Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
LCHF för nybörjare

Vad gör jag för fel?

2018-08-14 23:03 #0 av: Nudå

Hej alla!
Har nu gått på lchf i två veckor och känner att nåt inte stämmer. Jag har tagit bort bröd, potatis, pasta, ris och övrigt socker och äter kött, fisk eller kyckling tillsammans med ovanjordgrönsaker. Men ca 2 timmar efter måltid så kommer hungern... jag är mätt direkt efter måltiden. Jag har inte gått ner några 2-3 kg som många hävdar att man gör utan gått upp 1 1/2 kg!☹️ Jag tror ju på att den här metoden fungerar för den är ju så logisk egentligen, men jag måste ju göra nåt fel! Hjälp mig nån!

Anmäl
2018-08-15 02:09 #1 av: Milkshake

Du nämner kött och grönsaker - vad äter du för fett?

Anmäl
2018-08-15 03:39 #2 av: Nudå

Jag äter fett kött, feta såser, majonnäs, ägg mm

Anmäl
2018-08-15 03:53 #3 av: hemul

Du gör säkert inget fel. Det funkar helt enkelt inte enligt beskrivningen för alla. Mår du bra för övrigt?


Anmäl
2018-08-15 07:10 #4 av: Nudå

Nej jag har många kilos övervikt och fibromyalgi, och jag tänkte att lchf skulle funka. Om jag får bort mina för många kilo så kanske jag orkar röra på mig mer och få smärtlindring på det viset. Ska jag lägga till mer fett? Mindre? Eller minska på grönsakerna?🙄🙄🙄

Anmäl
2018-08-15 07:29 #5 av: Siggebus

Jag var precis likadan i början - behövde fortfarande de där jädrarns "mellanmålen" och då tog jag några skivor ost som jag bredde med ett ganska tjockt lager Bregott på - rullade ihop dem och åt. Dessutom överdrev jag faktiskt fettet på all mat i början - även om det var fett kött eller en omelett med fläsk eller bacon som jag hade vispgrädde i smeten så klickade jag över några teskedar med smör ovanpå. 
Likadant på annan mat - när jag lagt upp det på tallriken lät jag några klickar smör smälta ner ovanpå. Tills slut kunde jag sluta med allt det extra.
Idag gör jag inte så .
Jag gjorde något rätt för mig i alla fall för gick ner 45 kg till slut.


Anmäl
2018-08-15 07:59 #6 av: Nudå

Hur lång tid tog det för er innan nu började gå ner? Jag går ju upp i vikt jag!

Anmäl
2018-08-15 14:35 #7 av: hemul

Jag menade om du mår bra av kosten.

Jag gick också upp i början och jag blev vrålhungrig. Med tanke på hur mycket jag åt gick jag upp anmärkningsvärt lite. Tror det var en 5-6 kg under loppet av 5 år. Jag mådde dock jättebra och blev betydligt friskare och blev av med bl.a. värk. Sen fattade jag tillslut att det inte bar sig och började begränsa matintaget.

Men jag tycker inte du ska göra som jag på ett så tidigt stadium. Låt kroppen vänja sig och ställa in sig på det nya först. Kanske rättar det till sig med hunger och vikt till sig och gör det inte det får du ta tag i det då.


Anmäl
2018-08-16 04:53 #8 av: Nudå

Hemul: nja jag får inte ordning på magen, det är antingen eller kan man säga.
Ja jag får kanske ge det lite mer tid, lägga till mer fett kanske.
Tack för era inlägg!

Anmäl
2018-08-16 13:48 #9 av: Ary

Mitt förslag är att du väger upp en dag eller två likadant som du äter nu och antingen räknar på det själv eller lägger ut, så man kan se om det finns något uppenbart "fel".

Första gången jag åt lchf åt jag mer kolhydrater än jag trodde,  ja för min del var nog det mesta lite hejsan hoppsan. Tur att den här sidan finns. :)

Anmäl
2018-08-16 14:16 #10 av: hemul

Att få problem med magen är vanligt i början. Det är en stor omställning. Det rättar nog till sig. Tänk också på att för en del blir det så att de inte behöver gå på toa varje dag. Så känner man inga behov eller obehag kan det vara som det ska ändå.


Anmäl
2018-08-16 22:27 #11 av: LenaK63

Det där me att få ordning på magen är inte lätt. Har i hela mitt liv haft sådana problem. Tills för ngt  eller ngra år sedan då jag läste om Magnesium. Martina Johansson  och Margareta Lundström (denna sidas grundare) skriver om Magnesium för att hålla magen igång. För min del tar jag Magnesiumoxid 2 kapslar en dag och en kapsel nästa dag. Funkar perfekt för mig. Om ni vill veta hur mycket kapslarna innehåller  fråga orkar inte titta nu. 

Anmäl
2018-08-17 00:21 #12 av: hemul

Jo, magnesiumoxid är ett laxermedel.


Anmäl
2018-08-17 11:57 #13 av: parsley

Det finns en del som äter enligt Anna Hallén handmodellen. Utgår man från den så äter man lagom med hjälp av ögonmått. Googla så hittar du information.

Testa att registrera det du äter under ett par dagar i t ex kostbevakningen.se så ser du vad du faktiskt äter. LCHF är egentligen ingen räkna-registrera diet, men ibland kan det vara bra med lite extra koll. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.