest ställer till med problem.. typ att de då utsöndrar insulin för att hålla ett normalt blodsocker.
Iallafall om man håller ner kolisarna så får man inte en ytterligare insulindos.
Inte nog med detta på LCHF, överskottet av aminosyror/spillet från proteolysen/dvs i Autofagin så kan levern (neoglukogenes) själv göra det glukos den behöver, så länge man håller ner blodsocker och insulin.
Oså kommer vi då till fettet, det ger ingen omedelbar mättnad, utan det leder främst till att man inte blir lika hungrig lika snabbt igen, om man håller ner insulin och låter Lipolysen bidra med FFA.