Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Länkar - Radio/TV

Köttätarens dilemma

2018-11-11 04:37 #0 av: hemul

Dokumentär på SVT. Mycket sevärd.
https://www.svtplay.se/video/19962662/kottatarens-dilemma?start=auto

Man får lära sig en del. Bl.a.är kanske inte Sverige så världsbäst på djurhållning som vi vill tro. I Storbritannien förds 40% av grisarna upp utomhus. I Frankrike 1%. I Sverige - ta-taa - 3%.

Jag visste att de flesta svenska grisar aldrig ser dagsdjuset, men jag trodde det var likadant överallt det högindustrialiserade Europa. Men tydligen inte. 40 procent! Det trodde jag inte var möjligt idag. Go Britain!


Anmäl
2018-11-11 09:39 #1 av: fiskenihavet

Ja, det är sjukt. Men i Sverige är det iaf ett utbud (på de större orterna) med valmöjligheter. Där jag bor är det, i stort sett, inga valmöjligheter. Väldigt liiite ekologiskt, nästan ingenting från andra länder, gräsbetande kan du glömma! Lite vilt kan du få tag på, men kostar flera hundra kronor för väldigt lite kött.

Anmäl
2018-11-12 15:28 #2 av: Biami1.

Kan tänka att det till en del beror på att det är varmare i Storbritannien än i Sverige.

Anmäl
2018-11-14 18:20 #3 av: hemul

Det går allt här också. Köpte ägg från en bonde förut vars grisar var ute året runt, vindskydd med halm.

Vad jag tänkte på särskilt var att de fick utedrift att funka ihop med stor volym. Det tror man ju inte. Och det är nog lite av en "pipdröm" att vi ska gå tillbaka till småskaligt igen, även om det är det man själv drömmer om.


Anmäl
2018-11-16 11:54 #4 av: Margareta

Vi har grannar med grisuppfödning utomhus, KRAV.
De har mobila enheter (husvagnar med hage) som flyttas med traktor så att de får ny jord att böka i. Det bökas ute även vintertid.

https://goo.gl/images/Dyda9b

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2018-11-16 15:42 #5 av: hemul

Vill ni se mer grissporr så kolla på det här.

http://forum.fetbobba.net/stuff/Ekogrish%E5llning%202004%20hos%20Sjelin%20Vattholma.pdf

Tyvärr slaktade och sålde de inte kött själva, allt gick genom Mälarchark, så jag kunde inte köpa.


Anmäl
2018-11-17 10:39 #6 av: Margareta

Våra grannar säljer både själva på gården och på vår lokala ICA. Det är stor efterfrågan och tar slut direkt. Hittar jag sidfläsk köper jag allt.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.