Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Hälsovinster

Förbränningen - nya rön

2018-11-15 23:41 #0 av: Sindri

Vad är det vi sagt......

https://www.svd.se/ny-forskning-diet-med-mer-fett-okar-forbranningen

(och en känga åt Rössner med sina hallonbåtar....  Looser )

Anmäl
2018-11-16 16:02 #1 av: hemul

Det var som sjutton. Har SvD artiklar som inte är bakom betalvägg nu?


Anmäl
2018-11-16 18:23 #2 av: Sindri

Alla artiklar är inte bakom betalvägg, tror jag.

Anmäl
2018-11-18 07:50 #3 av: RobinEH

Meh. Snarare visar studien exakt vad Rössner och andra sagt;

Energi in +/- Energi ut = Viktbalans

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

Anmäl
2018-11-18 12:36 #4 av: hemul

Det är klart eftersom den formeln är ett slags nollsummespel. Det är som att säga att Pengar in - Pengar ut = Kontobalans. Den säger inte att energi ut inte kan påverkas av kost. Om inte SVD gravt feltolkat så har man tydligen kommit fram till...

Resultatet visar att de som ersatte kolhydraterna i sin diet med fett fick en markant förbättrad ämnesomsättning. Efter fem månader förbrände deltagarna som ätit enligt denna diet runt 250 kalorier mer per dag än de som åt en diet med låg andel fett och hög andel kolhydrater.

Man får väl anta att kolorier = kilokalorier. Men man ska nog ta det med en nypa salt. Om det nu förhåller sig så här är det ju lite märkligt att man inte kunnat påvisa det förut.


Anmäl
2018-11-21 14:09 #5 av: Marliis

Eades har skrivit om detta redan 8 år sedan. 

https://proteinpower.com/drmike/2010/02/08/ac-metabolic-advantage-dismemberment/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.