Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Nys med honunglukt

2018-11-25 14:54 #0 av: fiskenihavet

Har googlat lite och har upptäckt att folks nysar kan lukta honung. Inte mycket förklaring att få. Någon som vet/har en teori om orsaken? Stod någonstans om att det kunde vara ett tecken på diabetes.

Anmäl
2018-11-25 21:57 #1 av: LenaK63

Vem luktar på nysen? Den nysande eller ngn i närheten?

Anmäl
2018-11-25 22:19 #2 av: Lona

Det kan "lukta honung" i min näsa när jag själv har nyst, har dock ingen aning om varför. Har faktiskt inte kunnat identifiera doften men den kan nog klassas som liknande honung.
Jag har inte diabetes men möjligen skulle min astma kunna påverka? Äter även en del mediciner som har lite skumma biverkningar även om jag inte läst om just luktande nysningar. Skrattar
Av och till har jag lite trassel med bihålorna, jag har tänkt att doften kommer därifrån även när det inte är en infektion direkt.

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-11-26 07:22 #3 av: hemul

Tror på Lonaas tanke. Jag har upplevt något liknande när jag är förkyld och snörvlar kraftigt. Inte när jag nyser dock.


Anmäl
2018-11-26 17:36 #4 av: fiskenihavet

Äter inte mediciner och är inte sjuk. Läste lite till på nätet och två teorier dyker upp. Den ena är diabetes och den andra är hög andel ketoner och förbränning. Någon känner en honunglukt och någon känner blomsterlukt.

Anmäl
2018-11-30 23:33 #5 av: Zepp

Nysa ut högt blodsocker tror jag är nys, däremot så kan man i ketos andas/nysa ut acceton, möjligt att någon kan missa det för honung men jag är tveksam.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-12-01 18:38 #6 av: hemul

Skulle du göra det?Cool


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.