Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

Kött i tjocktarmen

2018-08-13 21:23 #0 av: Nils-Åke P

Har förstått att det mesta kött man äter tas upp i tunntarmen (protein och fett).  Undrar om någon kan ge exempel på "köttdelar" som inte löses upp i tunntarmen utan precis som kostfiber (resistent stärkelse) tar sig ner till tjocktarmen och där blir föda åt dess bakterier.  Min egen gissning är tex att det är delar från i första hand inälvsmat? Delar av  kycklinglever, - hjärta  och -mage, kalvbräss, nötlever , njure etc.  Synpunkter och erfarenheter välkomnas! 

Anmäl
2018-08-13 22:47 #1 av: Zepp

Mnjaeä, det du nämner är något utav det mest läätsmälta.

Utan det är främst brosk, svål och senor som kan passera litta osmält ända ner i tjocktarmen.

Såå.. förutom RS så mera brosk, svål och senor i kosten för en bra tarmhälsa.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-08-14 02:42 #2 av: hemul

Fast frågan är väl om de där bakterierna man vill göda mumsar svål och senor. Tveksam.


Anmäl
2018-08-14 19:13 #3 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #4 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #5 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #6 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #7 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #8 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #9 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #10 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #11 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #12 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #13 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #14 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #15 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 19:13 #16 av: Nils-Åke P

Zepp och Hemul 

Delar er synpunkter men det är mycket skriverier just nu om att " rött kött hjälper till att odla bakterier som ger en mild inflammation i kroppen "   som även "stimulerar" cancer. Och man blir lite konfunderad när man ramlar på sådant här (av  Anna Sparre): 

"Rött kött är svårsmält och enligt bl.a. Charlotte Erlanson-Albertsson (som har bra koll på saker som inte har med fett att göra) så kommer en del av köttet vi äter ner osmält i tjocktarmen. När det där angrips av bakterier så bildas nitrosaminer som kroppen uppfattar som främmande. Det kan leda till en immunrespons, bl.a. ­inflammationer i tarmen. Den här teorin är förenlig med studien jag skrivit om eftersom resistent stärkelse har en antiinflammatorisk verkan i tjocktarmen. "  http://4health.se/varfor-skulle-rott-kott-kunna-vara-farligt 

Anmäl
2018-08-14 20:52 #17 av: Tjeja

Oj det blev visst 13 onödiga dubbletter där...Cool anmälde dem. Hoppas någon mod här kan rensa lite upprepningar i tråden? Skämtar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-08-14 22:42 #18 av: hemul

Jäkla tjat på dig idag! Gapskrattar

Vi missförstod nog syftet med din fråga. I.v.f. jag trodde att du ville äta "köttfibrer" för att göda dina tarmbakterier, men du vill alltså undvika dem?

Vet gör jag inte, men jag tror som Zeb att inälvsmat snarare är lättsmält. Blir nog inga fibrer över där inte.

F.ö. anser jag att CEA ska man inte lyssna på. Om hon är enda referensen så skulle jag inte bry mig om det där.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.