Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Ägg

2018-10-12 21:28 #0 av: fiskenihavet

Det är ju otroligt dålig fettfördelning i ägg. Iaf från de hönor som äter kraftfoder (alltså alla). Mycket större andel Omega 6. Betyder detta att man inte borde äta ägg ut av ett hälsoperspektiv? Ja, ägg innehåller oxå annat gött, men är det blivit lika dåligt att äta ägg som kyckling för tiden?

Anmäl
2018-10-12 22:31 #1 av: hemul

Har också tänkt på det där. Hönor har väl alltid ätit frön, men fick säkert i sig större andel grönfoder och annat förr.

Det gäller ju inte bara ägg och kyckling. Fläskkött innehåller också en hel del fleromättat. Lax eller annan fet fisk verkar ju också poppis. Räknade på det där en gång. Om man inte åt margarin och stekte i margarin eller olja förut, så är det väldigt troligt att man ökar sitt intag av fleromättat ganska betydligt på low carb.


Anmäl
2018-10-12 22:53 #2 av: fiskenihavet

Precis. Och det är ju inte bra. Läskigt det där. Maten där ute blir bara mer och mer skit. Kanske jag måste sluta med ägg?

Anmäl
2018-10-13 09:57 #3 av: Maleficum

Tror ju helt klart valet av ägg har stor betydelse, tex så ska ju iaf ekologiska höns ha tillgång till grovfoder (ex hö) och tillgång till att få ut och äta gräs = bättre fetter i äggen.

Sen om man har bekanta eller kan få tag på ägg från privatpersoner (om man inte själv har möjlighet att ha egna höns såklart) som har höns som går ute och får äta gräs och leta mask och sånt och får leva som höns "alltid gjort" så är ju säkerligen dem äggen ännu nyttigare.

Men det gäller väl även för kött som "odlats" konventionellt och får mycket kraftfoder istället för ekologiskt eller liknande där djuren får gå ute och själva söka och hitta "naturlig" mat.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-10-13 12:19 #4 av: hemul

Men ekologiska ägg innhåller ganska mycket mer miljögifter. Hur man vänder sig har man arslet bak.


Anmäl
2018-10-13 14:57 #5 av: fiskenihavet

Och ekologiskt är fortfarande mat som djuret inte normalt skal ha, kraftfoder. Och kollar man fettnivåerna så är de lika dåliga. Hadde gärna haft tillgång till en bonde som bedriver bra djurvälfärd, men de är utrotningshotade idag...

Anmäl
2018-10-13 19:25 #6 av: Zepp

Aså som någon redan nämnt.. höns äter en hel del fröer, men oxå mask, larver, insekter!

Iallafall fett i höns är därmed ofta omega 6!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-10-15 05:56 #7 av: Vivisfaxarn

Jag trodde ägg var jättenyttigt. Just för omega 3. Har jag missuppfattat allt?

Anmäl
2018-10-15 10:32 #8 av: hemul

Ja! Skrattar

Delvis i alla fall.Blinkar Ägg är jättenyttigt, men det är p.g.a. av alla vitaminer och mineraler de innehåller.

Det här med att både ägg och andra LCHF-favvisar innehåller mkt fleromättat tas sällan upp. Man liksom undviker frågan.

Det är ju inte bara fläsk-kyckling/ägg- fisk. Det är även majonnäs och färdigköpt bea (som så klart inte har någonting att göra med riktig bea).


Anmäl
2018-10-15 21:39 #9 av: Vivisfaxarn

Ja, ägg innehåller allt utom c-vitamin.

Anmäl
2018-10-16 21:09 #10 av: Zepp

#7

Du har missuppfattat allt.. dvs ägg är inte nyttiga på grund av sitt omega-3, utan för att det är ett nästan komplett livsmedel som innehåller allt ett liv behöver förutom C-vitamin!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-10-16 23:44 #11 av: hemul

Öh... jag tror det redan var utrett va? Lipar


Anmäl
2018-10-18 22:53 #12 av: Margareta

Jag gjorde intoleranstest för ett år sen och fick jättestort utslag på ägg. Jag mår utmärkt utan. Ägg och lite annat inflammerar mig av någon anledning.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2018-10-20 12:48 #13 av: Zepp

#11

Skadar lixom inte om två upprepar samma grej?

Det skadar lixom inte.. utan tvärt om det kan ge ytterligare tyngd åt argumentet.

Oså måste ju jag oxå få lov att delge mina synpunkter även om det mesta redan är utrett?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.